0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: отново за дуфастона
« Отговор #20 -: Август 06, 2009, 19:21:24 pm »
Здравейте,понеже за първи път пия дуфастон,нещата с него не са ми много ясни.Веднага след овулацията,гинеколожката ми назначи дуфастон за 14 дни 2x1.След това го спирам и чакам да видя дали ще ми дойде,само че след колко време трябва да ми дойде след спирането?Тя ми каза,че ако имам закъснение 1 седмица и положителен тест пак да го започвам,ако не-спирам го.Днес ми е 21 ден от цикъла,а дуфастона трябва да го пия до 27-ми вкл.,да обаче моя цикъл е на 28 дни и дефакто трябва да ми дойде 1 ден след това,само че като пия дуфастон,означава че цикъла ми ще се забави с незнам си колко дни нали?Дали ще е проблем ако не го пия 14 дсни,а само 10,тогава може би ако не съм бременна ще си ми дойде навреме или и аз незнам...объркана съм......
Пий го така като ти го е изписала докторката, тя най-добре познава състоянието ти.
На мен са ми го изписвали от 16-25 ден,правя тест и ако е "+", продължавам дуфастона,не го спирам.
Не се притеснявай, ако не си бременна ще ти дойде, въпреки че пиеш дуфастон.
« Отговор #21 -: Август 07, 2009, 10:21:21 am »
здр кървенето което беше по време на овулацията спея,но когато трябваше да ми дойде цикъла 3 дена само ми зацапа кафяво(28ден до 30 ден) може ли да е от дуфастона
« Отговор #22 -: Август 09, 2009, 22:56:07 pm »
Здравейте, момичета. Изчетох всички предни постове, но не намерих отговор на въпроса си. Явно доста от нас имат проблем с този прогестерон. Ще се опитам накратко да разкажа за себе си и до 18 август трябва да взема решение да започна ли да пия Утрогестана, който доки ми изписа.
При подробен преглед на видеозон всичко се оказа ок. Прегледа се наложи, понеже последните  цикъла са следните- 24-ти ден, 23 следващия, 24, 25 и последните два рязко се объркаха. Предния месец 20 и този 19. Бебето не става през това време. Предложих на доки да изследваме хормони, но точно прогестерона той не знае как да го пусне, понеже се съмнява, че овулация няма. Градеца в който живея макар и областен е малък и тук освен с видеозони с друго не разполагат. Утрогестана го изписва за регулиране на цикъла и с идеята да подпомогне овулацията. Трябва да го пия от 16 ден от цикъла за 10 дни 2*1. В други теми тук прочетох разни симптоми показващи нисък прогестерон- кръвотечението ми не е повече от 2,мах 3 дни; последния път първия ден имах само някакво кално зацапване, което по ваш съвет не го писах за първи ден от МЦ. Та след този досадно дълъг пост въпросите ми са: Ако нямам овулация значи няма яйцеклетка която да бъде оплодена, няма и смисъл да пия утрогестана. Ще започна с тестове за овулация ако трябва и 10 дни ще ги правя, само дано съм попаднала на достатъчно надеждни. Ако аз самата си докажа овулацията може да започна прием на лекарството, но тук идва другият въпрос. Ако прогестерона ми е в норма и аз вкарам отвън допълнително какво ще стане? Няма ли да си объркам допълнително и без това шантавите си хормони, това да доведе до други последици- кисти например (каквито в момента нямам)? Преди предната ми менструация правих тест за овулация който беше положителен. Значи е възможно проблема да е в лутеиновата фаза, респективно в прогестерона.  Изобщо се чудя какво да правя. По отношение приема на хормони съм много внимателна - всичко в тялото ни се регулира от химия и когато изкуствено се внася такава отвън...не съм сигурна повече помага или повече вреди. Би ли могъл този утрогестан, ако всичко ми е нормално и тези два случая са били изключение, да ми навреди? Или: понеже съм на 40 години и по- скоро съм с единия крак в менопаузата- половината ми цикли да са без овулация, но другите да са нормални и в този случай ще навреди или ще помогне хапчето? Извинявам се още веднъж за толкова дългия пъст, но не знам към кого да се обърна. Тук намирам много повече истина отколкото в който и да било наш кабинет.