0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Избор на уреди за кухнята
« -: Август 20, 2009, 20:50:58 pm »
Момичета,трябва да си взимаме нови уреди за кухнята- по-точно печка,плот и хладилник. Кажете ми какво трябва да гледам като ги избирам и кои марки са за предпочитане.Аз за сега съм се спряла на Samsung.Какво ви е мнението за тях?
07.10.2009
Re: Избор на уреди за кухнята
« Отговор #1 -: Август 20, 2009, 23:37:31 pm »
На нас почти всичко ни е на самсунг и съм много доволна от всичко,обикновенно когато копуваме нещо ново първо гледаме на тази марка и ако евентуално не си харесаме (което почти не се е случвало)гледаме другите,единствено за ютий гледам само на ровента  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #2 -: Август 21, 2009, 07:36:59 am »
В къщи всичко е Електролукс в кухнята,говоря за фурната,абсорбатора,плота и хладилника.Доволна съм не съм имала никакви проблеми.Но като купувахме не сме търсили определена марка,просто ни хареса плота и фурната,бяха в някаква промоция ако ги вземеш комплект,тогава взехме и същата марка абсорбатор,в последствие си харесахме и хладилник Електролукс.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #3 -: Август 21, 2009, 08:27:17 am »
Аз съм доволна от марка Електролукс. Когато избираш хладилник с фризер, гледай да са с отделни компресори. Почистването е по-удобно.
*
« Отговор #4 -: Август 21, 2009, 08:29:36 am »
При нас е по- различно, шаренко. Плота и фурната са Беко, абсорбатора е Таурус/понеже беше с два мотора/, а хладилника ми е по-старичък - Горение. От 3 години ми е новата кухня и нямам проблеми, поне за сега. Успешно пазарене :D :D :D
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #5 -: Август 21, 2009, 08:39:21 am »
Вкъщи всички домакински уреди са на Аристон. Много съм доволна и не бих ги сменила за други ...

« Отговор #6 -: Август 21, 2009, 15:17:48 pm »
И у нас е шаренко  :wink: - фурна и плот Аристон Хот Пойнт, взех плот с кант, защото ми се стори по-практично - ако нещо изкипи или се разлее на керамичния плот канта ще го спре да не тече към кухненския плот  :wink: (поне се надявам, още не ни е готова кухнята  :? )
За абсорбатор избрах Тека (мивката също е от там)- били най-добрите, а аз мисля че е важно да "смуче" добре и да не е много шумен.
Миялна Beko - имаше много практични функции, като 1/2 зареждане, кратка програма и др.
Като цяло залагах на функциите, ако искаш мога да ти кажа и цените.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #7 -: Август 22, 2009, 12:00:58 pm »
Момичета,благодаря ви за отговорите.
Искам да ви питам още нещо- има ли смисъл хладилника да е no frost и каква работа точно върши това?
07.10.2009
*
« Отговор #8 -: Август 22, 2009, 13:27:08 pm »
Момичета,благодаря ви за отговорите.
Искам да ви питам още нещо- има ли смисъл хладилника да е no frost и каква работа точно върши това?
Това означава, според мен, че не трябва да го размразяваш ти, той сам си се размразява.
« Отговор #9 -: Август 22, 2009, 14:27:35 pm »
Да сам се размразява  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #10 -: Август 22, 2009, 15:01:35 pm »
Задължително хладилника гледай да е no frost, с два компресара, ако има и фризер. За фурната: не взимай по-евтина, защото се развалят бързо. Аз взех на промоция фурта+плот които се оказаха всъщнност клас Б (било печатна грешка на брошурата клас А) и след година и нещо фурната започна да стърже като я пусна?! дори и без вентилатор  8O.Не можахме да я оправиме, щото според мъжо не бива да се вади от шкафа, че е навита направо с рапиди?! 8O в плоскостите ... майсторите така са я монтирали  8O
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #11 -: Август 22, 2009, 15:54:42 pm »
Хладилник, печка, плот и пералня-Електролукс, абсорбатора е Канди.
За хладилника-ако е с фризер-да е с два компресора и е хубаво да е ноу фрост-хладилника се саморазмразява, също и енергиен клас.
Фурната и плота-поне енергийния клас гледай, той е важен и функции.
Пералня-обем и функции, както и енергиен клас, оборотите също, ако държиш на тях.
Аспиратор-сметни си кубатурата и търси аспиратор, който ще ти осигури поне 10кратен обмен, т.е. кубатурата на помещението по 10 и търси такъв, иначе няма да ти смогва и все ще ти мирише на манджи :)
Дано поне това да ти е от полза, успех с избора.
П.С.:Електролукс купиха АЕГ и се славят като най-доброто като баланс между цена и качество, но все пак ти си избираш.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #12 -: Август 23, 2009, 09:14:49 am »
Ето това е фурната,която съм си харесала. В момента върви на промоция с прот с 2 котлона. Мисля,че има всичко необходимо- какво ще кажете? Трябва ли да има още нещо?
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037773
07.10.2009
*
« Отговор #13 -: Август 23, 2009, 09:21:41 am »
Според мен е СУПЕР! Само, че провери да не би вече да ги няма, тъй като много бързо се изчерпват количествата - Успех.
« Отговор #14 -: Август 24, 2009, 02:26:23 am »
Аз съм доволна от марка Електролукс. Когато избираш хладилник с фризер, гледай да са с отделни компресори. Почистването е по-удобно.

Почти всички хладилници, говоря за новите модели, са с един компресор. Така уреда черпи по- малко ток и е клас А, каквито са и новите изисквания от производителите.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #15 -: Август 24, 2009, 06:01:07 am »

Почти всички хладилници, говоря за новите модели, са с един компресор. Така уреда черпи по- малко ток и е клас А, каквито са и новите изисквания от производителите.
И на нас така ни казаха като си купувахме хладилника.Електролукс е и е с един компресор,има си функция да изключиш само фризера или само хладилника.Мисля че е напълно излешно да е с 2 компресора.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"