0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за съвет
« -: Май 20, 2009, 14:12:20 pm »
Здравейте момичета. Имам нужда от съвет.
От ноември правим опити за бебе. Януари имах 15 дни закъснение на 6ти и 10ти ден си направих тестове за бременност и двата с бяха с две чертички. На 15тия ден прокървих отидох на лекар и се оказа ,че бебе няма. Казаха ми да продължа да опитвам нямало причина да спра. Март се разигра същата сцена...
И двата пъти последва обилен цикъл продължил две седмици. Този месец пак ми закъснява. Изобщо не се бавих и вчера бях на лекар.
ппрегледаха ме на ехограф и лекарката ми направи нейн тест за бременност. Похвали го като много чувствителен и каза че по аптеките нямало от него :?. Теста беше с една черта. Аз си направих преди да ида тес. Появи се втора черта за минутка след 5тата минута която до 10тата вече липсваше.
На ехографа се видя удебелен ендометриум много над нормата. Не се видя сакче или поне нищо което да прилича на него. :(
Изписа ми Duphaston за три дни, два пъти дневно по две. След това трябва да ми дойде до 7 дни. Ако не ми дойде да ида пак.
След като ми дойде менструацията трябва да пия Линдинет 20 три месеца и да ида пак да ме види и да реши нужно ли е да се иследва прогестерона.
Според нея проблема ми е в недостатъчното количество прогестерон и матката ми трябвало да си почине от тези чести зачевания без резултат.
Някой имал ли е подобен проблем?
Исками се да ида при друг лекар, но малко ме е страх да не протакам излишно.
Re: Моля за съвет
« Отговор #1 -: Май 20, 2009, 14:13:57 pm »
кръвен тест правили
« Отговор #2 -: Май 20, 2009, 15:31:25 pm »
кръвен тест правили

Не не съм. Започнах да пия Duphaston. Дали би повлиял резултата?
« Отговор #3 -: Май 20, 2009, 15:37:50 pm »
кръвен тест правили

Няма да повлияе, но пусни си един кръвен тест, за да знаеш дали наистина има бременност. Ако има Дуфастона само може да помогне  :wink:. Късмет  yahoo_17
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #4 -: Май 20, 2009, 15:40:05 pm »

Не не оказва дуфастона влияние върху резултата. Можеш да пуснеш и кръвен тест ако държиш, но съвета ми като цяло е да се обърнеш към специалист по репродукция за да прецени той нещата. Защото до колкото чета от първият ти постинг хем има удебелена лигавица, хем пък лекарката ти казва и то без изследвания че имаш недостатък на прогестерон. А иначе ще е протакване ако си загубиш половин година при лекар който неможе да ти помогне и да ти даде отговор, от колкото да го смениш още сега и да се обърнеш към специалист в тази област. Успех!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #5 -: Май 20, 2009, 20:22:33 pm »
Да си призная не можах да открия в Стара Загора специалист по репродуктивни проблеми :oops:. Но си записах час за петък при друг лекар. Второто мнение на никой не е навредило. Или ще затвърди нещата или незнам. За сега ще си пия Дуфастон до второто мнение.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #6 -: Май 21, 2009, 00:22:48 am »
Според мен също Дуфастона ако има бременност може само да ти помогне да задържиш, защото може да не успява да се имплантира бебчо! Успех! :goodluck:
« Отговор #7 -: Май 22, 2009, 21:55:09 pm »
Здравейте отново. Бебе няма. Даже си имам растящ фоликул в единия яйчник. Казаха ми да спра с всичко което пия и ще ми правят изследване на хормони.
Бебе няма да има скоро поне не другия месец :( Е чакам го 6 месеца ще почакам още малко.
« Отговор #8 -: Май 22, 2009, 23:44:27 pm »
Недей така с отчаяие да говориш. Като дойде момента ще стане. аз година и три месеца чакам момента,които най-накрая дойде. Имах много проблеми, но ето на дойде момента. Така че по ведро и не се отказвай
« Отговор #9 -: Юли 29, 2009, 17:00:15 pm »
Този месец пак ми закъсня. Вчера си направих тест Шуар Чек. По наситена втора черта не съм имала. Почти еднаква с контролната. Днес (4 ден закъснение ) си направих кръвен тест. Резултата е 737.9 mlU/ml . Според таблицата която ми дадоха съм в 4 или 5 -та седмица. Последната ми менструация беше на 27 юни. Жената от лабораторията ми каза че няма смисъл да ходя пак(след 48 часа).Каза възможно най-бързо да ида на гинеколог и то читав, понеже и разказах какво ми се е случвало и тя се хвана за глвата. Каза, че фалшив позитивен уринарен и кръвен тест досега не е виждала. 8O
Записах си час при д-р христов за понеделник (възможния най-ранен) и се чудя дали да не питам Бузалов за по-ранен. Според сестра ми толкова доктори ще ме (п)объркат и да си ида при Хритов за който имам от много време най-добри отзиви.
Вече съвсем се смахнах. Вие какво бихте направили?
*
« Отговор #10 -: Юли 29, 2009, 20:52:02 pm »
4ESTITO GAR4E!RADVAM SE ZA TEB!USPE6NA BREMENNOST TI ZELAJ!NADJVAM SE I VJRVAM 4E VSI4KO 6E E NARED!MOETO MNENIE E DA OTIDE6 PRI DOBAR SPEZIALIST,SIGURNA SAM 4E MOMI4ETATA KOITO ZNAJT TAKAV OT TVOJT GRAD 6E SE VKLU4AT I 6E TI POMOGNAT V IZBORA!AZ SA6O IMAM NUZDA OT SAVET-OT DVA MESEZA PRAVIM OPITI ZA BEBE-POSETILA SAM GINEKOLOG,NAPRAVILA SAM NEOBXODIMITE PARVONA4ALNI IZSLEDVANIJ-VSI4KO OK DO TUK!VAPROSAT MI E SLEDNIJTY-KAKAV PERIOD OT VREME ,TRJBVA DA MINE(I AKO NJMA BEBE) ZA DA PRODALZA S SLEDVA6IJT ETAP OT PO SPEZIFI4NI IZSLEDVANIJ!LEKARKATA MI KAZA 4E NJMA POVOD ZA SEGA DA MI NAZNA4AVA TAKIVA,NO NA MEN MI SE 6E DA STANE BEB4O PO BARZO I AKO IMA PROBLEM DA SE RE6I SA6O PO S VREME!BLAGODARJ VI PREDVARITELNO ZA SAVETITE!NOVA SAM V FORUMA I AKO SAM OBARKALA NE6O-SE IZVINJVAM!

Пиши на кирилица или ползвай кредор (бел.от мод.)
« Последна редакция: Юли 29, 2009, 22:08:11 pm от Lisko »
*
« Отговор #11 -: Юли 30, 2009, 02:50:50 am »
Гарче, честито, мила! Сигурна съм, че този път вече всичко ще е наред!

Пат, ами по принцип се смята, че при възраст до 35 год. и редовни опити, максималния период на изчакване е 1 год., над 35 год. - периода е 6 месеца. Не мисля, че все още имаш повод за притеснение. Повечето от нас искат бебето да стане почти веднага, но не винаги се случва, да не кажа - много рядко. Аз чаках 5 години, а ти си още в началото. Така, че не се безпокой от сега, правете си секс, без мисълта за бебе да те обсебва и рано или късно резултата ще е налице.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #12 -: Юли 30, 2009, 11:32:15 am »
Този месец пак ми закъсня. Вчера си направих тест Шуар Чек. По наситена втора черта не съм имала. Почти еднаква с контролната. Днес (4 ден закъснение ) си направих кръвен тест. Резултата е 737.9 mlU/ml . Според таблицата която ми дадоха съм в 4 или 5 -та седмица. Последната ми менструация беше на 27 юни. Жената от лабораторията ми каза че няма смисъл да ходя пак(след 48 часа).Каза възможно най-бързо да ида на гинеколог и то читав, понеже и разказах какво ми се е случвало и тя се хвана за глвата. Каза, че фалшив позитивен уринарен и кръвен тест досега не е виждала. 8O
Записах си час при д-р христов за понеделник (възможния най-ранен) и се чудя дали да не питам Бузалов за по-ранен. Според сестра ми толкова доктори ще ме (п)объркат и да си ида при Хритов за който имам от много време най-добри отзиви.
Вече съвсем се смахнах. Вие какво бихте направили?
Повтори резултата след 48часа, ако се удвоява, значи трябва да празнуваш :)
хайде стискаме палци още 9 месеца да не ти дойде досадната лелка  :) :balk_602:
« Отговор #13 -: Юли 30, 2009, 11:35:48 am »
гарче няма нужда да се смахваш. Теста е повече от положителен. След 2-3 дни можеш да отидеш на преглед и трябва да се види точката в матката. Успех и лека бременност.
« Отговор #14 -: Август 05, 2009, 12:17:38 pm »
Мерси за подкрепата. Съжалявам, че не съм писала до сега.
Ходих на гинеколог и видяхме точка. :D Малка точка която ме кара да се усмихвам цял ден. Доктора каза , че иска да види как расте хормона и след 5 дни да ида на втори кръвен тест. Резултата беше много добър, направо отличен 5293 mlU/ml. В понеделник иамх малко зацапване , което вчера стана направо като първи ден менструция. Много се уплаших и веднага отидох на преглед. Оказа се че бебчо е там и няма намерение да си ходи. течението било нормално, даже днес го няма. :D
*
« Отговор #15 -: Август 05, 2009, 12:25:06 pm »
Честито !!! И лека бременност  :) Случаи ,като твоя дават надежда и на нас - все още неуспелите ! Стискам палци всичко да е ОК до края !  :flower:
*
« Отговор #16 -: Август 05, 2009, 15:57:07 pm »
Честито и от мен, Гарче! Дано през оставащите месеци всичко да е наред! :crossfingers:  :bighug: и накрая :babyflips:
« Отговор #17 -: Август 05, 2009, 18:46:44 pm »
Благодаря и аз се надявам да е наред. :D