0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Разликата между климатиците
« -: Юли 14, 2009, 11:31:28 am »
Здравейте момичета!

Предстои ни да обзавеждаме апартамент и трябва да си купим климатици.
Моля ви кажете ми каква е разликата между инверторните и стандартните климатици?Кои са по-хубави и какви марки препоръчвате?
Аз за сега съм се ориентирала към Samsung.Какво ще кажете за техните климатици- струват ли си?
07.10.2009
Re: Разликата между климатиците
« Отговор #1 -: Юли 14, 2009, 12:33:26 pm »
 Инверторният климатик има по дълъг живот, работи в режим отопление при по-ниски външни температури, значително по-икономичен и е по безшумен. Освен всичко друго, при работа в оптимален режим, той “духа” с температура, близка до зададената за да може да я поддържа, докато конвенционалния климатик работи на постоянна мощност до достигане на зададената температура, след което компресорът изключва.
Различно от конвенционалните термопомпени климатици, инверторите контролират мощността на компресора за постигане на отопление или охлаждане. При достигане на желаната вътрешна температура компресора намалява оборотите и преминава в режим на поддържане, като с това постигаме до 44% икономия на електричество.

Ние си купихме FUJITSU Inverter. Много съм доволна! Безшумен е и все едно няма климатик в стаята. Най-добре е да се се консултирате с фирма какъв модел точно е подходящ за вашата кубатура. Моя съвет е да си купите климатик за по-голяма кубатура, така топли по бързо и по икономично. Желая ти упсех!
« Отговор #2 -: Юли 14, 2009, 13:34:17 pm »
Препоръчвам ти да се спреш на инверторен климатик. Създава много по-голям комфорт от конвенционалния, защото както е обяснила и happymery, той поддържа постоянно зададената му температура. Ние се спряхме на DAIKIN и сме много доволни от избора си. Изключително безшумен и икономичен е и горещо ти го препоръчвам.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*
« Отговор #3 -: Юли 14, 2009, 13:36:27 pm »
Никога няма да си купя Самунг. Нищо хубаво не съм чула за тях, а само за дефекти.
Евтини са, но явно е за сметка на качеството.
« Отговор #4 -: Юли 14, 2009, 14:31:59 pm »
Опеделено купувай инверторен.Ние сме на FAGOR и съм много доволна.

