0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Резултат от БХС 1:92
« -: Юли 07, 2008, 16:54:23 pm »
Току що ми се обади доц.Ангелова от терапия Варна.Каза,че риска от БХС е 1:92,от възможност 1:909.Това е 10 пъти по-голям риск.Предлага ми амниоцинтеза в Майчин дом при д-р Борис Яков,за която аз не съм съгласна.Има ли жени,които са били с висок риск от БХС,неподлагали се на амнио и здрави бебета ли са родили?

Re: Резултат от БХС 1:92
« Отговор #1 -: Юли 07, 2008, 17:15:36 pm »
Влез тук. Петото мнение може да ти даде някаква информация. http://archives.zavinagi.com/archive/000/064/007/64007/64007.html
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #2 -: Юли 07, 2008, 18:22:53 pm »
Диана от този форум имаше подобен резултат и не се подложи на амнио.Синът и Виктор е здраво и много красиво детенце!
<br />
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #3 -: Юли 08, 2008, 13:14:19 pm »
не е много разумно да разчиташ на чужди резултати при висок риск на БХС.
ако така или иначе ще запазиш бременността си - не се подлагай на амниоцентеза. но ако не желаеш болно дете трябва да я направиш.
разбирам, че се страхуваш, но това е истината. иначе ще се страхуваш през оставащите месеци.
желая ти успех!
« Отговор #4 -: Април 28, 2009, 13:43:28 pm »
Здравеите аз сам на 29г в 16г.с. Вчера ми излезнаха резултатите на БХС и сам доста притеснена. За синдрома на даун са отрицателни но има и друг синдром. Ето моите резултати.Биохимична оценка  на риска за плода; нисак. Вид изследване S-AFP 23.5 U/ML (14.8-74.0) S-b-HCG 3.3 n/ml(6.75-33.75). Препорака от доцентката насочва се за УЗ изследване за фетилна морфологиа с цел изклчване  на симптоми на тризомия 18 поради един текушт на лабораторните показатели надолу при 50% чувствителност  на теста
« Отговор #5 -: Април 28, 2009, 14:01:47 pm »
teodora,
Първо на първо не се плаши и пази спокойствие. Второ, тризомия 18 е много сериозен синдром, но надявам се, знаеш, че БХС е математически модел, който зависи от много променливи, които не са абсолютни при всяка жена, а и чисто положителните резултати в ок. 90% от случаите дават съвсем здраво бебе. Щом не те пращат за амниоцентеза, значи не оценяват риска като много висок, а феталната морфология е задължителна за всеки, не само заради синдромите, но и заради цялостното развитие на плода, плацентата и кръвотока, така че не се бой и си я направи.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #6 -: Април 28, 2009, 14:07:37 pm »
teodora,
Първо на първо не се плаши и пази спокойствие. Второ, тризомия 18 е много сериозен синдром, но надявам се, знаеш, че БХС е математически модел, който зависи от много променливи, които не са абсолютни при всяка жена, а и чисто положителните резултати в ок. 90% от случаите дават съвсем здраво бебе. Щом не те пращат за амниоцентеза, значи не оценяват риска като много висок, а феталната морфология е задължителна за всеки, не само заради синдромите, но и заради цялостното развитие на плода, плацентата и кръвотока, така че не се бой и си я направи.
Благораря и аз се надявам се да е така