Здравейте на всички момичета,от доста време посещавам този сайт и най накрая реших да поискам съвет.Аз съм от Бургас на 28 год. с мъжа ми /29г/ правим опити за бебе от 2 год. и половина, за съжаление без резултат.Ходила съм при някои бургаски гинеколози но до сега причина не е установена, всички казват не се притеснявай щом изседванията са ти на ред значи рано или късно ше стане.Да де ама 2 год. и половина никак не са малко време затова реших да се обърна към специалисти конкретно в тази област защото както е известно в Бургас нямаме такива.А ето и изседванията които сме правили:преди 2 год.правихме изследвания за хламидия-положителни последва лечение с антибиотици след което 3 пъти сме сме се изседвали за хламидии-отрицателни.две спрмограми на нъжа ми първата беше след лечението с антибиотици за хламидиата и поради тази причина не беше много добра.След няколко месеца мъжа ми направи нова сперморгама и всичко наред даже мн.добре.Миналата година реших да сменя гинеколожката,която посещавах до сега и да си запиша час при един бургаски гинеколог който се слави за добър /според мен не и в тази област/та той ми назначи хормонални изседвания -в норма,след което направих отново изседване за хламидия -отрицателно,след това цветна снимка резултати те са:К.м.срединно разположена с нормален капацитет.Дясна фалопиева тръба нормално широк лумен свободно проходима.Лява фал.тръба с нишковиден лумен спастична/като едва след като ме обърнаха по корем пропусна контрастното вещество/Според моя гинеколог това не е проблем.Няколко месеца след това пих дуфастон а последните три месеца пия клостилбегит по 2 сутрин 5 дена втория месец клостилбегит +дуфастон и третия месец клостилбегит 2 сутрин и 1 вечер + дуфастон.Както казах до сега няма резултат въпреки че на ехограф се вижда ,че яайчниците реагират на стимулацията т.е.виждат се 2 фоликула.Затова съм решила да се обърна към специалисти в тази област,насочила съм се към Варна,София ми е твърде далеч.Ще съм ви много благодарна ако ме насочите и ми дадете координатите някои добри специалисти във Варна.Благодаря ви предварително!