0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

киста на яйчника
« -: Юни 18, 2009, 08:48:34 am »
Имам такова питане към вас момичета.Моя приятелка ,не правят опити за бебе,и намират киста на единия яйчник.Два месеца е лекуват с дуфастон.Сега вече и намират и на другия.Към лечението добавят и ясмин(като противовазпалителни).Редно ли е да се консултира и с друг лекар.
киста на яйчника
« Отговор #1 -: Юни 18, 2009, 12:47:53 pm »
Здравейте!
Сега се връщам от док и ми откриха киста на десния яйчник с големина 8 см.Миналия месец пих клостилбегит дали е възможно да е от него.Според вас има ли шанс да се спука сама?Много съм изплашена и притеснена, моля ви споделете.Док каза да чакам да ми дойде цикъла.Днес е 30 ден т.е. вече трябва да ми идва, ако не ми дойде до 10 дена да отивам пак. И другия ми въпрос е ако се спука сама има ли някаква опасност?  :balk_145:

Re: киста на яйчника
« Отговор #2 -: Юни 18, 2009, 12:54:56 pm »
По принцип след стимулация е възможно да има задържан фоликул ( при мен така се получи ), но защо док не те е извикал след като ти е дошъл цикъла да те види на узито за кисти.

Може би наистина трябва да изчакаш цикъла и тогава пак на преглед, възможно е да се спука сама, но 8 см ми се стурва много голяма киста.

chuspito, не знам какво да те посъветвам, дано още някой се включи с коментар.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #3 -: Юни 18, 2009, 13:26:36 pm »
Ясмин не са ли противозачатъчни?
Когато има съмнение относно поставена диагноза или лечение, винаги е добре да се търси още едно мнение.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #4 -: Юни 18, 2009, 13:30:30 pm »
Цитат
Ясмин не са ли противозачатъчни?
Да противозачатъчни са ,не противовъзпалителни.При кисти по принцип изписват противозач.,но ако се съмнява най-добре да потърси и друго мнение.Моята киста се махна с Оргаметрил и противозач.още на първия цикъл.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #5 -: Юни 20, 2009, 17:16:23 pm »
Момичета нормално ли е, след установяване на задържан фоликул в началото на цикъла,на 16 ден от същия получих кървене и да се е спукал?Не знам също така дали да го броя за менструално кървене, защото беше доста оскъдно?
« Отговор #6 -: Юни 20, 2009, 18:08:37 pm »
 Според мен не трябва да го броиш за цикъл, а за зацапване.
« Отговор #7 -: Юни 21, 2009, 02:01:41 am »
И аз така си мисля,но не ми идва вече пети ден,а зацапването си беше 4 дни,затова се чудех.
« Отговор #8 -: Юни 22, 2009, 16:08:47 pm »
След като ми казаха за кистата(искам да кажа че на диагнозата пише киста овариал) на следващия ден ми дойде цикъла. Всичко си беше нормално тече ми нормално, дали е възможно кистата да се е спукала?Преди да ми дойде корема ми беше страшно надут и преди ми се е надувал ама този път може би е било заради кистата. Сега като свърши корема ми е спаднал и не чувствам никаква тежест.На лекар съм в четвъртък, но дотогава само се питам дали е там кистата или я няма вече?
Моля ако някои е имал такива проблеми да сподели.?

*
« Отговор #9 -: Юни 22, 2009, 19:05:40 pm »
Аз:(
Не се пука лесно мизерницата!Моята обаче е доста голяма- 6 см.
« Отговор #10 -: Юни 22, 2009, 20:20:29 pm »
Моята е 8 см. Дано да е намаляла или да се е махнала.Задължително ли е да почувствам болка при пукането?Аз имах някаква, ама не чак толкова голяма болка.
Ти лекуваш ли се с нещо и от колко време я имаш?

« Отговор #11 -: Юни 23, 2009, 01:18:30 am »
Днес бях при док.,кистата я няма има фоликул 11 мм, но ми изписа дуфастон 10 дни.
Аз не съм усетила никаква болка при спукването на кистата,не е задължително да има.
« Отговор #12 -: Юни 25, 2009, 12:56:38 pm »
Здравейте!
Днес бях при док и каза че кистата е намаляла от 8см на 3 см.Много съм радостна.Дано да изчезне завинаги, че се побърках да се притеснявам.