0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
http://news.v2.bgnes.com/view/714979
Можело и никога да не разберат. Аз лично, ако разбера, че са ми объркали ембриончета не мисля, че бих постъпила като тази жена, но си е много кофти ситуация.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Мислех си аз, че и това е възможно- объркан трансфер
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2009, 12:37:22 pm »
Ами добър повод да изкара някой лев женицата  :x
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2009, 13:12:17 pm »
много трудна  и тежка тема ...
Не мога да коментирам правилно или не е постъпила жената -въпрос на личен избор и усещания е .
Но определено лекарите трябва да си  понесат последствията.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2009, 21:51:05 pm »
Само не разбрах кои са тия генетични изследвания в ранен етап на бремеността и рутинно правят ли се в префектура "България"?
Бих коментирала и още , но няма смисъл да отплесвам темата и да създавам поводи за безсънни нощи, така че ще замълча...
*
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2009, 22:06:27 pm »
Рутинно не. По показания. Наричат се хорионбиопсия - около 11 седмица и амниоцентеза - 16-18 седмица.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2009, 22:50:26 pm »
Бе те сигурно  по показания се правят и в Япония, а не на всяка ивтиро забременяла японка.
Според мен гаранция - франция няма, докато не гушнеш живо и здраво бебе /независимо с какъв генетичен материал и как е родено/.

Малко офф:Поведението на японката - хм... сещам се за една чалгаджийска песен със стих в припева "От сълзите стават ли пари?" . Тя можеше да ги осъди и въпреки това да роди детето, но тогава цената на иска не би била толкова голяма. Скобата , която отварям , е че всеки си има ценостна система и морални принципи, за това светът е толкова шарен и не смятам собственото си мнение за постулат.
Незнам как хората / и като човек, и като адвокат се чудя, макар че го виждам почти ежедневно/ съизмеряват болката си с паричен еквивалент, при все, че  имат и втора алтернатива.
Лично аз вярвам във втория шанс и адмирирам хора като родителите на сестрите Белнейски - да, страдат, но това страдание не ги заслепи от алчност и в живота им влезе едно дете с "чужд генетичен материал" , което да осмисли съществуването  им. Антиподът за мен е господин Горсов , който проведе масирана медийна атака  срещу Максим, пък беше засечен да харчи средствата за биологично създаденото си дете на хазарт...

Извинете, отплеснах се!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #6 -: Февруари 25, 2009, 11:41:28 am »
Не си се отплеснала, Лейди. Подобен беше и моят ред на мисли, като четох статията. Каквито и гени да носят децата ми, даже и да са объркани ембриончетата, само искам да ги гушна живи и здрави... не бих могла да си представя да ги махна и да изкарвам пари. За да се стигне до инвитро, това са чакани и силно желани деца. Но, разбира се, това е мое мнение. Наистина, можела е да задържи бебчето и после да си има "живо доказателство" за пред съда, но след такава постъпка, може би за него е било по-добре.
Толкова жени тук се молят да имат възможност за донорство на яйцеклетки или сперматозоиди - ми то това е същото.

« Отговор #7 -: Февруари 25, 2009, 11:58:27 am »
а защо трябва да се вярва на такива статии?
ами ако е художествено съчинение(публикация) , с определена цел...
« Отговор #8 -: Февруари 25, 2009, 12:02:24 pm »
Това ме навежда на един друг подобен случай, в Америка мисля, преди известно време - бели родители се подлагат на инвитро и жената ражда две чернички дечица  8O. Даваха как се съдят с клиниката, но тя е запазила децата си.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #9 -: Февруари 27, 2009, 12:46:10 pm »
Не смятам че така с лека ръка може да се съди жената. Колко момичета тук пишат "искам деца от моя си съпруг". Може би тази жена не е имала проблем да забренее от друг мъж. И да според мен тази клиника така трябва да я "шамаросат", че тези парички, които иска жената да й се сторят песен.
Сега и още една двойка ще получи чужди ембриончета. Дори няма да знаят, че трябва да им правят ранните изследвания. А ако се роди дете с увеждания? при това чуждо? А цял живот жената да се чуди къде са й децата?
С този "жест" японската клиника слага прът в колелата на ин витрото по принцип. Защо не са платили без да се разчуе...
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.