0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

поликистозни яйчници
« -: Април 14, 2012, 19:28:38 pm »
здравейте знам че има побликувани много статий във връзка с мойта тема но все пак моля за съвет.гинеколога ми ми каза че имам поликистоза и ми назначи изследвания на 3 ден от цикъла.резултатите са:GLUC GOD-5.5 LH-11.41 FSH-3.55 PRL-12.61 ЕСТРАДИОЛ-65 ТЕСТОСТЕРОН-0.83 TSH-1.79.имах назначено лечение с диане и метфогама а в момента с дуфастон,клостил,метфогама и неофолик.някой може ли да даде съвет относно изследвания и лекарства.само забравих да кажа че ми препоръча и лапароскопия.има ли смисъл от всичко това или да се ориентирам към инвитро?предварително ви благодаряя.
*
Re: поликистозни яйчници
« Отговор #1 -: Април 14, 2012, 19:37:26 pm »
Ако лапароскопията е с цел фенестрация на яйчниците, горещо те съветвам да не го правиш, този метод е много остарял и не се препоръчва от повечето специалисти по репродуктивна медицина. А СПКЯ сам по себе си не е причина за ин витро. Потърси второ мнение и си направи и останалите изследвания, ако правите вече опити за бебе.
Успех!
« Отговор #2 -: Април 14, 2012, 20:17:14 pm »
ами всъщност лапарото ми го препоръчаха двама док.единия от пловдив а другия от стара загора.доколкото разбрах "операцията" всъщност е "нарупчване" на яйцника за да може "да диша" както се изрази лекарката ми от ст.загора
*
« Отговор #3 -: Април 14, 2012, 20:50:55 pm »
Да, фенестрацията представлява надупчване на яйчниците. Има много теми във форума за ПКЯ, там можеш да прочетеш повече по въпроса.
« Отговор #4 -: Април 15, 2012, 11:49:22 am »
a някакво мнение за хомеопатичното лечение.