0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
търсене на мнения и съвети
« Отговор #20 -: Март 06, 2006, 11:58:38 am »
Лали, няма нужда да пращаш координатите на д-р Владимиров, видях ги от друга тема - това, което си посъветвала Pissa.
Fresh Breeze, казаха ни, че спермограмите са в норма и че при една здрава жена - бременност по естествен път би следвало да има. За всеки случай мога да ти напиша данните от последния анализ.
Време на втечняване 15
обем 3,6
ph 7,2
вискозитет 0
желатинови конгломерати не
левкоцити 3-4
аглутинати не
незрели кл. от сперматогенезата не
обща концентрация на сперматозоиди /1мл 90,88x10 на 6-та
нормокинетични сперматозоиди 51%
хипокинетични 6%
акинетични 43%
концентрация нормокинетични/1мл. 46,3488x10 на 6-та
обща концентрация на нормокинетични 166,85568x10 на 6-та
Заключение :  Normozoo spermia, бактерии
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #21 -: Март 06, 2006, 13:55:31 pm »
Рали, не виждам морфология?
Открили са ви бактерии - те трябва да се лекуват не само във връзка със забременяването, но и в интерес на общия здравословен статус на теб и съпруга ти. За целта пуснете една микробиология с антибиограма и двамата и ако е необходимо се лекувайте.
Колкото до АРТ или лапароскопия, пред мен също стоеше същата дилема. Аз съм на 32 години, също с не съвсем ясна причина за незабременяване /уж мъжки фактор, обаче на периоди с добра спермограма  8O , уж без установен имунологичен фактор, но на границата при мен и т.н./. Тръбите ми са проходими, овулация доказана с УЗ. От двете възможности аз избрах ин витрото, при положение,че съм правила три инсеминации и мисля да правя още 1-2 преди това. Ти си само на 26 години, наистина можеш да си позволиш още малко да чакаш както ти е казал докторът, но то е и въпрос на вътрешна нагласа и твое собствено решение. Освен това, първо можеш да пробваш инсеминации пък току виж се получило  :wink:
По въпроса за избор на клиника и лекар, това е изключително индивидуално, ти сама прецени - имаш достатъчно здравна култура, за да го направиш.
Каквото и да решиш ти пожелавам успех!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #22 -: Март 06, 2006, 14:08:17 pm »
Благодаря ти за съветите Грейс. Що се отнася до морфология на мъжа ми - да не сме правили, тъй като на мен ми правиха неколкократно микробиологчни изследвания и при мен не се установи нищо, логиката на лекарите беше, че ако имаше нещо - щеше най-вероятно да ми бъде предадено от съпруга ми.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #23 -: Март 06, 2006, 14:12:41 pm »
Цитат на: rally_g
Що се отнася до морфология на мъжа ми - да не сме правили, тъй като на мен ми правиха неколкократно микробиологчни изследвания и при мен не се установи нищо, логиката на лекарите беше, че ако имаше нещо - щеше най-вероятно да ми бъде предадено от съпруга ми.

в този цитат има 2 основни грешки:

1. морфология НЕ Е микробиология. съвсем различни неща са. морфологията е структурата, формата и вида на сперматозоидите, а микробиологията изследва наличието на бактерии.

2. това, че при теб няма бактерии, КАТЕГОРИЧНО НЕ ОЗНАЧАВА, че при него няма. един добър лекар следва да е наясно с това. пример - моят съпруг си носи едни бактерии вече 2 години, аз съм чиста. доколкото знам, имаме и доста други случаи такива. не всички бактериални инфекции се предават...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #24 -: Март 06, 2006, 14:15:24 pm »
Рали, аз на твое място бих настоявала за МБ на мъжа ти. Не винаги каквото има единият го има и другия. Пресен пример с мен и мъжа ми - той няколко месеца се лекува от бактерии, а през цялото това време при мен бактерии така и не се появиха /не че ми беше мъчно  :wink: /.Виж, случаят с гъбичките е друг - веднага му ги лепнах  :wink: Това в кръга на шегата, но нищо не ви пречи да пуснете една МБ. Това за бактериите.
За морфологията - тя също е много важна, защото дава индикации за КАЧЕСТВОТО на сперматозоизите. Друго важно нещо е прикрепяемост на сперматозоида към яйцеклетката, а също и преживяемост. Тези неща обикновено се изследват в клиниките по стерилитет. Понякога само лошата морфология може да наклони везните в полза на АРТ или пък обратното ...
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #25 -: Март 06, 2006, 15:07:31 pm »
Много ви благодаря момичета, от вас научавам толкова много неща. Спермограмите са правени в центрове по стерилитет, но казвам ви, тези лекари не ме посъветваха да изследваме мъжа ми по-нататък. Имам въпрос, могат ли всички тези неща - морфология и другите, споменати от вас да се установят при т.нар. разширена спермограма или се прави всяко изследване - по отделно?
*
« Отговор #26 -: Март 06, 2006, 15:38:53 pm »
Рали, във всеки център е различно. Аз мога да ти кажа как стои въпроса в МЦРЗ, но доколкото четох ти си ходила там, или се бъркам?
Значи там се прави т.нар. разширена спермограма, която включва всички по-горе изброени показатели /морфология, HZA, биологична преживяемост/, както и данни за материала СЛЕД обработка /обработка като за АРТ/, което е особено ценна информация. Друго, което ми хрумва е, че също там можете да направите MAR тест /това е тест за установяване или отхвърляне на стерилитет от имунологичен характер/ - от жената се взима кръв, от мъжа сперма. Ако ще правите разширената, можете да ги комбинирате двете, така се приспада и малко от общата сума. :)

