0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета,

Добър вариант ли е да отида на консултация при проф.д-р Марта Балева от Александровска болница, имунолог - чували ли сте я и какво ще кажете.

Ако искам да си пусна ТАТ и МАТ имунолог ще ми пусне ли тези изследвания, или трябва ендокринолог? (Щото ТСХ-то ми е към долна границиа)

Благодаря :D
Благодаря ти, Бени!

*
Re: Въпрос за имунологични изследвания
« Отговор #1 -: Март 30, 2006, 13:03:07 pm »
Фреши, чувала съм от момичетата че може да се вярва на изследванията от тази лабратория.
Сигнус беше правила едни в Плевен и контроно засичане в лабораторията при Балева, и каза че се припокривали.

Мисля че за ТАТ и МАТ трябва ендокринолог, но не съм сигурна.
Въщност, те май не се покриват от касата, така че е все тая. Просто отиваш и си ги пускаш по твое желение.
Не ти требе некой да ти ги назначава, ако наистина не се покриват от касата.

Ти само тези антитела ли мислиш за сега да пускаш, или и други?
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

Въпрос за имунологични изследвания
« Отговор #2 -: Март 30, 2006, 13:08:29 pm »
Благодаря Роми :D

От касата не се покриват, но има известна възможност да се покрият от една здравноосугирителна компания, та затова питам. При какъв специалист да отида, да ми ги назначи.

Антитела все се каня, правила съм само антиспермални, а ме интересуват и други, които имат отношение към незабременяването (не към износването, щото това по-натам ще ми е актуално). Антиовариални и срещу зона пелуцида, ако съм запомнила правилно?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #3 -: Март 30, 2006, 13:09:12 pm »
Аз си ги пуснах сама.Ще си спестиш малко време и някой лев за предварителна консултация.
« Отговор #4 -: Март 30, 2006, 13:14:12 pm »
Точно щото искам да си спестя някой лев ми трябва някой да ми ги назначи :D
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Март 30, 2006, 13:24:12 pm »
не знам какво да те посъветвам...

2 пъти съм правила антифосфолипидни антитела при Балева и излизаха в норма.
същите антитела, в Плевен излизаха все над норма.

е не знам кому да вярвам!

доколкото знам, при Вени беше същия случай.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #6 -: Март 30, 2006, 13:27:11 pm »
Цитат на: jam

2 пъти съм правила антифосфолипидни антитела при Балева и излизаха в норма.
същите антитела, в Плевен излизаха все над норма.

е не знам кому да вярвам!

Егати ....  :roll:
Но като за София, мястото е ОК предполагам?

П.С. А Джами, знаеш ли дали д-р Балева се занимава с ТАТ и МАТ, изследват ли се в тяхната лаборатория? Или си требе ендокринолог за тая работа :?
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Март 30, 2006, 15:01:56 pm »
като за София - доколкото знам, това се води реномираното място, да.
даже самата Конова никога не е изразила недоверие в техните резултати, обаче фактите са налице.
за ТАТ и МАТ не знам, най-добре пиши на манхатън и Вени, те правят често тези изследвания и ще те упътят най-добре.

П.С. нали знаеш, че за да те изследват в Плевен, не е вече нужно да ходиш лично до там? можеш да се договориш предварително с доц. Конова и да изпратиш кръвен серум по куриер.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #8 -: Март 30, 2006, 15:34:20 pm »
Мда, Джами, тази възможност е много добра и Конова е много любезна, отговаря на всички, но ми се иска да се възползвам евентуално от една здравна застраховка, която имам. Ако ударя на камък, ще трябва да се наканя най-сетне да пиша на доц.Конова :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #9 -: Март 30, 2006, 15:57:44 pm »
Фреши, аз бях пращала веднъж серум по Спиди до Плевен
Ако ти потрябва някакво инфо и адрес мога да ти дам.
щото те не се изследват точно при Конова, а в самата лаборатория по имунология. На времето Конова ми беше дала: адреса, телефона и лице за контакт.
Ако нещо ти трябва - свиркай.

« Отговор #10 -: Март 30, 2006, 16:27:11 pm »
Цитат на: Rommi
Фреши, аз бях пращала веднъж серум по Спиди до Плевен
Ако ти потрябва някакво инфо и адрес мога да ти дам.
щото те не се изследват точно при Конова, а в самата лаборатория по имунология. На времето Конова ми беше дала: адреса, телефона и лице за контакт.
Ако нещо ти трябва - свиркай.

Благодаря, Роми, ако ударя тук на камък, ще свиркам :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #11 -: Април 06, 2006, 17:02:03 pm »
Да допълня информацията:

Срещнах се с проф.Балева, която ми каза, че общо взето не може да ми помогне. По стечение на обстоятелствата правели в нейната лаборатория някои антитела при повтарящи се аборти, но не и за незабременяване. Общо взето тяхната лаборатория се занимавала с по-други неща.

Може би ще трябва най-накрая да пиша на доц.Конова :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #12 -: Април 10, 2006, 12:13:20 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Да допълня информацията:

Срещнах се с проф.Балева, която ми каза, че общо взето не може да ми помогне. По стечение на обстоятелствата правели в нейната лаборатория някои антитела при повтарящи се аборти, но не и за незабременяване. Общо взето тяхната лаборатория се занимавала с по-други неща.

Фреши, какво каза д-р Конова?
*
Re: Въпрос за имунологични изследвания
« Отговор #13 -: Април 10, 2006, 13:19:01 pm »
Цитат на: Rommi
Фреши, чувала съм от момичетата че може да се вярва на изследванията от тази лабратория.
Сигнус беше правила едни в Плевен и контроно засичане в лабораторията при Балева, и каза че се припокривали.

Мисля че за ТАТ и МАТ трябва ендокринолог, но не съм сигурна.
Въщност, те май не се покриват от касата, така че е все тая. Просто отиваш и си ги пускаш по твое желение.
Не ти требе некой да ти ги назначава, ако наистина не се покриват от касата.

Ти само тези антитела ли мислиш за сега да пускаш, или и други?

Моите не се препокриват, точно обратното. В София имам положителен АФА и НК клетки в Плевен отрицателен... Чакам генетичните, тепърва ще правя и хромозомни...
Определено повече вяра имам на доц.Конова. Тези от лабораторията на Александровска даже нямат референтни стойности... (за НК клетките)
« Отговор #14 -: Април 10, 2006, 18:26:21 pm »
Цитат на: alia_alia

Фреши, какво каза д-р Конова?[/quote]

Алиа, ми още се мотая :oops:  Може би ще изчакам резултатът от това инсе - още 7-10 дни, и при "-" - сядам си на .... и пиша, направо ме е срам колко време не мога да се наканя.

Като уточним какво ще изследваме (това Конова ще ми го пише в мейла ли, или като отида там?) - та ако знаем какво ще изследваме, ще помисля куриер ли, или да отидем ако се уреди за някоя събота.

Роми, нали си в готовност с инфото за куриерите :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #15 -: Април 10, 2006, 18:49:44 pm »
Цитат на: FreshBreeze

Роми, нали си в готовност с инфото за куриерите :D

Фреши, не бързай преди вятъра.  :wink:

Аз стискам всички палци теста да е  :bfp1:
и изобщо да не ти потрябва инфото за куриерите.