0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Здравейте, момичета!Ще съм ви много благодарна ако коментирате изследванията ми:

Инхибин Б - 26.01 pg/ml
AMH - 10.33 ng/ml
За тях няма дадени референтни стойности.

test name    result             ref.range             flags
DHE-S        212.0 ug/dL        51.0-391.0            CEX
E2           48.0 pg/mL         24.0-534.0
PRL          12.1 ng/mL         3.3-26.7              CEX LEX PEX
TSH          1.6 ulU/mL         0.2-4.5
Testo        0.84 ng/mL         0.10-7.80             CEX LEX PEX
hFSH         6.1 mlU/mL         1.7-22.5              CEX
hLH          14.4 mlU/mL        1.2-103.0

Изследването е направено на 1-ви ден от МЦ, в лабораторията на д-р Владимиров!
Предстои да ходя при него, за да ги коментира, но дотогава ми се ще да знам повечко :oops:
Благодаря ви предварително!   
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Моля ви за коментар на хормонални изследвания!
« Отговор #1 -: Март 19, 2009, 17:33:50 pm »
Здравейте, отново!Открих референтни стойности на инхибин б и амх на сайта на клиниката.За инхибин б - 33-190 pg/ml, за АМХ - 0.9 - 1.7 ng/ml.Нещо май не е наред :? Моля ви дайте мнения, откакто открих референтните стойности ще се побъркам от притеснение!Струва ми се, че АМХ съвсем се е побъркал.Между другото имам ПКЯ.А излседването е на 1-2 ден от цикъла.Да не би това да е проблема?Да не са прецакани?
Моля ви, помогнете!
« Последна редакция: Март 19, 2009, 17:38:24 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #2 -: Март 20, 2009, 19:59:05 pm »
Мисля, че стойностите на LH и FSH трябва да са 1:1, ако изследванията са направени от 3 до 5 ден на МЦ. При мен съотношението е като при теб /LH е приблизително два пъти по-висок от FSH/ и доколкото знам, това дава основание да се помисли за Синдром на поликистозните яйчници, а ако е обратно за Изчерпан яйчников резерв. Въпреки че съотношението и при мен не е ОК, лекарят ми не коментира този факт като нещо тревожно. Успех!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #3 -: Март 20, 2009, 20:22:23 pm »
Благодаря за отговора, Рибчо!За съотношението ЛХ/ФСХ съм наясно.Установено е при мен, че съм с ПКЯ.Притесняват ме Инхибина и АМХ, че нещо не се връзват с референтните стойности :?А иначе никой досега не е изразявал съмнение за ИЯР при мен.
Питах Владимиров по телефона днес, че много се бях притеснила, но той ме попита за броя на антралните фоликули 8OЯвно ги е броил на прегледа, ама аз не съм разбрала.Записваше си нещо на бланката човека, ама аз като я гледах после, нищо не разбрах.Така или иначе като отида ще стане ясно, но до тогава ми се иска да знам поне нещо ориентировъчно, че косата ми побеля, всеки ден рева като магаре :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #4 -: Март 20, 2009, 20:31:23 pm »
Притесняват ме Инхибина и АМХ, че нещо не се връзват с референтните стойности. Така или иначе като отида ще стане ясно, но до тогава ми се иска да знам поне нещо ориентировъчно, че косата ми побеля, всеки ден рева като магаре :oops:

За Инхибина и АМХ наистина не мога да съм ти полезна, защото не са ми назначавали да ги изследвам. Не се тревожи предварително. Така не си помагаш. Изчакай срещата с д-р Владимиров. Той най-добре ще ти разтълкува стойностите. Знам, че е трудно, но това е част от пътя, по който сме тръгнали и който трябва да извървим.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2009, 18:57:49 pm »
Здр мили момичета, моля за съвет!
Ходя при Владимиров от известно време и /1м/, направих си всички изследвания НА 2-РИ ДЕН ОТ МЦ и те са следните
Inhibin B 32.5
AMH 0.79
DHES 290.3
E2 50.2
PRL 4.4
TSH 0.8
TESTO 0.55
FSH 14.0
LH 3.9
Владимириров беше категоричен ИЯР и при евентуялно ИКСИ 25 % успеваемост....... Има ли възможност тази диагноза да се промени или поне да опитам с нещо друго.. наистина ли няма надежда и само едно изследване е достатъчно за да се постави тази диагноза.. Миналия февруари бях бременна / по естествен път/ , но 9г.с. имаше мисед..Просто се шашнах дали да се посъветвам с още накой???
Ще ви бъда много благодарна за мнения.