Здравейте,момичета!Отдавна не съм пускала теми,но..сега съм принудена относно схемата на прием на утрогестан.
Пуснах търсачката за да проверя и почти всички мнения бяха,че се приема след Ову.
накратко историята:подготовка за ИКСИ,но...открита киста - прием на противозачатъчни 6мес заради кистата -която изчезна още на 3-тия месец и се боря с тънка лигавица 3,6-4мм в различни дни от ПРМ ,след двумесечен прием на естрофем /по схема/+дуфастон от 16-я ден на цикъла - док се отказа от ИКСИ заради лигавицата и ....пак ме върнаха отначало
сега докато измисля към коя друга клиника да се насоча с моята гинеколожка пуснахме хормони и само прогестерона ми е много нисък на 26-ти ден е 1,42nmol/L /всички други ПХ са в норма/
решихме да подменим дуфастона с утрогестан,но...да го пия от 11-я до 25-я ден на цикъла с което направо ме
шокира
въпроса ми е ще подтисне ли овулацията?и дали е правилна тази схема,защото след изчетеното по въпроса малко се съмнявам!
надявам се на мнения понеже днес ми е 11-я ден от цикъла и много се двоумя
дали да го почна или да го пия от 16-тия ден както дуфастона съм го пила предния месец?може ли да си навредя по този начин чрез изместването на приема?
Благодаря