*
« Отговор #5 -: Юли 14, 2009, 16:41:48 pm »
Правих си проучване преди време и най-добрите инвенторни климатици са на Дайкин, Мицубиши Хеви индъстри и на Тошиба. Но и цените им са добри. :wink:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #6 -: Юли 14, 2009, 17:09:23 pm »
нашия е инверторен Мицубиши Хеви индъстрис, много важно е също така климатика да е правилно оразмерен за помещението, в което ще се ползва
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #7 -: Юли 14, 2009, 20:36:59 pm »
Инверторен непременно, гледай и енергийния клас на машинката - някои са по-енергоемки от други.
Относно марката - опита ми показва, че е по-добре японски (дори и втора употреба), отколкото някой китайски боклук, та макар и нов. Въпроса е точно в режима за отопление през зимата, защото китайските трябва да ги сложиш на 30 градуса, та да ти постигнат 20 или 22. Да не говорим, че като застудее повече много от тях блокират. А при японските инвертурни - задаваш каквото искаш и имаш желаната температура.
Ние имаме няколко машинки, Митсубиши, Дайкин и др.под. Дайкин е най-добрата марка, мерцедеса на климатиците, но са доста скъпи.
Имай предвид, че можете да ползвате банков кредит за енергийна ефективност, като ще ви се опрости около 20% от кредита и реално все едно си взел безлихвен заем (поне до скоро беше така, провери!).
И последно, много е важно как се експлоатира климатика - много хора го ползват лятото като вентилатор, а зимата като печка. Което е супер тъпо! Какаво искам да кажа: климатиците са измислени така, че да икономисват електроенергия, като не се спират. Т.е. като постигнат определена температура само я поддържат, като си намаляват оборотите. Така техния коефициент на полезно действие (КПД) се повишава и отдават повече енергия, отколкото консумират. И накратко - НЕ СИ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ климатиците. Лятото се пуска на студено и така си работи, само се коригират по желание стойностите на температурата. А зимата се пуска на топъл режим и се оставя да работи цяла зима, отново с корекция да речем малко в нощните градуси. Първо така е по-икономичен, второ не ти духа на врата да се схванеш и трето няма толкова голям риск да му замръзне питата навън, особено при температури под минус 10 градуса.
И последно: чувала съм, че е добре да се задава температура, не много по-различна от външната - т.е. не много по-различна от 10 градуса на студен тежим (или ако вън е 30, да не задаваш под 20), само за зимата ако е под минус 20, да не му искаш да ти прави +30:)
Това е от мен, извинявайте, че се получи дълго....
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
« Отговор #8 -: Юли 14, 2009, 23:12:01 pm »
И ние скоро ще се обзавеждаме с климатик, но все още не можем да решим какъв да е. Със сигурност ще бъде инверторен и със сигурност няма да бъде Самсунг(не съм чула нищо добро за тях) също така не препоръчвам Дженерал- в офиса сме с такъв и има мн проблеми да не говорим че си духа както и когато си поиска.
ОБИЧАМ означава да поемеш куршума заради любимия човек! Всичко по-малко от това е просто ХАРЕСВАМ!
*
« Отговор #9 -: Юли 14, 2009, 23:49:44 pm »
Ние също бяхме да преди 3 месеца с тази дилема. Спряхме се на Дайкин. Страхотни са. Много тихи, икономични. За един месец с климатици, които не изключваме платихме 53 лв. Всичко ни е на ток. По скъпи са, но си струва. Между другото ги взехме с кредит енергийна ефективност спестихме си 20 процента от цената струваха 4100 - двата. Толкова преведе и банката на фирмата послени преспаднаха 820 лв. няма големи такси и никакви неустойки като ги погасиш. Успех в избора
*
« Отговор #10 -: Юли 15, 2009, 09:49:22 am »
Аз пък първо ще те посъветвам да не купувате Samsung, а втория съвет е да се насочите към фирма, специализирана в продажбите и монтажа на климатична техника. Разпитвайте за различните модели, поискайте оглед на помещенията от специалистите и изберете подходящите климатици. Не купувайте климатици на кашон, които ще бъдат монтирани от някой, нает само за сезона. После този климатик има гаранционно обслужване, което се поема от монтажния център. Сезонните монтажници обикновено при проблем са неоткриваеми.
Да допълня за японските климатици  :D. Марките са японски, да. Но производството на климатиците е изнесено в Китай и Тайланд, но това не значи, че не са добри. Също така някои климатици излизат от един и същ завод, еднакви са, но с различна търговска марка.
« Последна редакция: Юли 15, 2009, 09:59:35 am от dani_ j »

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #11 -: Юли 15, 2009, 10:11:28 am »
И аз бих те посъветвала да е инверторен климатика, ако неможете да си позволите инвертор от хубавите марки (Daikin, Митсубиши, Фуджи, Фуджитсу) си вземете конвенционален, но пак от тези марки. Практиракта учи, че те са с наложено име и качество и са наистина едни от най-добрите марки на пазара. Не те съветвам да си взимаш Самсунг и със сигурност недейте да купувате климатик от техномаркетите, технополис и т.н. те не предлагат монтаж, няма и да дадат компетентно мнение относно кубатурата, която можете да отопляте и охлаждате съответно. А и още нещо, много е важно за какво всъщност взимаш климатика-дали само за охлаждане или и за отопление и охлаждане. Защото, ако е само за охлаждане съвсем спокойно можете да вземете и конвенционален климатик. Ние вкъщи имаме Фуджи, не е инверторен, но е малко по-мощени цяла зима топлим целия апартамент с него :) и съм много доволна за сега :)
На теб желая успех в избора и дано сме били полезни.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #12 -: Юли 15, 2009, 13:21:45 pm »
Момичета,благодаря ви за изчерпателните отговори.
Днес ще извикаме специалист да огледа апартамента и да си каже компетентното мнение.
Благодаря на вички- много ми помогнахте и определино ще вземем поне един инверторен климатик, а другия може би ще изчака малко за сега :)
07.10.2009
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #13 -: Юли 16, 2009, 11:07:29 am »
Аз пак продължавам с въпросите...  :oops:

