0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Обущарски гръден кош..а искам бебе!
« -: Април 03, 2006, 21:49:37 pm »
Здравейте,имам"обущарски груден кош",може ли да имам някакви проблеми при бременност-било за мен или плода,по време на бременноста или след това?Ако някоя майка е минала през този проблем,нека ми разкаже как е протекла бременноста.Във www.bg-mamma,питах и ме успокоиха 3 майки,но искам още подкрепа!Благодаря ви!
*
« Отговор #1 -: Април 03, 2006, 23:59:23 pm »
Какво е "обущарски гръден кош"?

Иначе мисля, че трябва да попиташ лекар за професионално мнение. Стискам ти палци да нямаш проблеми!
Alexandra
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Април 04, 2006, 00:22:03 am »
Първо трябва да изясниш, ако не си го направила, какво е твоето състояние - дали е свързано с генетичен проблем. Ако да, тогава ще попиташ генетика доколко има риск при евентуална бременност генетичният проблем да се предаде и на плода. Ако не, направи консултация с гинеколог (и може би с хирург) дали се налага оперативна корекция на гръдния ти кош преди забременяване.

Информация, получена от майките в нета, не е достатъчно основание да взимаш решения. Направи си консултациите със специалисти.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #3 -: Април 05, 2006, 21:08:50 pm »
мисля че ако е в лека форма няма проблеми добре е да правиш специални упражнения за обущарския гр.кош.като рехабилитатор мисля че няма опасност
« Отговор #4 -: Април 06, 2006, 10:04:05 am »
Цитат на: Marie
Какво е "обущарски гръден кош"?

Иначе мисля, че трябва да попиташ лекар за професионално мнение. Стискам ти палци да нямаш проблеми!

"деформации на гръдния кош -хлътнал /обущарски/ и изпъкнал /птичи/ гръден кош. "
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #5 -: Април 07, 2006, 22:55:06 pm »
ами значи хлатналото на гръдният ми кош е ок.3см.не е наследствено а е от прекаран рахит.Така какво ви говори,дали ще ми пречи по някакъв начин?
*

Anonymous

« Отговор #6 -: Април 08, 2006, 13:24:00 pm »
Цитат на: aiva
ами значи хлатналото на гръдният ми кош е ок.3см.не е наследствено а е от прекаран рахит.Така какво ви говори,дали ще ми пречи по някакъв начин?
                                                           ne ti pre4i da zabremenee6
*

Anonymous

« Отговор #7 -: Април 08, 2006, 17:31:35 pm »
от къде знаеш,че може да речем имаш позната жена която е минала през това или какво.Все пак благодаря ви че ме подкрепяте.Аз ходих на доктор,и му обесних за това той на бързо ми каза ..може може без да ме е видял.А съм чувала,че има все пак някакви проблеми!
*
« Отговор #8 -: Април 08, 2006, 18:20:34 pm »
на кои упражнения да наблегна-четох някъде,да се надуват балони за да се разтваря гр.кош,ама това беше за деца-т.е.да се коригира,а при мен вече не може :(