Момичета, преди година ми "регистрираха" поликистоза на десния яйчник (трима лекари - така че е сигурна диагноза
). Яйчника дори ме болеше и според тях бил пълен с "неизлюпени" яйцеклетки, който не са се разпаднали и бил видимо надут!
Предписаха ми Минес, които бързо смених с Логест, защото не ми понасяха.. до октомври месец 2005, когато преустанових приема и двама гинеколози потвърдиха тогава, че яйчника е чист и няма кисти в него..., което щяло да е временно, защото съм спряла противозачатъчните?!?!
Не желая да приемам повече хапчета, а и се опитвам да планирам бременност, но се притеснявам дали с поликистоза на единия яйчник овулирам?! Странното е, че и преди да ми открият поликистозата и сега цикъла ми е съвсем редовен (+- 1 ден)! Това може ли да говори за нормална овулация?!
Не съм засичала температурно, кога точно ми е овуто, но съм правила измервания в началото и в края на цикъла и имам нормална двуфазност!
Реших този месец да я "прихвана" с тестове и профилактично да приемам Цистофемин, но ми е интересно, какво ще кажете за случая ми - поликистоза, а редовен 28 дневен цикъл?!