0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Болничен процедури
« -: Юли 09, 2009, 19:23:28 pm »
Здравейте момичета !
Започнах скоро работа преди 2 мес.и сега евентуално /надявам се скоро / ще ми се наложи да започна манипулациите по инвитро оплождане .Въпросът ми е следният може ли от клиниката , в която ще се извършва процедурата да ми издадат болничен , който да представя на работодателя си , за времето през което ще отсъствам , или няма начин ?
Ще се радвам да ми отговорите!
*
Re: Болничен процедури
« Отговор #1 -: Юли 09, 2009, 19:48:56 pm »
На мен до сега винаги са ми давали болничен - за пункцията и след трансфера! Само че си пише за какво са - тоест ако не си казала за проблема на работа, ще разберат!
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #2 -: Юли 09, 2009, 19:52:17 pm »
Здравей, евита1717.Миналата година правих инвитро,за стимулациятя си бях взела,отпуска10 дни, на самата пункция от клиниката ми издадоха болничен за 19 дни.Успех ти желая! :P
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #3 -: Юли 09, 2009, 19:55:51 pm »
На мен също са ми предлагали болничен за пункцията и след трансфера.За съжаление за стимулацията не дават.Аз съм посещавала две клиники и в двете е така.
*
« Отговор #4 -: Юли 09, 2009, 20:17:40 pm »
На мен болничен ми издадоха чак след пункцията,до тогава ползвах болничен от личния лекар и отпуска.

« Отговор #5 -: Юли 09, 2009, 20:31:39 pm »
Благодаря Ви за бързите отговори момичета !
Значи да разбирам , че болничен от клиниката издават от датата на пункцията до самият трансфер и може би няколко дни след него ?
А до датата на пункцията евентуално си търся от личният лекар ... , а той има ли право да издаде болничен примерно за 10 дни или максимумът е 7 дни  :ask:

Диагнозата на болничният е разбираемо написана , така ли ... не е нещо , което трудно би разбрал без помощ от компетентен в тази сфера ?
Работодателят ми не знае за сега , а лошото е че в момента се водя , че работя , но съм си вкъщи , тъй като фирмата тепърва открива клон в нашият град , и отсъствието ми ще съвпадне , може би точно със започването ми на истинската работа ... :balk_119: !
*
« Отговор #6 -: Юли 09, 2009, 20:34:52 pm »
evita1717 , болничния е до 30 календарни дни от деня на пункцията, диагнозата е "Безплодие при жената, пункция на фоликули".Това в "Надежда" ,доколкото помня там ще правиш опита си.
*
« Отговор #7 -: Юли 09, 2009, 21:05:58 pm »
От датата на пункцията 20 дни - на моите пишеше "sterilitas primaria".
« Отговор #8 -: Юли 09, 2009, 22:43:03 pm »
Зависи от клиниката-тези които работят със здравната каса обикновено дават болничен след трансфера за 30 дни. Има клиники където съм била и по лична молба могат да ти го издадат и с друга диагноза. А има и клиники, които не работят със здравната каса и те не могат да издават болничен, единствено могат да съдействат да се издаде такъв при друг лекар от друга клиника.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #9 -: Юли 10, 2009, 00:33:02 am »
Аз болничен не съм ползвала,но се бях разбрала в работата,че ми се налага накои вечери да си тръгна половин час по рано,а в клиника Надежда ходех вечер за инжекциите за стимулацията след това се падна пункция в петък и трансфер в неделя след това си бях на работа.Ти си почнала скоро работа не всеки ще одобри това,че тепърва ще правиш такива процедури,деца и т.н. хубаво прецени дали да споделиш и дали ще те разберат там където работиш,а ако не ти е натоварена работата и имаш възможност с малки отсъствия съчетай двете неща.
Успех.
« Последна редакция: Юли 10, 2009, 00:35:26 am от asi73 »
« Отговор #10 -: Юли 10, 2009, 13:58:33 pm »
Аз болничен не съм ползвала,но се бях разбрала в работата,че ми се налага накои вечери да си тръгна половин час по рано,а в клиника Надежда ходех вечер за инжекциите за стимулацията след това се падна пункция в петък и трансфер в неделя след това си бях на работа.Ти си почнала скоро работа не всеки ще одобри това,че тепърва ще правиш такива процедури,деца и т.н. хубаво прецени дали да споделиш и дали ще те разберат там където работиш,а ако не ти е натоварена работата и имаш възможност с малки отсъствия съчетай двете неща.
Успех.
Аз съм от Велико Търново и е невъзможно да съчетавам тези неща просто !
Болничният ще е задължителен иначе оставам на улицата без работа , а на мен ми е необходима !Не че може би пак няма да остана без работа , но поне е някаква сумичка в помощ !
Благодаря за включването на всички !
*
« Отговор #11 -: Юли 10, 2009, 15:43:59 pm »
Аз си вземам два дни през седмицата неплатен отпуск, когато са прегледите и се надявам да улуча и съботен ден. После 7 дни от личната и ако се наложи 7 дни от клиниката. Д-р Владимиров ми дава след пункцията 7 дни, когато си поискам болничен, разбира се, с диагноза "Възпаление на яйчниците". Ако ми е необходимо продължение, личната ми гинеколожка ме представя на комисия със същата диагноза.
За клиниката на д-р Стаменов, pop4o го е описала много добре. И на мен, той ми каза така - след пункцията до 1 месец болнични с реалната диагноза.
Но си мисля, че трябва да изходиш от естеството на работата си и приоритетите ти. Аз винаги съм държала първо на работата, пътувам през нощта, преглеждат ме, пътувам обратно и така ...скапвам се...ама няма друг начин.

*
« Отговор #12 -: Юли 10, 2009, 17:00:44 pm »
общо взето за самата стимулация има около 5-6 ходения до клиниката за преглед и вземане на кръв за хормони. евентуално само в тези дни отсъствай и вземи отпуска за общия брой дни. а болничен ползвай за пункцията и след ЕТ дай Боже!
аз съм от София и в тези дни за посещение в клиниката ходех на работа за по няколко часа. иначе плътно всеки ден. за деня на пункцията си взех 1 ден отпуска и след ЕТ болничен от личната за 7 дни с фалшива диагноза.
в работата съм казала на шефовете и всички са много благоразположени към проблема ми. не ми се правят забележки или коментари. отсъствията като цяло при такива проблеми са чести и това е важно пък и естеството на работа го позволява.
дано съм ти била полезна.
« Отговор #13 -: Юли 13, 2009, 11:49:29 am »
За предстоящата стимулация мисля да пътувам до София за прегледите само ,от Велико Търново съм.Ще си пусна отпуска с уговорката да ползвам дните когато трябва да ходя на прегледи , а чак след пункцията болнични.Така съм го замислила , но все пак има време до края на септемви когато надявам се да стартира процедурата.

« Отговор #14 -: Юли 13, 2009, 17:55:54 pm »
Благодаря Ви за отговорите , но хубавото при Вас е че работодателите Ви са запознати с проблема и го приемат както трябва ... , а аз тепърва започвам нова работа и някак не върви да кажа в прав текст какво ми предстои живот и здраве , защото ще ме духнат набързо ...
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #15 -: Юли 14, 2009, 22:39:59 pm »
Мисля, че е добре да споделиш с личния си лекар и да го помолиш за съвет и съдействие. Успех!  :)