0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
как да си удължа болничния.
« -: Май 07, 2009, 15:10:17 pm »
Здравейте!
Тази тема май не е за тук, но не знам къде да пусна, пък вие тук всичко знаете.

Въпроса ми е как да си удължа болничния с лекарска комисия, този ми е за един месец и личната лекарка каза, че трябва да присъстват поне двама гинеколози, а в поликлиниката е само един и там не става.Трябва да отида в Тина Киркова и там да видя какво се прави.
И какво да им кажа, че ме боли нещо ли, не би ли трябвало при аборт в пети месец да дават повече болнични.Не че не си ходя на работа вече, но толкова се набутах за допълнителни осигуровки, поне да взема нещо повече.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: как да си удължа болничния.
« Отговор #1 -: Май 07, 2009, 16:18:45 pm »
опитай да говориш с лекарите от болницата, които са ти дали първия болничен - или да ти го продължат (те в болницата си имат комисия) или да те приемат формално за още 3 дни в болницата (без да лежиш там реално), след което може още 1 месец болничен.
друг вариант е, и джипито ти трябва да знае, да се отиде в ДКЦ, където има повече от 1 гинеколог и има комисия.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Май 08, 2009, 00:14:00 am »
От болницата могат да дадат 1 месец. След това личния лекар трябва да те прати на лекарска консултативна комисия (ЛКК). Личния ти лекар трябва да знае към коя комисия да те прати. Не е задължително комисията да се състои от гинеколози - т.е. специализирана комисия. Като няма такава (специализирана) при вас - със сигурност има обща ЛКК комисия. Там да те пратят, пък комисията си знае какво да те прави или къде другаде ако се налага да те прати. Общата комисия има право да поиска консултация с гинеколог и тогава да направи преценка.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #3 -: Май 08, 2009, 12:38:32 pm »
Благодаря ви!
Трябва да поразпитам личната какво да направя.
А на ЛКК нещо ще ме питат ли, трябва ли да се преструвам, че ме боли, та да стане :lol:.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #4 -: Май 09, 2009, 23:00:31 pm »
Аз не съм имала проблеми с болничния.
Но ,според мен има значение и друг факт.При първото си посещение след първичен болничен при гениколожката ,тя ми описа подробна история в компютъра си:
Операции,други заболявания,наследствена обремененост,болки и проблеми към настоящия и   минал период,години и др.
Според мен комисията взема и тези неща под внимание.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #5 -: Май 11, 2009, 17:19:21 pm »
Сетих се нещо, не може ли вместо да ходя на ЛКК, да помоля д-р Стаменов да ми пусне болничен от неговата клиника за някаква процедура, по някакъв начин на клиниките държат ли им сметка за това.

09.04.2009 г.