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #27 -: Март 06, 2006, 16:16:29 pm »
Грейс, да ходила съм там, дори резултатите, които цитирах от спермограмата са оттам и д-р Савова ми каза, че това, че имало малко бактерии в никакъв случай не е проблем. Исках да направя направо разширена спермограма, но същата лекарка ми каза, че нямало смисъл, особено след като видя резултатите от тази спермограма.
Все пак благодаря ти за съветите, ще видя какво предлагат и в други центрове по репродуктивна медицина и ако там е единственото място, ще ги направя там:)
*
« Отговор #28 -: Март 06, 2006, 16:19:30 pm »
Антитела и съвместимост. Учудена съм, че при специалисти си ходила, а никой не ти е проверил антителата. :evil:
Alexandra
*
« Отговор #29 -: Март 06, 2006, 16:27:54 pm »
Рали, да, и ние започнахме с обикновена спермограма. Но като мина известно време и особено като се видя, че при първата инсеминация се получи проблем с материала, веднага направихме разширената + имунологичния тест.
Можеш да проучиш как процедират и какво ще ти предложат на другите места, но определено си настоявай за тези показатели, защото те са важни.

« Отговор #30 -: Март 06, 2006, 16:35:12 pm »
Мари, правили са посткоитален тест :wink:

Виж сега, наистина при добра обикновена сп-ма може да казват, че няма нужда от разширена, но пък когато друга причина не се намира, трябва да се провери също. Направете си една морфология по Крюгер, или направо разширена сп-ма, за да видите способността за прикрепяемост, преживяемост и какво се случва след обработка.
За бактериите - и моят мъж често има бактерии, а при мен МБ е чиста - така че задължително МБ за него! Те гинеколозите много не ги разбират мъжките проблеми, но направете. Да ти кажа, при нашите сп-ми в МЦРЗ никога не пише бактерии, а често в МБ има, така че щом при вас се виждат - явно има проблем. Бактериите могат да увредят способността на сп-дите да оплодят яйцеклетката, нищо че са много и се движат.
Това всичко много хипотетично, но сте длъжни да отхвърлите и това, а и за мъжа ти е много лошо да стои с нелекувана бактериална инфекция, може да си докара големи поразии (вкл. фертилни!).
Да не говорим, че при евентуален спад на имунитета при теб можеш и ти да ги "прихванеш".
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #31 -: Март 06, 2006, 16:43:59 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Мари, правили са посткоитален тест :wink:

Ами посткоиталният влкЮчва ли антиовариални, антиспермални, антифосфолипидни тела? Аз що си мисля, че посткоиталният беше след полов акт се взема материал от жената и се гледа дали вътре има нещо оживяло от мъжа? Може да греша, не споря. Исках само да дам идея.  :oops:
Alexandra
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #32 -: Март 06, 2006, 23:19:53 pm »
Благодаря ви още веднъж момичета, задължително ще направим разширена спермограма и МБ за него, а пък ако тогава всичко е наред ще му мисля, инсеминация, лапаро или какво:). Ще пиша като има резултати:)
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #33 -: Март 31, 2006, 14:52:10 pm »
Момичета,
отварям си отново старата тема, защото имаме морфологична оценка. Цитирам:

-нормална морфологична оценка 73%
-паталогична морфологична оценка 27%, от които паталогия глава (капкоподобни 3%, кръгла глава 4%, аморфни 8%; средна част - извън нормата са 9%, опашка, извън нормата са 3%)
Другото, което е странно е, че левкоцити няма, може ли тези бактерии, които бяха преди отразени да изчезнали от само себе си?
И се извинявам за тъпия въпрос, но за МБ при мъжа как и какъв материал се взема и при положение, че левкоцитите са ок, има ли нужда да се излседва
*
« Отговор #34 -: Март 31, 2006, 15:06:11 pm »
Морфологията е ок  :)
За МБ се взима еякулат /точно както при спермограма/. Добре е, че няма завишени левкоцити, но щом преди сте имали бактерии, все пак пуснете при възможност една МБ - за ваше спокойствие.

« Отговор #35 -: Април 01, 2006, 10:33:44 am »
Rally_G, много точно е казано:
Цитат на: White_Raven
То няма хубав стерилитет, но неизяснения е най-тежък психологически, защото уж всичко ти е наред, а не става. И така има хора (аз имам познати с подобна диагноза) опитват , надяват се по 10на години и като станат на 40 хукват към АРТ, ....  

Аз съм точно един такъв случай. Приблизително 5% от случаите на стерилитет са такива.
Така, че прави, каквото още мислиш, че не е направено, и се насочи към АРТ. Аз загубих повече от 10 години, а дали трябваше? Към кой лекар се насочи, ако не е тайна?
Най-хубавото е, че си в една прекрасна възраст и няма как да не успееш! Искрено ти желая скорошно решаване на проблема!