0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Спират Матерна-та
« -: Март 31, 2006, 12:45:52 pm »
след като ми казаха да я почвам, отивам днес в аптеката и о, чудо, край с доставката на Матерна :roll:
фармацевтките бяха прави, че дори и да я намеря някъде останала, що да я пия, след като я спират. явно има основателна причина :x вярно и че имаше много за и против нея. обаче, идва въпросът с какво я заменяме. единствените витамини за бременни, които знам, че ги има тук са Pre-Natal на канадската фирма Jamieson. ама досега не съм чувала отзиви. аз съм пила други техни и много ми харесаха, ама....кво да правим, не е фатално, но с храната не е много сигурно да си ги набавяме всички елементи :?: пък сега ни е много важно.

пускам темата тук, а не в Усложнения, щото това не е усложнение на бременността и не ми се искаше там.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Спират Матерна-та
« Отговор #1 -: Март 31, 2006, 12:54:52 pm »
Ман, възможно е фирмата просто да я изтегля от българския пазар.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Спират Матерна-та
« Отговор #2 -: Март 31, 2006, 13:02:41 pm »
може, Мели, но въпросът със заместителя остава висящ :cry:
знаеш ли нещо за канадските витамини?
*
Спират Матерна-та
« Отговор #3 -: Март 31, 2006, 14:10:09 pm »
няма да се учудя ако утре кажат че и фолиевата всъщност не е полезна и се прекратява масовото й разпространение :wink:
добре де , ама ти все пак не пита ли що спират доставките? Кой е вносителят? Може просто да се преструктурира фармацевтичния бранш, да е фалирал и след 2-3 седмици някой друг да почне да ги внася? Така беше преди 2 месеца с Прополките ( таблетки за гърло), които ги внасяше Глобал Медикъл, които обаче станали част от не знам що си, та по тая причина известно време нямаше прополки, докато се наместят нещата.
The impossible is often the untried [/i]
*
Спират Матерна-та
« Отговор #4 -: Март 31, 2006, 15:03:51 pm »
Производител е фирмата  Wyeth-Lederler.

http://www.wyeth.com/worldwide/bulgaria.asp
J.K. Iavorov
Block 73
Floor 1, App 1
1111 Sofia, Bulgaria
Phone 3592-965-90-10
Fax 3592-965-90-20
*
Спират Матерна-та
« Отговор #5 -: Март 31, 2006, 15:53:27 pm »
Е кво сега да изкупувам матерната от аптеките ли ?????????
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Спират Матерна-та
« Отговор #6 -: Март 31, 2006, 18:59:38 pm »
За Матерната съм чувала, че вече не се препоръчва на бременни защото в резултат от приема още към 5ия месец се втвърдявала фонталела на бебето. Предполагам това е причината за спирането й.

Спират Матерна-та
« Отговор #7 -: Април 03, 2006, 09:59:00 am »
Любопитно наистина каква ще се окаже причината за изтеглянето на Матерната.
На мен ми препоръчаха витамини Evergreen, но не знам доколко ги има в апт. мрежа. В сряда съм на ЖК, ще попитам.