Вчера ни посъветваха да сме си вземели климатици Hisens. Били среден клас и вършели много хубава работа, клас А,произведени в Китай.
Какво ви е мнението за тях?

07.10.2009
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #14 -: Юли 16, 2009, 11:35:50 am »
Аз лично ги чувам за пръв път. Нищо немога да кажа, то напоследък се навъдиха какви ли не марки, кои по-качествени, кои по-кучемарка. Аз съм традиционалист и предпочитам да се доверя на нещо по-познато на пазара, все пак големите марки имат сервизно обслужване в почти всеки град. Съветвам те да проучиш въпроса с гаранционното поддържане и сервиза, защото това е едно от най-важните неща, не че вещая лош край за климатика, обаче все пак трябва да си сигурна, че ако недай си боже нещо се случи има към кого да се обърнеш и да знаеш, че реакцията им ще бъде бърза и адекватна.
И още нещо, пуснах едно търсене в гугъла, ама там нищо не излезе почти на български, така че за среден клас климатици не бих те съветвала току така да се довериш на неизвестна марка, все пак пари ще давате.
Ако искате по-ефтин климатик, по-добре вземете Панасоник или Самсунг, отколкото марка никому-неизвестна, дори Мидеа имат не лоши модели и то на хубави цени, моя съпруг наскоро монтира Трео, които се предлагат от представителите на Фуджи, те също са среден клас с добро качество, а също така и Осака не са никак лоши климатици ид оста по масови от споменатата от теб марка.
Не искам да звуча зле, може това да е нова марка, която да се опитват да наложат сега на пазара, но въпреки това.
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 11:44:00 am от julia_m »
« Отговор #15 -: Юли 16, 2009, 16:19:45 pm »
Аз пак продължавам с въпросите...  :oops:

Вчера ни посъветваха да сме си вземели климатици Hisens. Били среден клас и вършели много хубава работа, клас А,произведени в Китай.
Какво ви е мнението за тях?

Ние имаме два климатика HISENS от 2003г. Много съм доволна от тях, нямам никакви проблеми работят безотказно вече толкова години. Единствено след като ми изтекоха трите години гаранция им правя профилактика преди зимата. Викам си фирмата която ми ги поддържа да проверят фриона и дали има нужда от доливане и толкова. Зимата работят постоянно не ги изключвам и до сега не са ми замръзвали. Взех си малко по-големи за моята кубатура, така ме посъветваха тогава. Проблема им е че са малко шумнички като работят, но... :)
*
« Отговор #16 -: Юли 17, 2009, 09:46:07 am »
Такаа, аз работя във фирма, занимаваща се с климатизация. Климатиците Hisense са на българския пазар от 2002г. От есента на същата година в къщи има такъв климатик, конвенционален тип. До сега не сме имали никакви проблеми. Идват си колегите всяка година да му направят профилактика и с това се изчерпва подръжката му. Малко по-шумен е, наистина. Сега се замисляме дали да не го подарим на свекърва ми, а ние да си сложим друг точно заради шума. Но когато продаваш климатици е още по-трудно да избереш такъв за себе си  :wink:.

« Отговор #17 -: Юли 18, 2009, 16:56:18 pm »
Ползваме Дайкин вече няколко години - е безотказен е. Няма зима, няма лято. Много сме доволни, супер икономичен е.