0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

roksana

планирана бременост
« -: Април 20, 2006, 15:07:16 pm »
:D здравейте на всички!
Вече навърших 24 години и с моя приятел живеем заедно на семейни начала.И вече психически сме готови да си имаме дете.
Искам да ви попитам през какви прегледи трябва да мина,какви лекарства се приемат за планираната бременост,трябва ли по някакъв начин да си променя храненето и начина на живот,и изобщо как трябва да се подготвя за евентуална бременост? :?:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
планирана бременост
« Отговор #1 -: Април 20, 2006, 15:14:32 pm »
Първо да те поздравя за решението.  :)

Прочети тази статия - Пренатален скрининг.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Anonymous

планирана бременост
« Отговор #2 -: Април 20, 2006, 15:22:49 pm »
:wink:
Благодаря за отговора,чела сум тази статия.Но наистина ли трябва да чакам 6 месеца докато започнем опити!!! :cry:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
планирана бременост
« Отговор #3 -: Април 20, 2006, 15:25:41 pm »
Защо да чакаш 6 месеца? Изследванията стават за няколко дни, евентуално да попиеш малко витамин В9 (това е фолиева киселина) и толкова.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
планирана бременост
« Отговор #4 -: Април 20, 2006, 15:36:33 pm »
Аха, сега погледнах пак статията и разбах какво те притеснява. Всъщност 6 месеца са дадени като максимален срок - ако има проблем, той да бъде разрешен. Проблемът, който изисква максималното изчакване от 6 месеца, е да нямаш антитела срещу рубеола - тогава се прави имунизация. В противен случай ако забременееш и се разболееш от рубеола, може да се наложи прекъсване на бременността, тъй като вирусът причинява сериозни увреждания на бебето. Но ти вероятно си била ваксинирана и се очаква да имаш съответния имунитет.

Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
планирана бременост
« Отговор #5 -: Април 20, 2006, 15:36:33 pm »

Димитър Кудоглу
*

Anonymous

планирана бременост
« Отговор #6 -: Април 20, 2006, 15:48:42 pm »
Аха,сега разбирам! :D Благодаря!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
планирана бременост
« Отговор #7 -: Април 20, 2006, 15:53:54 pm »
Роксана, мисля си че е хубаво, че подхождаш така сериозно и отговорно към зачеването на дете :) Желая ти в най-скоро време желанието ви да се изпълни и да имате едно малко  :sunshine: във вашето семейство.

*
планирана бременост
« Отговор #8 -: Април 21, 2006, 07:57:53 am »
Здравей, Роксана!
Аз също те поздравявам за решението ти и ти желая в най-скоро време да се осъществи желанието ви!
Извини ме, че използвам темата ти да задам и моите въпроси, но те имат връзка с твоето питане.
Макар, че съм от ветераните в борбата за бебе, досега никой лекар не ми е споменавал за такива изследвания. Сега, след първата неуспешна инсеминация, реших да си направя нужните предварителни изследвания и по този повод въпросите ми са следните:
- кои показатели трябва да изследвам /IgG и IgM ли/ за рубеола,токсоплазмоза, хламидия, генетален херпес и цитомегаловирус;
- тези изследвания напълно достатъчни ли са или е добре при възможност да се изследват микоплазма, уреаплазма, листериоза, лаймска болест и др. - кои от тях са опасни при бременност;
- има ли някакво изследване, което може да даде пълна представа за статуса /например в сайта на лаборатории Цибалаб открих такова изследване - Пълна антигенна флора на еритр.- 137.50 лв./?
- какво е мнението ви за лаборатория Цибалаб относно тези изследвания?
Много ви благодаря предварително за всички отговори!!!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
планирана бременост
« Отговор #9 -: Април 21, 2006, 10:11:42 am »
Радвам се Рокси!!! На отговорността ти!!! Пожелавам ти да не се задържиш тук дълго време.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
планирана бременост
« Отговор #10 -: Април 21, 2006, 17:26:35 pm »
Роксана и аз ти пожелавам да стане от раз. Много се радвам , че все още има отговорни хора, който държат на здравето си. Успех :balk_602:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
планирана бременост
« Отговор #11 -: Април 22, 2006, 00:27:26 am »
Не трябваше ли да насочим момичето към "Искам бебе" в БГ мамма?
Alexandra
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
планирана бременост
« Отговор #12 -: Април 22, 2006, 01:11:36 am »
Защо да я насочваме натам, Мари? Тук е пълно с жени, които планират бременностите си, тук може да получи много добри съвети и помощ. Разбира се, ако иска, може и там да пише.  :)

Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
планирана бременост
« Отговор #13 -: Април 22, 2006, 01:15:46 am »
Цитат на: didiA
- кои показатели трябва да изследвам /IgG и IgM ли/ за рубеола,токсоплазмоза, хламидия, генетален херпес и цитомегаловирус;
- тези изследвания напълно достатъчни ли са или е добре при възможност да се изследват микоплазма, уреаплазма, листериоза, лаймска болест и др. - кои от тях са опасни при бременност;
- има ли някакво изследване, което може да даде пълна представа за статуса /например в сайта на лаборатории Цибалаб открих такова изследване - Пълна антигенна флора на еритр.- 137.50 лв./?
- какво е мнението ви за лаборатория Цибалаб относно тези изследвания?

IgG  е показател за прекарана инфекция - това, което търсим в случая.
Добре е да се изследват и микоплазма и уреаплазма, напоследък са сякаш много разпространени.
Листериозата е опасна само по време на бременност, лаймската болест - при ухапване от кърлеж.
За Цибалаб нищо не мога да ти кажа. Но пълна представа не дава никое изследване, приеми ги като част от пъзела.

Димитър Кудоглу