Здравейте,
От 2 дни търся из форума нещо за нитритите в урината, но не намирам нищо. В момента в нашата компания правят профилактичните прегледи. Като цяло резултатите от ПКК и урина са ми ОК, с изключение обаче на положителния резултат за наличие на НИТРИТИ в урината. Принципно, не съм от много притеснителните, но съм адски любопитна, и когато не знам нещо някак си без да го искам мисля само за това. И сега е същото.
ЧУх се с док по телефона, каза ми, че те по принцип не изследват нитритите, че може да е от повръщането, или просто от средата в която работя (мина).
Да обаче любопитко пита чивко Гугъл и попадна на товаааа :
"Най-чувствителни към въздействието на нитритите са: кърмачетата до тримесечна възраст (поради ниска киселинност на стомашния сок и наличие на нитрат-преработваща бактерия в храносмилателния тракт); бременните жени (съществува риск от аборт при някои жени); малки деца с храносмилателни смущения и лица, претърпели тежки хирургични интервенции на стомашно-чревния тракт."
Бих се радвала, ако някой сподели опит. Имали ли сте подобни неша, от какво се получават, с какво се стабилизират или премахват?
Благодаря предварително.