0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

фоликул - 22мм?
« -: Април 06, 2006, 10:53:10 am »
Момичета, днес бях при моята лекарка и видяхме 22мм фоликул! Каза ми също, че лигавицата на матката е предовулаторна. Това означава, че днес или утре ще бъде Ову, нали?
фоликул - 22мм?
« Отговор #1 -: Април 06, 2006, 11:08:10 am »
Ако се съди по фоликула, може би ще имаш овулация днес - утре. Но лигавицата така, нищо не ми говори, освен че отговаря за периода преди овулацията. Нещо за дебелината не спомена ли?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
фоликул - 22мм?
« Отговор #2 -: Април 06, 2006, 11:10:26 am »
Искам да попитам колко е максималният размер на фоликул, съдържащ зряла яйцеклетка, за да се спука?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
фоликул - 22мм?
« Отговор #3 -: Април 06, 2006, 11:27:56 am »
"Нормите за цикъл без стимулация са 20-24 мм, при стимулация с Кломифен цитрат 20-24 мм, при FSH-съдържащи медикаменти – минимум 17-18 мм, при медикаменти, съдържащи FSH+ЛХ – минимум 16-17 мм. Възможно е и по-малки фоликули – 14-15 мм – да съдържат жизнеспособна яйцеклетка. Освен това, фоликулите продължават да растат до спукването си, обикновено със скорост 1-2 мм дневно. "
/асистирани методи: Често задавани въпроси за IUI (вътрематочна инсеминация), от сайта на Зачатие/
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

фоликул - 22мм?
« Отговор #4 -: Април 06, 2006, 11:41:28 am »
Wassilena, Не мога да ти отговоря това, което ме питаш за лигавицата. Лекарката само каза, че „ендометриумът (ако правилно съм запомнила думата), бил чудесен, точно като пред овулация”. Не знам това дали има отношение към дебелината, за която питаш. А иначе прочетох цитата – да, значи настина може да е днес или утре. Благодаря!:)