0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Надеждата умира последна
« -: Април 04, 2006, 12:17:07 pm »
Здравейте, момичета!
От доста време посещавам този сайт и  накрая реших да поискам съвет.Аз съм от Велико Търново на 25 год. и със съпруга ми правим опити за бебе от 1 год. но без резултат. Преди година претърпях операция на десният яйчник от фоликолярна киста. Доктора ме успокой, че това няма да е проблем, когато решим да си имаме бебе.
Всичко до този момент е добре, МЦ ми е редовен.Водя си календара точно и прецизно с изключение на БТ, т.к.сутрин нямам много време/това не е орправдание/.
Много искаме със съпругами да си имаме детенце, но нещатане се получават.Всеки месец започва с нова надежда "че този път ще се получи" и така отлагаме посещенито при доктора.
Моля Ви за съвет, какво да правим ?
Надеждата умира последна
« Отговор #1 -: Април 04, 2006, 12:20:42 pm »
Като начало започни да мериш температура редовно поне 2-3 месеца и пуснете една спермограма на съпруга ти. Свържи се  с гинеколог занимаващ се с репродукция или просто гинеколог, който няколко цикъла да ти прави фоликулометрии за да види как стоят нещата с фоликулите при теб.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Надеждата умира последна
« Отговор #2 -: Април 04, 2006, 12:21:17 pm »
enislava,
мила, ти вече сама си си отговорила :) . Хайде и двамата при чичо доктор, пък дано всичко Ви е наред - и догодина Ви пожелавам бебче!
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Надеждата умира последна
« Отговор #3 -: Април 04, 2006, 12:32:41 pm »
Здравей !  :D Дори и да няма проблем е по-добре да започнете "отдалече" докато не сте се изнервили толкова много от "неставането"...така мисля аз ! А ако не дай си боже излезе нещо ще имате повече време да се борите с него ,чакали сте достатъчно . Няма нищо страшно,нито срамно ,започнете с най-леките изследвания ,може пък добрите резултати да ви подействат окуражаващо и да продължите с бебеправенето още по-ентусиазирано до достигане на крайната цел ! :babbycarrage: УСПЕХ !!!  :balk_50:
Надеждата умира последна
« Отговор #4 -: Април 04, 2006, 13:17:33 pm »
Благодаря много за бързите отговори. Ще започнем постъпки за изясняване на проблема/ако има такъв/.Отново много ви благодаря,изключително мили сте.   :)
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Надеждата умира последна
« Отговор #5 -: Април 05, 2006, 10:15:52 am »
Енислава, момичетата добре са ти отговорили  за спермограмата на мъжа ти и проследяването на овулацията при теб. Дано всичко е наред, миличка. Иначе, до колкото знам, в Търново има един добър д-р по тези проблеми - д-р Георгиев мисля че се казваше. Ако можеш направо него намери за да не си губиш времето, парите и нервите с обикновените акушер-гинеколози. Аз поне се убедих, че за това си трябва специалист.
Успех и дано скоро ни се похвалиш с положителни резултати  :wink:

Надеждата умира последна
« Отговор #6 -: Април 05, 2006, 10:27:02 am »
Благодаря много за  съвета.
Ще потърсим този д-р Георгиев.
 И дано и аз де се похваля с добра новина.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Надеждата умира последна
« Отговор #7 -: Април 05, 2006, 10:32:05 am »
Izvinjavam se, d-r Angelov se kazva:

tel 601137
d-r Mladen Angelov
ul Nikola Gabrovski 37,
namiralo se v 1 blok, kato se ka4vash po stapalata i na vratata imalo tabela, ne mojelo da se sbarka

*

piera

• 896
  • Keen on boots
Надеждата умира последна
« Отговор #8 -: Април 05, 2006, 14:12:52 pm »
Тъкмо се зачудих какъв е този д-р Георгиев,че не съм го чувала а съм и аз от Търново 8O  :D  Ами да,аз от д-р Ангелов по принцп съм най-доволна,благодарение на него забременях втория път,за жалост приключих с мисед.Енислава,ако мога да ти помогна с нещо-насреща съм,само пиши.Може да се видим,нали сме от един град :P .Ако решиш пиши :wink:
Надеждата умира последна
« Отговор #9 -: Април 05, 2006, 14:24:05 pm »
По принцип във Велико Търново няма/според мен/  добри доктори/не става въпрос за д-р Ангелов/, т.к. те ме объркаха и така ме уплашиха за тази киста. Казахами ,че ще трябва да ми махнат целият яйчник и тръбата и също така че имам миомични възли по матката. И защо мислите, че ми казват това, защото разбраха, че не съм оперирана до сега. И по тази причина отидох на консултация в Плевен при д-р Стойков и всичко мина успешно.
И сега се надявам да попадна добър доктор и смятам да посетя д-р Ангелов.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Надеждата умира последна
« Отговор #10 -: Април 05, 2006, 14:28:19 pm »
И аз ходих в Плевен,направих всички изследвания,след две седмици пак ще ходя при д-р Стойков за хидротубация.По въпроса за търновските лекари съм на същото мнение като теб(единствения добър е д-р Ангелов),просто нямам думи за другите.Д-р Стойков е много добър гинеколог и аз разчитам изцяло на него и доц.Конова за решаването на моите проблеми.Успех!ако имаш въпроси-пиши
*

nesto

Надеждата умира последна
« Отговор #11 -: Април 08, 2006, 13:21:05 pm »
ако успеете да издържите, гледайте след менструация да правите през ден секс - така винаги във влагалището ще има сперматозоиди, които да чакат яйцеклетката, тъй като не се знае тя кога ще пристигне, а техният живот е до 72 часа, но пък се възстановяват за поне 24 (последното означава, че и всеки ден да правите, може да го правите с непълноценна сперма)