Да споделя и аз своя опит. В деня, в който ми правиха цветна снимка, късно вечерта вдигнах температура, повръщах и при пишкане усещах парене (но кръв нямаше). Отидох на лекар, мислейки се, че е някаква реакция срещу контрастното вещество, тъй като дотогава не съм имала цистит. Преди цветната снимка, разбира се, ми направиха микробиология, беше чиста и лекарят ми каза, че не е нужно да пия антибиотик след ивършването и. Междувременно след като почувствах гореописаните симптоми, не успях да изчакам дори до сутринта и още през нощта бях в Пирогов, където ме изследваха и установиха лека форма на цистит, а повръщането и температурата така и не разбраха от какво са. Гинекологичните ми изследвания отново бяха ок. И така лекарят-уролог ми изписа антибиотик, а на място ми сложиха някаква инжекция, от която буквално след минути получих облекчение от болките в дясната част на кръста. Тъй като антибиотик не съм пила от дете и дори и да мра - не прибягвам до него, многократно увещавах лекаря да ми даде нещо хомеопатично или на билкова основа, но той бе категоричен, че цистит се лекува само с антибиотик и така, реших да го пия, беше ми изписан и чай за бъбреци на Ламбев (ако не се лъжа). Пих антибиотика в продължение на 5 дни, като още на следващия ден след започването му, нямах никакви признаци на цистит, т.е. парене при уриниране, но все пак го пих 5 дни, а чаят - докато не свърши, както бе казал док. Оттогава не съм имала оплаквания (това беше месец октомври 2005г.). Вероятно антибиотикът е повлиял мигновено, тъй като изключително рядко прибягвам до такъв тип лекарства, нямам представа, но при мен, вече година и осем месеца откакто със съпруга ми бебеправим, не са се появявали симптоми на цистит след полов контакт никога.
Успех момичета, след като аз съм се излекувала, значи е напълно лечимо, така че ви пожелавам скоро да се оправите, защото наистина е безкрайно неприятно.