0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Още за фолиевата киселина
« Отговор #20 -: Октомври 14, 2009, 09:49:03 am »
Друг продукт, обогатен с фолиева в бг?
Фреши, в четвъртък имам среща с една фармацевтична компания, ще си говорим точно за продукти с фолиева и ще ги питам за мнение относно твоята ситуация. Припомни ми после да ти разкажа, ако се отнеса :)

Страхотно! Търси се нещо, което да не ми дразни стомаха. Не знам защо така от най-елементарни таблетки ми става по-зле, явно заради помощните вещества. То при мен конктретно така се провокира и заболяването, с големи дози вит.В и то точно от една марка.
Сетих се още нещо - питай дали случайно няма някоя форма на инжекции? (или с друг прием, освен орален)
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #21 -: Октомври 14, 2009, 12:03:07 pm »
Kremkaramel , с хомозиготен носител ли си?

Не - хетерозиготен. Имам мутация в гена на протромбина. Конова ми изписа филиева 3*3. Не съм я спирала 2 г.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #22 -: Октомври 14, 2009, 12:05:10 pm »
Здравейте!
Аз съм с мутация Т/Т С6771Т МТХФР с намалена ензимна активност от 70%
Д-р Тодорова ми е предписала по 4т. неофолик мета, но аз чета за доста по високи дози  :?
Ако някой може да даде съвет ще се радвам!
« Отговор #23 -: Октомври 16, 2009, 10:33:40 am »
Четири таблетки трябва да е достатъчно, то тази форма мета по принцип би трябвало да ни доставя фолиева във вид, в който можем да я усвоим по-добре, тя е преработена до определен стадий (точно тази част от преработката, която е проблем при мутацията - на упътването на Мета-та е обяснено добре)
Благодаря ти, Бени!

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #24 -: Октомври 16, 2009, 13:11:36 pm »
Четири таблетки трябва да е достатъчно, то тази форма мета по принцип би трябвало да ни доставя фолиева във вид, в който можем да я усвоим по-добре, тя е преработена до определен стадий (точно тази част от преработката, която е проблем при мутацията - на упътването на Мета-та е обяснено добре)

Благодаря ти!