0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Различна продължителност на цикъла
« Отговор #20 -: Април 29, 2009, 16:38:43 pm »
И при мен така се получи - от година и 5 месеца правим опити и от тогава цикълът ми се промени много и всеки месец ме изненадва - ту с 5 дни закъснение, т с 1, 2, 3 дни по-рано, а и стана по-кратък и по-обилен!! Странна работа, и аз си мисля, че е от хормоните. А иначе съм здрава - така казват лекарите
Здравейте!
Искам да споделя, че и при мен е същото от близо 8 месеца. От тогава датират и опитите ни за бебче. Идва ми ту на 25 ден, ту на 30. Хормоните ме са добре, меря базална температура и засичам нормална дължина на ЛФ, просто при къс цикъл овулацията се случва по-рано. Винаги съм била с оскъден цикъл и продължителност 2-3 дни. За дебелината на лигавицата си обаче не знам нищо. Имам снимки от фоликулометрията, надявам се тогава доки да е установил, че е в норми и просто да не ми е казал. Ще го питам следващия път. Между другото на 36 съм.
*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #21 -: Април 30, 2009, 13:58:04 pm »
Здравейте,да споделя и моя опит-от 3 месеца правим опити и този месец ми закъснява.По принцип цикъла ми е м-у 28 и 30 дни,на 2 пъти съм имала и 33 дневен цикъл.Днес ми е 35 ден и от 5 дни имам признаци че ще ми идва,а не става.Правих си 2 теста и бяха отрицателни(м-у другото не можах да си засека никаква овулация стестовете) и сега се притеснявам че сигурно някой фоликул не се е спукал и имам киста.Живея в Англия а тук отнема доста време докато отидеш на лекар.Да спомена че последно съм изследвала пролактин който преди време ми беше висок ,но сега е в норма и до предния месец пих дуфастон от 16 до 25 ден 2 по 1 тб.Аз си мисля че може би от спирането на дуфастона ми се е расзтроил цикъла.Някой да е имал подобен опит.Мерси предварително и сори че се получи малко дълго  :)
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #22 -: Април 30, 2009, 15:28:40 pm »
мисля че беше до десетина дни след спирането на Дуфастон трябва да ти дойде,но по последните измервания на БТ мисля че до ден/два ще цъфне оная с метлата
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #23 -: Април 30, 2009, 15:52:16 pm »
FIBO аз дуфастон го спрях предния месец,този месец не съм пила и на 21 число ходих да изследват прогестерон.Докато пиех дуфастон винаги ми идваше на 3 ден след спирането му.Проблема е че от5 дни имам чувство че ще ми дойде дори вчера имах едно бежово-розово петно,но все още нищо-не ми се беше случвало-та си помислих че сигурно лсед дуфастона нещо са ми се объркали хормоните-най-вероятно не съм имала ову и сега за това не ще да ми дойде.Чувствам се отвратително-добре че днес не съм на работа.Мерси за бързия отговор  :wink:
*

fibo

• 2168
« Отговор #24 -: Април 30, 2009, 16:19:25 pm »
Ахаа,сега разбрах въпроса ти...хм да ти кажа не мисля че дуфастона може да има такова действие :?
по-скоро е възможно да си е бил такъв цикъла,ама като няма стойности на БТ,няма как да кажем със сигурност :wink:
Борко Бърборко
*

petangelo

« Отговор #25 -: Май 08, 2009, 09:57:03 am »
Здравейте момичета,

Този месец базалната ми температура силно ме изненандва. Не знам какво да мисля и как да я тълкувам. Когато започнах да я меря, беше вече 37.00. Така около седмица. Изведнъж - 36.90. Но не ми дойде. После пак 37.00. Премерих я няколко пъти вечер, преди да заспя (просто от любопитство, наче я меря сутрин преди ставане) и... 36.6. 8O А на сутринта отново 37.00...Спада, покачва се. И не ми идва. Нямам и обичайните предменструални симптоми. Някой имал лие подобни проблеми и как бихте ги изтълкували?
*
« Отговор #26 -: Май 08, 2009, 13:55:04 pm »
Момичета и аз като вас този месец незнам какво става.Цикъла ми е абсолютно редовен,идва ми винаги между 24 и 26 ден.Преди 7-8 месеца прокървих в средата на цикъла,оказа се че имам киста.Пих Фемоден 1 месец и се беше махнала.От тогава нито съм имала кисти,нито закъснение.Този месец обаче около Великден се наложи да местим едни неща и вдигах тежко.Няколко дни след това прокървих-ту розово,ту кафеникаво зацапване,което продължи 3 дни.Два дни след това  отидох на гинеколог и той ми каза че не вижда нищо нередно,от кървенето нямало и помен,но съм имала фоликул 19 мм ,който щял да се спука може би след няколко дни.Правихме усилени опити за бебе.Днес ми е 27 ден от цикъла,а от неко няма и помен.Имам симптоми,но слабо изразени.Само корема ме боли.Нямам подути гърди,никакви симптоми на бременност.Ще си направя тест,но се чудя ако е отрицателен,възможно ли е от вдигането да ми закъснява и да съм прокървила и изобщо какви може да са причините за това?
*

fibo

• 2168
« Отговор #27 -: Май 08, 2009, 14:55:43 pm »
Момичета и аз като вас този месец незнам какво става....
А,на кой ден от цикъла ти беше видян фоликула??Фоликула се пука средно при 24/26мм.Твоя е бил 19,предполага се че се е спукал три дни по-късно(25мм).От този ден брой 14дни и ще разбереш кога горе-долу ще ти дойде.Това е естествено относително изчисление ама дава някаква представа...дано да съм ти била полезна и дано да сте успели :wink:
Борко Бърборко
*
« Отговор #28 -: Май 08, 2009, 15:14:07 pm »
Ами на 16-ия ден се видя фоликул 19 мм
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #29 -: Май 08, 2009, 15:46:35 pm »
Значи по груби изчисления, ако се смята, че се е спукал на 18-ти ден, то МЦ ще ти дойде около 32 ден ... Но, дано те прескочи, де :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #30 -: Май 28, 2009, 15:26:38 pm »
Моя случай е следния: години на ред хипер редовен цикъл, толкова редовен, че си знаех, че на рожденния ми ден ще съм 1-ви ден или най-много 2-ри ден от МЦ и така години на ред.
Когато вече започнахме да правим опити в един момент се объркаха нещата - не е редовен. Може и на психологична основа да съм си го поразбутала - знам ли.
Варира: при активен ляв яйчник - 27 дни, при десен - 31 дни (това при ехогравски прегледи). Предния месец не успях засека овулацията - по къс цикъл. Този месец - фоликулометрия - всичко като по учебник. Овулацията беше на 16-ти ден (при ляв яйчник), но 3 дни след това пак ЦС (може би от десен). Сега пак ми закъснява, а се пазихме, че мъжа има да пие антибиотици. Ако е имало и втора овулация, значи трябва да ми дойде чак на 31-ви този месец. Шантава история.
Има два възможни варианта: десния яйчник да е по-бавен в образуването и пукането на фоликули; Или просто десния си работи понякога успоредно с левия и за това има някакво забавяне и "цикличност" в дължината на отделните МЦ.
Явно трябва да правя много тестове за овулация и да ходя повече на фоликулометрия.
Иначе многото диагнози се опровергаха от изследванията: Хашимото, артрит, хирперандрогенемия. Хапчета така и не пих за всички тези "диагнози".
Нищо ми няма и хайде пак в изходна позиция съм.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

fibo

• 2168
« Отговор #31 -: Май 28, 2009, 15:41:56 pm »
От всичко това не разбрах - спермограма правили ли сте??А цветна снимка?
Борко Бърборко
« Отговор #32 -: Юни 02, 2009, 23:20:57 pm »
момичета здравейте, случвало ли се е на някой да има различна продължителност на цикъла?По точно когато овулира единия яйчник продължителноста е 30 дни ,а когато е другия около 40 и овулацията е  около 24 ден ,но това е от както започнахме опитите за бебе,от няколко месеца.Много ми е странно и незнам защо така ми се обърка всичко.Цикъла ми беше супер точен на датата -30дни и си ми идва,а сега егати кашата. :balk_132:

« Отговор #33 -: Юни 03, 2009, 01:27:09 am »
Госка и на мен предния месец ми беше 38 дни,което не ми се е случвало отдавна,според мен се дължи до някъде и на мозъка(хипоталамус-хипофиза-полови хормони),т.е при някакъв емоционален стрес,в случая бебеправенето и желанието да стане възможно най-скоро.
Вероятно има и друго обяснение,но и подсъзнанието влияе.
Важното е да имаш О,да попаднеш на добър д-р и :goodluck:
:bighug:

« Отговор #34 -: Юни 03, 2009, 11:18:57 am »
Много съм съгласна с теб миличка ,да се молим да има овулация,защото ако се надявам на добър доктор-много трудно ще стане да го открия.Най-лошото е че съм загубила вяра във всечки доктори без изключение.Тук във форума момичетата знаят много повече от самите лекари.Благодаря ти от сърце за бързия отговор и да се молим да се случват нещата без много доктори. :balk_81: :balk_602: