0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Добър хирург или...?
« -: Май 29, 2009, 00:49:57 am »
Момичета, имам си една болежка напоследък, и тъй като не познавам добри лекари в тази област, се обръщам към вас за помощ...

Става въпрос за следното - от години си имам едно топче с големина на орех на ребрата от лявата страна. От както се е появило, няма промяна в размерите. Може би е липома, но кой знае.
Лошото е, че моята лична е зле и направо не знам направление за какъв специалист да поискам...
Ще откажа биопсия. Предпочитам направо да го изрежат. Но трябва да е добър хирург все пак, да си свърши работата както трябва. Чудя се за две места - онкологична болница или военна. Не съм запозната и с двете по принцип, но ми се струват добър избор.
Мисля си, че ще ми трябва и някаква ехография преди това... Признавам, не съм на ясно, въбоще какво да правя.
Обезспокоена съм още повече, защото от месец насам имам почти постоянни болки от ляво, последните три ребра, която се усеща колкото отпред, толкова и отзад на гърба, появявала се е и друг път, но за кратко...
Съжалявам, малко е извън нашите теми. Но ще съм благодарна много, ако някой може да ме насочи към добър специалист или даде някакви насоки...
Благодаря на всички предварително :)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: Добър хирург или...?
« Отговор #1 -: Май 29, 2009, 00:59:08 am »
Уф, нямам никаква идея какъв специалист ти трябва, ама действай по въпроса, не оставяй нещата така.
:bighug:
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #2 -: Май 29, 2009, 01:31:55 am »
Аз имам такава гадост под мишницата от доста време. Преди 2 години се възпали и се обърнах към хирург. Доки го почисти (ряза ме с упойка след това дренаж ... а бе гадно), но то пак си е подуто, е поне не се възпалява. Бях при доктор Зарков в МЦ Лора. Много е внимателен. Но все пак ме притеснява факта, че топчето още си стои  :( Не знам, най-добре се консултирай се хирург  :) Макар, че аз пак бих отишла само, ако се възпали.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Май 29, 2009, 02:07:28 am »
хирург не мога да ти препоръчам, защото не знам каква хирургия е това и дали всякакъв хирург може да го прави или трябва гръден.
за онкологията съм чувала, че са тип "общи хирурзи" - без много тясна специализация. не знам доколко е вярно.
аз имах бучка на слюнчената жлеза, изборът беше пирогов, стоматология, военна, онкология. навсякъде с радост ме калесваха да ме срежат. избрах военна болница и съм доволна, но там ме оперираха в лицево-челюстната хирургия. твоята операция, ако е във ВМА, би била може би в някаква обща хирургична клиника.

така като го описваш, не е висша хирургия, а пък условията във ВМА са като че ли по-добри...

абе що не пуснеш питане в мамата? там хората наистина знаят всичко, не се шегувам...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!