0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Моля ви за мнение :)
« Отговор #20 -: Юли 12, 2009, 22:56:28 pm »
Някой! :ask:
Мнение момичета?
 osi_1
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #21 -: Юли 12, 2009, 23:36:39 pm »
Мими,ами още няма много за казване,за сега вс си е наред,да видим как ще се развият нещата по-нататък...не е зле от около 13ти ден да почнеш със тестовете  :wink:
Успех
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #22 -: Юли 13, 2009, 00:30:59 am »
Фибс, защо около 13-ти ден .. Е да все пак зависи от дължината на цикъла, но при мен при 28 дневен цикъл, се оказа, че ову ми е на 11-12 ден .. Така, че ако не се знае в кои дни приблизително е ову, може да се почнат и по-раничко.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

fibo

• 2168
« Отговор #23 -: Юли 13, 2009, 00:38:44 am »
Грачо,щот по-горе пиши че О е м/у 14-16ти ден,за това...по принцип би трябвало да започне още от утре...
Борко Бърборко
« Отговор #24 -: Юли 13, 2009, 13:33:34 pm »
Благодаря за отговорите момичета!
Тестове този месец няма да правя, защото най-вероятно и този месец ще пропуснем опитите за бебчо :( , пък и аз имам "личен проблем" с тестовете за О, винаги са по три дни положителни, почти по еднакъв начин (не ги правя нещо правилно, но не са ми и по вкуса)
Целта е да си знам деня на О и да мога точно да го уцеля, дали този, дали другия месец - когато е рекъл Господ  osi_9
Благодаря ви! :grouphug:
*

fibo

• 2168
« Отговор #25 -: Юли 13, 2009, 16:48:58 pm »
Извинявай,ама какво значи - не са ти по вкуса?Ако искаш да знайш,това е начина,или фоликумерия вс месец.Няма др начин!С БТ може да се види кога е била О,и дали е имало О изобщо,но не може да се предвиди!
Успех мила,и дано скоро успееш..
Борко Бърборко
« Отговор #26 -: Юли 13, 2009, 17:04:07 pm »
Да де.. точно такава е идеята fibo, дали има и горе-долу кога е :)
А за тестовете, разбира се, че ще правя, и правих всички месеци до сега (6,ако не ме лъже паметта)но проблема е, че или забравям точно деня който трябва, или съм изпила 10 литра вода преди това или нещо друго(за това не ги долюбвам)не че не правя! :wink:
А този месец няма смисъл от тях, просто защото съпруга ми има проблем и не правим опити! Самоизследвам се, по препоръка на доктор и мисля, че това е доста полезно като инфо за мен самата и за доктора ми!
Поздрави! :balk_64:
*

fibo

• 2168
« Отговор #27 -: Юли 13, 2009, 22:02:43 pm »
Аха,еми естествено че е полезно инфо...дано да стане и вс да е наред  :D
Пък за тестовете няма да забравяш  :wink:,иначе как $е хванете яйцето,е...може и един маратон да си спретнете 7/8 дни за най-сигурно 8)
Борко Бърборко
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #28 -: Юли 14, 2009, 10:26:05 am »
..............Целта е да си знам деня на О и да мога точно да го уцеля, дали този, дали другия месец - когато е рекъл Господ  osi_9
........
В домашни условия О. може да се определи само с тестове за О. + Измерване на БТ. /и пак не е 100% сигурно, че всичко е наред с О./
Дори и теста да ти е (+) само 1 ден, това не ти гарантира, че наистина  ще има О.
Това, ако е рекъл Господ е така, но може да го кажеш само ако си сигурна, че наистина имаш О. всеки МЦ и нямате никакви проблеми с половинката.
Дори това, че имаш М. като 'по часовник' и нямаш никакви обезпокоителни признаци, не е гаранция,  че всичко е ОК.
Разбери ме правилно, не искам да те плаша или обезсърча. Но това, че всичко изглежда наред, понякога не излиза вярно.
Пожелавам ти много скоро да се случи чудото  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #29 -: Юли 14, 2009, 13:56:08 pm »
100% съм съгласна! И за тестовете и за овулацията.Ще ми се да става по най-безболезния начин за всички нас, т.е. да сме здрави, да имаме О винаги и да забременяваме от първия път безпроблемно, но това далеч не е така. Предпочитам да съм оптимист и да мисля, че всичко ще стане от самосебе си.
Не си мислете момичета, че съм от хората които се "надяват" и уповават в Бог за добрия край, напротив! Генеколозите в София са ми вече като "приятели" почти във всяка болница. Не съм стигнала до алтернативните методи единствено и само защото всеки лекар при който направя изследвания и прегледи ме убеждава, че "всичко ми е наред" - как го мразя този израз. Така се стигна до изследванията на съпруга ми и до "някакви" заключения, че той има проблем. Само и единствено за това съм на "изчакване" за сега, за да излекуваме него първо (не че миналия месец не бях на изследвания - даже ми ги повториха някой 2 пъти - за по сиурно  :wink:)
Та така, може би трябва да споделя диагнозата на съпруга ми - за да ме разберете, но не съм убедена, че това е мястото във форума за което.
Ако модераторите преценят да свалят поста, само ще кажа диагнозите (астенотератозооспермия, простатит и за капак - кондиломи) Сега предполагам ме разбирате!
Благодаря ви отново за съпричастността!  :grouphug2:
*

fibo

• 2168
« Отговор #30 -: Юли 14, 2009, 14:20:31 pm »
Мими,извини ни ако сме порозвучали поучително и учителски...просто от постовете ти изглеждаше - искам да имам бебе,ама не искам да правя нищо по въпроса...един вид "хем сърби,хем боли..."
Може би заради непълната откровенност,както сама казваш...може би погрешно сме разбрали...
Както и да е...кажи сега какво си изследвала и какви са стойностите ако ги имаш...
Пиши в седмичната темичка,там има мн двойки с мъжки фактор(и ние вкл.)и ще получиш много полезна и нова информация :D
Борко Бърборко
« Отговор #31 -: Юли 14, 2009, 15:10:24 pm »
 :D
Аз правих последно: видеозон, ехограф, цитонамазка (2броя), някакво друго не му помня името - пак е от шийката на матката, микробиология, 2 хормона, обстойни 3 прегледа (евентуално защото ми било лекичко увеличено порциото, но явно то си е такова  :wink:)– дано не изпускам нещо, но всичко ми е наред и в норма.
Мъжа ми: спермограмата (която никак не е розова но вече е след лечение), много високи левкоцити, следствие простатната инфекция(прием на антибиотици) и сега пък има кондиломи (имунитета му е слаб).
С това се борим този месец!
След 2 седмици семеен контролен ще показвам БТ (защото последното "светило" ми каза само това да правя, а и секс ама ...), ако назначат друго ще кажа..
Благодаря fibo, няма нужда от извинения, просто информацията е много,а не може да се обсъжда лековато по форуми... Ако искаш пиши на ЛС
С обич, и респект..  :balk_83:
« Отговор #32 -: Юли 24, 2009, 12:22:15 pm »
Moмичета, някой да коментира температурата?!?
Благодаря предварително!
 :youwoman:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #33 -: Юли 24, 2009, 15:09:49 pm »
До тук е добре
Според мен О. е била на 15/16 ден от МЦ

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум