0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помогнете ми с избора на име!
« Отговор #20 -: Юли 11, 2009, 03:42:06 am »
А, на мен специално наистина ми е интересно какво може да накара човек да избере прекрасното име Ерик пред някое по-обичайно за нашите географски ширини.

Коки, аз имам само едно обяснение за това - хормоните са виновни  :D

Иначе, доколкото знам е хубаво ако бебето се роди на някой църковен празник да го наречем с името на светеца /отнася се за християните/, а също знам, че не е хубаво да се кръщава на умрял човек.
За име с буквата И, съм с двете ръце за името Илия. Просто е страхотно и има голям заряд в него.

« Отговор #21 -: Юли 12, 2009, 17:42:34 pm »
 Добре, момичето поиска помощ за избор на името на бебето си, такава и беше дадена. Нужно ли е да продължаваме да драскаме тук,усмивайки избора на ДРУГИТЕ????
 Свят голям, хора всякакви, имена колкото си искаш!Каквото и име да дадем на детето си за нас то ще е най–хубавото, или ?
 И НЕ ! Хормоните не са виновни в случая.
    Как да си кръстя детето Васил или Кубрат след като не живея в България и немците не могат да произнесат тези имена,правилно??? Планирам и още по–далеч да отида (САЩ),а  там дори Юлия  и Иван се произнасят по начин,който не ми харесва, да не говорим за Георги...И какво да правя сега, да се връщам, в БГ ли ?? Ами ще се връщам от време на време с дете на име Ерик или Дейвид или нещо подобно...
       Не искам да ми се налага да се сблъсквам  по градинките с  “родозастъпници“ и пазители на българските имена и традиции, които тайно ще се присмиват зад гърба ми, щото виждаш ли ти, детето ми не се казва Драган или Стоян !!!Що за глупости са това?!!? Живеем в 21век.
      То нали ,българите са големи родопоклонници и патриоти, та затова опустя тази държавица за нула време...Доста лицемерно ми се струва това със завръщането на българските имена..Хем всички дето стават за нещо, гледат да си плюят на петите и да се махнат от там, хем пък ,дайте сега да си кръщаваме децата с български имена...
Бъдете ,малко по–толерантни,моля !
You can't report your own post to the moderator, that doesn't make sense!

*
« Отговор #22 -: Юли 12, 2009, 18:01:32 pm »
питанка, няма нужда да се палиш толкова. Никой на никого не налага как да си кръщава детето. Аз също не живея в България. Бащата не е българин и съответно не можахме да измислим име, което да го има и в България и да си отива и на фамилията. Но ми е странно, като чуя Ерик Димитров или нещо подобно, когато съм си вкъщи. Не мога да разбера защо се чувстваш лично засегната.

От друга страна не мога да разбера и авторката на темата. Има толкова сайтове в нета, където може да се видят предложения за имена. Освен това, решението се взима както от майката, така и от бащата. И не на последно място, който наистина чака дълго да има рожба, не му е проблемът точно в името, въпреки че иска и то да е специално също като детето.

Предлагам на модераторите да заключат темата, защото ненужно се превръща в бойно поле, а и не съм убедена, че тематиката подхожда съвсем точно на целите на форума. 

« Отговор #23 -: Юли 12, 2009, 18:26:34 pm »
Блу, паля се и се чувствам лично засегната поради следните причини

1. Лично аз съм се спряла на името Ерик, мъжът ми е германец и Ерик си пасва страхотно с фамилното име .Не би ли  се почувствала кофти, ако ти  избереш име на детето си и видиш, че някой иронизира избора ти в интернет форум?? Хормоните били виновни...тц тц..много оригинално
  2.  След всички подигравки ,и одумвания, с които всяка от нас най–вероятно се е сблъсквала по пътя на борбата за заветното забременяване , най–малко съм очаквала, че ще трябва от тук нататък още иронични мнения да слушам ,този път заради името,което съм избрала...Ами сори, дразня се . И на мен много имена ми се струват абсурдни и смешни,  но не иронизирам и не обсъждам това тук или??

You can't report your own post to the moderator, that doesn't make sense!

*
« Отговор #24 -: Юли 12, 2009, 19:53:54 pm »
Страстите, които са се развихрили, не са по темата. Заключвам.