0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ешерихия коли Еscherichia coli
« -: Март 28, 2006, 16:11:46 pm »
Момичета, често лекувах допреди време таз гадинка в урината
май се отървах, поне съм нямала отдавна проблеми, за тва пък периодично си имам гъбички или анаеробни бактерии(вагинални), които лекувахме съвместно с мъжа ми.
Та казуса е следния, след микробиология при мен няма нищо( а пък имах някакво дразнене 2-3 дена, от което няма никакъв помен и никакви симптоми в момента, може де е било от интимен гел реакция )
а при мъжа ми и в еякулата и в уретралния секрет - Еscherichia coli, като той преди време ги имаше в урината и се лекуваше с аугментин, а наскоро го болеше кръста- бъбреците, но не успях да го накарам да отиде на лекар. Забелязах, че често след секс имах дразнене, сърбеж, което напоследък го няма??? Възможно ли е при него да го има, а при мен не ??? изписаха му Амоксиклав - дали и аз да не го пия, но пък ако съм забременяла(случайно) няма ли да навреди???
« Отговор #1 -: Март 28, 2006, 16:30:48 pm »
Кити, напълно е възможно - това е редовният случай при нас, а и при други двойки. Това са чревни бактерии, които нормално не би трябвало да съществуват в големи количества на други места - зависи от имунитета. Ако при теб всичко е ОК, т.нар. нормално влагалищно съдържимо няма да позволи да се размножават. Така че не пий антибиотици, най-много да повториш изследването, за да е сигурно.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
Re: Ешерихия коли Еscherichia coli
« Отговор #2 -: Март 28, 2006, 19:58:15 pm »
Цитат на: KITI
пия, но пък ако съм забременяла(случайно) няма ли да навреди???

Кити ,ако пък си забременяла ,което аз ти пожелавам да знаеш че антибиотиците се освобождават от организма от 5-7 дни така че няма да  навреди на ембриончето ако пък се наложи да го пиеш  :)  :)  :)
*

balmi

« Отговор #3 -: Март 30, 2006, 11:43:22 am »
Кити, ако си от София бих ти препоръчала да повторите изследванията в Националния институт по заразни и паразитни болести. От лекар знам, че на тези резултати определено може да се разчита. Ние повторихме миналата седмица изследванията и останах очарована от вниманието и обясненията които ми даде д-р Велинов (мисля, че е той завежда тази лаборатория). При жената изследват влагалищен и цервикален секрет, а при съпруга урина и еякулат. Ако искаш координатите пусни ми бележка.
« Отговор #4 -: Март 30, 2006, 12:56:35 pm »
Балми, а имат ли там човек за взимане на влагалищен и цервикален секрет, или трябва да отидеш другаде да ти вземат секрет и да си го занесеш?

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #5 -: Март 30, 2006, 13:19:28 pm »
А при вас за колко време се излекуваха тези Ешерихия коли?
Аз ги имах преди две години в уринта, имах проблем с бъбреците и сега след микробиология се установи че имам във влагалището.
Пих антибиотик и си слагах ваг.таблетки ама според мен пак са се появили защото имам дразнене и сърбежи.А лекаря каза че са много упорити тези Ешерихия коли?
*

balmi

« Отговор #6 -: Март 30, 2006, 13:19:39 pm »
Фреши, там нямат такъв човек. Когато отидох да попитам какъв е реда, д-р Велинов ми даде в пликче всички необходими стъкълца и др. за взимане на секрет. Имаше и приложени инструкции за лекаря който ще взима секрета, кой секрет на кое стъкло да се сложи. За съпруга си купихме стерилни шишенца от аптеката. След кото подготвихме всичко, занесохме нещата на място за изследване. Резултата стана след два дена. :bighug:
*
« Отговор #7 -: Март 30, 2006, 13:31:16 pm »
Аз имах еш. коли в урината няколко пъти в продължение на няколко години, накрая ме лекува една лекарка с 2-3 вида антибиотици(последователно) защото само един цикъл с един антибиотик май не стига, видях си антибиограмата - това бяха различни ант. съставки към които коли-то не беше резистентно, от тогава нямам проблем(но мисля да си пусна една урина) Сега лекаря взе от мен влагалищен и цервикален секрет, а от мъжа ми еякулат и уретрален - оказа се че и в двете проби има при него е.коли ( а той се лекува преди година - имаше в урината, ма не направи контролрн преглед)
Блами, струва ми се,че малко лекари ще останат доволни ти да определяш в коя лаболатория да отидеш, но бих се пробвала и на други места - дано все някъде уцеля (по здравна каса най добре , че тия пари не ги ринеме с лопата..)
*

balmi

« Отговор #8 -: Март 30, 2006, 14:32:58 pm »
Успех Кити !!!! Каквото и да предприемете !!!!

:balk_602:
« Отговор #9 -: Март 30, 2006, 15:45:53 pm »
Цитат на: KITI
Блами, струва ми се,че малко лекари ще останат доволни ти да определяш в коя лаболатория да отидеш

Е на Балми лекар й е препоръчал да отиде там.
Благодаря ти, Бени!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #10 -: Март 30, 2006, 18:49:24 pm »
Балми, пусни ми координатите на този доктор на лични, че ми писна от гадинки...