Да Лейди илевън, точно така е - св.Ана, майката на Дева Мария я ражда на преклонна възраст, това е било чудо, но имам предвид, че тогава не е и имало начини (медицински, научни) да се бориш с безплодието. А що се отнася до непрочното зачатие - то е едно по рода си и друго такова няма да има. Просто идеята ми беше, че действеително чудото на зачатието си остава до голяма степен мистерия, необяснимо за науката защо и кога точно става, защо понякога става, друг път не. Това имах предвид; наред с това, относно АРТ - лично за себе си, незнам дали бих се подложила на такова нещо, но в никакъв случай не осъждам момичетата, които имат доказан проблем и за които от медицинска гледна точка това е единствения шанс да се сдобият с чедо. Всеки преценява за себе си. Вярно е, че църквата по този въпрос съветва да се примирим с Божията воля, но колко от нас имат тази сила, все пак смирението е най-трудно постижимата добродетел. Аз лично, някак си, дълбоко в сърцето си чувствам, че това дело не е чак толково не Богоугодно. Възможно е разбира се и да не съм права, това ще разберем някой ден всички, но просто така ми се струва. А и Бог е милостив и всеопрощаващ, важното, поне по мое мнение е, да запазим добротата и любовта в сърцата си - към живота като цяло, към хората, към Бога. А безгрешни, няма как да бъдем, дори и много да се стараем, просто априори това е невъзможно.Надявам се, да ми простите това отдалечаване от темата.