Симона се храни с нас на голямата маса на съвсем обикновен стол и така е много отпреди да навърши две години. Сама пожела да "напусне" високия стол и да се присъедини към нас и на мен това ми се стори съвсем нормално и естествено. Не се притеснявам, че ще падне - ми то си е голямо човече вече, бе, качва се и си слиза на стола без проблеми, сяда, намества се - изобщо не мисля, че Марти е малък за това, опитвала ли си да го сложиш за няколко хранения на нормален стол и да го видиш дали се държи стабилно? Опитай, според мен трябва да се справи момчето, още повече, ако съдя по дъщеря ми, която все пак е по-малка от него. Не стоя непрестанно до нея, стоя само, ако и аз се храня, ако не - върша си нещо съвсем друго, докато тя се храни. За мацането - ясно е, има начини да го понамалиш, а останалото си е част от приучването към храненето всички заедно - е няма как съвсем да не омацва
Аз слагам една възглавница-калъфка, купена от Икеа специално за случая, която опасва седящата част на стола, та да се маца тя и нея да пера. Неприятно е, ако под масата имате килим, ние затова и сме го махнали.
Имаме си и ние малка масичка със столче - за рисуване, игра и занимания, но не съм я приучвала да се храни там, защото смятам, че мястото й е с всички на масата.
Нашият стол дадохме на заем, иначе бих ти го дала, ама си мисля, че сте достатъчно големи вече да се пробвате на масата. Това, което ти е показала Мишанта, сме го ползвали и също е много удобно, компактно е може да го разнасяш по почивки, пътувания и заведения.