0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета.Пълно е с теми за живота след трансфер но никъде не намерих за след това.Следващия месец мисля да започвам процедури за инвитро и ме притеснява факта че работата ми е доста тежка и физически и психически.При евентуална бременост ще има ли някаква заплаха за плода(като не броя почивката след трансфера която ще ползвам задължително)На този етап не ми е възможно да си сменя работата или да напусна поради финансови причини.И ако може да ми кажете горе-доло колко време протича самата подготовка до инвитрото.Благодаря ви.
Re: Заплаха ли е работата ми за успешно инвитро
« Отговор #1 -: Септември 24, 2009, 14:21:40 pm »
Да, тежката физическа работа си е заплаха за евентуалната бременност. Ако вдигаш тежко, създаваш предпоставки за спонтанен аборт.
Най-добре е да изкараш в болнични до термина (стига да не се водиш на минималния осигурителен праг, а в действителност да вземаш повече). Тогава ще ви се отрази зле финансово. Но все пак, ще си запазиш бременността.
Но ако си осигурена върху реалната си заплата, нямаш никакъв проблем - вземай болнични и това е.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #2 -: Септември 24, 2009, 15:27:47 pm »
Известен ми е факта че тежкото е предпоставка за аборт и ще го огранича доколкото мога.Но не ми е ясно една такава бременост доколко е по различна от спонтаната.Всеизвестно е че има жени които вдигат едва ли не камиони но то като е рекло че ще се роди-инат ембрионче.Но това е когато природата си е свършила работата.Не знам при нас какъв е прага на натоварване.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Септември 24, 2009, 15:48:47 pm »
една такава бременност чисто физиологично няма никакви разлики със спонтанно настъпилата. обикновено жените, забременели инвитро, се пазят много повече, защото знаят колко много са инвестирали в тази бременност и колко трудно е постигната тя и държат да я запазят с цената на всичко.
докато лесно и спонтанно забременялата жена често не си дава сметка за тия неща, а и винаги може пак да забременее. там важи правилото "здрава ябълка не пада лесно от дървото".

не знам какво разбираш под "тежка физически и психически" работа. не мислех, че има още такъв вид труд за жени. едва ли копаеш на нивата или работиш в доменна пещ?
вредно е вдигането на тежко, работата в среда с химикали, газове и токсични вещества. психическото натоварване още не ми е известно да е довело до спонтанене аборт.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Септември 24, 2009, 15:49:56 pm »
Ами след 12-та седмица бременността е идентична с тази на спонтанно забременялата жена.
Но за друго става въпрос - просто твоята бременност е по-ценна, нали. Постигната много по-трудно и в психическо, и във финансово отношение. Ето защо е по-логично да се пазиш повече.
Но ти си преценяваш. :)
Желая ти успешна процедура и успешна бременност. :)

Писали сме заедно с Джам. :wink:

Джам,
а може би момичето работи в някой супермаркет и и се налага да вдига и да подрежда стоката по стелажите и щандовете или в някой цех и също е натоварена. Има различни видове работа, които са тежки физически, без доменните пещи. :wink:
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 15:54:42 pm от синьо кокиче »

*
« Отговор #5 -: Септември 24, 2009, 16:24:02 pm »
Радва ме факта че въпреки всичко сте си запазили чувството за хумор.Живея в чужбина а там за нас почти няма работа за компютър бюро и тем подобни.Ходя да чистя къщи офиси и стълби.И сами разбирате че има и психическо натоварване плюс тежкия труд май доста се събира.А не казвам че от пс.натоварване се стига до спонтанен аборт.
Ами след 12-та седмица бременността е идентична с тази на спонтанно забременялата жена.

Забелязвам че повечето момичета споделят че бременоста им приключва след 8г.с.и това ме плаши.Май доста ще се замисля за тая пуста работа.На първо място е добрата кауза.Благодаря ви момичета.
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 16:31:32 pm от jam »
« Отговор #6 -: Септември 24, 2009, 16:30:34 pm »
Е, Зузуни,
ти трябваше да започнеш с това, че си в чужбина и, че чистиш.
А не да ти обяснявам аз за разни минимални осигурителни прагове и прочее теории. :)

Не е лесно в чужбината, знам. Аз затова си седя тук. :wink:
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 16:38:29 pm от синьо кокиче »

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Септември 24, 2009, 16:33:23 pm »
zuzuni, тези ранни спонтанни аборти, дето са в първия триместър, обикновено се дължат на причини, несвързани с физическа активност - хормонални проблеми, имунологични, ендокринни, генетични.
именно при тях няма значение дали лежиш или не лежиш. но все пак, щом ще правиш инвитро, обсъди работата си с лекарите.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #8 -: Септември 25, 2009, 11:29:06 am »
jam мерси за редактирането и поясняването за абортите.Това не го знаех.Аз все си мислех че просто е трудно да се износи една такава бременост.Синьо кокиче не се кахари мила.Тази информация ще е полезна за други.Не вярвам да няма момичета в Бг.с подобен проблем.Благодаря и на двете ви много ми помогнахте.Успехи и на вас. :bori_003: :bori_003: