0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: изследване на хормони след абразио ..
« Отговор #20 -: Януари 16, 2009, 19:29:39 pm »
Момичета, след абразио имате право на 2 безплатни прегледа (по Здравна каса) в рамките на 1 месец от датата на изписване от болницата. Аз лично смятам да се възползвам от тази възможност при доктора, който ми направи аборта най-малкото за свое успокоение.
« Отговор #21 -: Януари 22, 2009, 11:43:38 am »
Така е имаш право на самата епикриза пише кога и къде,но моята се забави патолога който забави хистологичния анализ и аз изтървах срока на консултациите.Искам да попитам какви точно хормони се зследват.
*
« Отговор #22 -: Януари 23, 2009, 13:01:28 pm »
Така е имаш право на самата епикриза пише кога и къде ..

На моята епикриза нищо подобно не пишеше и абсолютно никой не ме уведоми за това мое право!

Искам да попитам какви точно хормони се зследват.

3 - 5 ден от месечния цикъл:  LH, FSH, Prolactin, Estradiol, Testosteron

7 дни след доказана овулация:  Progesteron

Добре е да се изследват и хормоните на щитовидната жлеза, по възможност с ехография /при мен хормоните са в норма, но се откри възелче!/:  FT4, TSH, като е без значение  кой ден от цикъла ще се изследват.

Тъй като при мен се установи завишен Testosteron, на 7ден правих и: 17 -алфа OH Progesteron, SHBG, DHEA-S, Androstendion.

А в деня преди предполагаемата овулация отново повторих:  LH, FSH, Estradiol   /за определяне качеството на яйцеклетката - при мен се оказа с кофти качество!/

Хормоните е добре да се пускат в рамките на един цикъл! Преди изследване на Prolactin гърдите не трябва да се пипат, предната вечер да не се прави секс и по възможност преди изследването да си починете някъде за 15-20 минутки. За хормоните на щитовидната жлеза - не трябва да сте пили кафе!
« Отговор #23 -: Януари 25, 2009, 09:55:33 am »
Здравейте,чета написаното и почвам да се чудя на какви хора поверяваме здравето си. Претърпях аборт в 5-я месец,причината за загиването на бебочката ми не беше установена. Изследвания не ми бяха назначени. Аз не оставих нещата така и почнах да се интересувам и в крайна сметка си самоназначих ред генетични и имунологични изследвания.Генетичните са добри, а имунологичните още не са излезли. Когато ги пуснах, питах докторите не е ли редно да изследваме и хормоните, те ми отговориха, че щом съм забременяла хормоните са ми в ред..........
*
« Отговор #24 -: Януари 25, 2009, 12:47:39 pm »
deni_ , ужасно е това което си преживяла .., много съжалявам ..  :( :( :(

И на мен ми казаха, че след като съм забременяла нямало нужда. А на мен ми омръзна да ми повтарят, че съм много добре и че нямам никакви проблеми .., и като се изследвах то направоо  ..  8O

Може да си провериш микробиологията /+ микоплазма и хламидия/ и да се изследваш за инфекциозните: токсоплазмоза, рубеола, цитомегаловирус, листерия. Ако не си го направила предварително, де. 

Желая ти бързо възстановяване!
« Последна редакция: Януари 25, 2009, 12:52:30 pm от g2l2 »
*
« Отговор #25 -: Януари 25, 2009, 19:46:43 pm »
Здравейте,чета написаното и почвам да се чудя на какви хора поверяваме здравето си. Претърпях аборт в 5-я месец,причината за загиването на бебочката ми не беше установена. Изследвания не ми бяха назначени. Аз не оставих нещата така и почнах да се интересувам и в крайна сметка си самоназначих ред генетични и имунологични изследвания.Генетичните са добри, а имунологичните още не са излезли. Когато ги пуснах, питах докторите не е ли редно да изследваме и хормоните, те ми отговориха, че щом съм забременяла хормоните са ми в ред..........
мила дени много съжелявамз а това което си преживяла.прегръщам те  :(
не нмирам думи който могат да те успокоят  :(
прегръдки  :(
« Отговор #26 -: Януари 26, 2009, 13:53:21 pm »
Благодаря Ви много за милите думи момичета!!!Знам, че само тези, които са преживели подобна история мога да разберат болката и ужаса през който минавам ....... :balk_144: Истината е, че е много трудно да се оттърся от натрапчивата мисъл, че случилото се ще се повтори при следващия опит за бебе.Затова искам да си направя всички възможни изследвания, които да ми помогнат да установя причината за случилото се и да предотвратя последващо такова. Фактът обаче е, че ние сами трябва да се интересуваме и да си самоназначаваме изследвания, сами трябва да ровим и да търсим причината.....
*
« Отговор #27 -: Февруари 02, 2009, 15:16:40 pm »
deni, аз скоро минах по този пьт и знам как се чувстват особено тези момичета, които много са го искали и дьлго са го чакали... :(
Единственото, което мога да те посьветвам е да отидеш в Майчин дом на 14 етаж/10 етаж, кьдето се намира Националната генетична лаборатория. Аз лично бях доста скептично настроена по принцип към тази болница. Преди да попадна на тях сьм обиколила почти всички частни и държавни болници и там отидох за второ мнение. Определено мога да кажа, че там лекарите (поне тези на които попаднах аз) си разбират от работата и имат подходящата апаратура за целта, което мисля че е изключително важно. Да не говорим, че всички по-заплетени случаи от други болници и клиники ги препращат там... Обстановката малко е мизерна, но квалификацията си казва думата...
В подобни случаи като нашите е изключително важно да се види точната диагноза и причината за фаталния изход, и това те го правят сами без подсещане(безплатно по ЗК). Задължително взимат плода за всякакви изледвания, които преценят като препорьчват и изследвания на майката и бащата (отново безплатни)... Ако имаш нужда от повече инфо можеш да ми пишеш на лични... :goodluck:
П.С. От Шейново съм много разочарована - никаква заинтересованост, прегледи на конвеир за пари и липса на компетентност!
« Отговор #28 -: Май 12, 2009, 23:54:39 pm »
Да побутна малко темата :)
Изчетох каквото имаше,но все пак искам да питам момичетата,които са претърпяли кюретаж.След колко МЦ да пусна полови и щитовидни хормони?Три МЦ не са ли много?
Благодаря предварително!
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #29 -: Май 13, 2009, 10:12:52 am »
Не са много, защото най-простичко казано след брменноста с хормоните ти е пълна каша и за възстановяването им в нормални граници са необходими 3 месеца. Ако не изчакаш толкова е много вероятно изследванията ти да бъдат неточни! Така, че няма за къде да се бърза изчакай си мъничко!  :goodluck:
« Отговор #30 -: Май 13, 2009, 11:13:28 am »
 :)Благодаря за бързия отговор!
Най-добре да изчакам,че и без това куп пари ще се изръся,имунологични,полови,щитоведни,и какво ли още не! :wink:
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #31 -: Май 13, 2009, 12:40:25 pm »
Не се притеснявай и аз така доста пари изръсих, но няма как налага се за собствено успокоение. Оказа се че при мен няма проблем така, че ще действам наново! Дано и при теб всичко е ок и скоро да се похвалиш с най-хубавата новина!  :goodluck: