0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

слюнкови тестове за овулация?и висок лх?
« -: Септември 16, 2007, 19:49:43 pm »
здравеите! разбрах за слюнкови тестове за ову.някои ползвал ли ги е?надеждни ли са?стават ли за жени с поликистоза?респективно с висок лх?защото аз ползвах тестовите ленти4ки с урина,но заради високия лх,постоянно ми показват 4е сьм в ову.тези слунковите ,доколкото разбрах измерват нивото на естрогена.или нещо такова.маи има надежда?ако някои ги е ползвал да пише дали стават и кьде в бг мога да намеря.целувки
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: слюнкови тестове за овулация?и висок лх?
« Отговор #1 -: Септември 17, 2007, 06:34:37 am »
Ако става въпрос за микроскопчето- не е надеждно.
При ПКЯ нивата на естрогените също са високи, а то при нормолан МЦ не може да засече, та какво остава при проблем.

Преди О. се наблюдават образования подобни на папратов лист/С/ и от там Папратов феномен. Лошото е, че се наблюдават и преди О. и след нея.Затова е неточен този уред/не метода/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Септември 17, 2007, 18:52:13 pm »
ето ги моите изследвания.естрадиола изглежда да е добре.затова се надявах,4е този метод ще е ок.коментари...
progesteron    2.70   (1.7-27mm/ l )
prolaktin   8.18   (3.4- 24.1 ng/ml )
estradiol   54.37   ( 46-60.7 )
testosteron   1.55   ( 0.22 -2.9)
L h    12.4   ( do  12.5 )
F s h    7.14    ( do 12,5 )
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Септември 18, 2007, 07:31:54 am »
На кой ден са правени и колко е дълъг МЦ/средно/ при теб?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

audifen

• **
  • 99
  • Обичам да обичам!
« Отговор #4 -: Септември 18, 2007, 15:38:05 pm »
Аз мисля, че уредът би могъл да помогне.
Аз съм също с поликистоза, този месец взех микроскопчето от приятелката ми. Тествам се от 11 ден - днес ми е 14 - нищо не се вижда, т.е няма данни за овулация - потвърждава се и от уринните тестове.
За съжаление в БГ май не се внасят.

Най-сигуран метод за доказване на овулация е фоликуметрията.
« Отговор #5 -: Септември 18, 2007, 19:20:22 pm »
ве4е не помня.2-а направихме като отидох и не ми беше идвало 2 месеца..предизвикахме менстр.с примулутнор.и на 5 или 6 ден правихме за прогестерон и още един..абе ,направо се обьрках ве4е.средно цикала ми е около30дни.последните 2 месеца ми идва на 31.след това на 01..по4ти като 4асовник.затова се надявам тези микроскопи да помагат пове4е.
« Отговор #6 -: Септември 18, 2007, 19:27:00 pm »
а ина4е преди доста време,като ми откриха поликистозните яй4ници,след курс на ле4ение с противоза4ать4ни,след като ги спрях,една лекарка ми каза,4е при мен кистите са като пьрхота по косата.беше се образувало плодно мехур4е или как го каза тя тогава..но това беше доста отдавна..
« Отговор #7 -: Септември 18, 2007, 19:32:10 pm »
мисля,4е ги има и в бг.но незнам кьде.и не са много скьпи.ако някои има идея откьде могат да се закупят тези микроскопи,ще е прекрасно.мисля,4е ще пробвам.от опит глава не боли.а за фоликуметрията-ако това не помогне,тогава.
*
« Отговор #8 -: Септември 19, 2007, 13:16:31 pm »
С една приятелка си бяхме поръчали такова микроскопче - Maybe baby и мога да кажа, че не съм доволна, неможе да се използва като надежден метод. Доста отдавна беше, ако не се лъжа около 47-50 лева струваше тогава.