0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля ви за съвет!
« -: Март 20, 2006, 10:27:54 am »
Здравейте момичета! За 6 месеца успях и аз да се преместя тук.Не съм била по-щастлива, но от друга страна и по-притеснена. Искам да благодаря на denis, която ми отговаряше светкавично на въпросите. По нейното мнение установих овулацията си и евентуалната дата на зачеване. Проблема е, че всъщност не мога да установя какво е закъснението ми, поради продължителния ми цикъл. Овулацията беше на  40-41 ден от цикъла- 5-6 март, т.е.преди 2 седмици. На 13-тия ден от овулацията кръвния тест показа резултат на чхг-77,47, а днес-15-тия ден, ходих на преглед и с вагинален ехограф се видя единствено удебелена лигавица, но не и плодно сакче.Доктора каза, че е твърде рано и да отида след 2 сед., т.е.в 4г.с. по мойте изчисления. Моля, отговорете ми,като погледнете графиката кога според  е станало евентуалното зачеване, рано ли е още за ехограф? Много ви благодаря, за мен вашите съвети са дори по-ценни от лекарските.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Моля ви за съвет!
« Отговор #1 -: Март 20, 2006, 10:45:53 am »
Томина не се притеснявай!!! Много е важно кой те гледа на ехограф, също на какъв ехограф, а и ако имаш обърната матка това затруднява допълнително ехографиста понякога. Изчакай още малко както ти е казал лекаря и отиди отново. Щом имаш положителен тест значи има бременност. Бъди спокойна и се пази малко повечко!!! Успех мила  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Моля ви за съвет!
« Отговор #2 -: Март 20, 2006, 10:51:32 am »
Tomina, здрасти момиче :) и аз като теб отидох твърде рано, защото беше планувна бременност, следях се и направих тест за бременност на 6 ден след закъснението и на 9 отидох на лекар. При мен също се виждаше едва едва една точка. Полсе докторката ми каза да изчакам и след 10 дни да ида пак....но точката беше съвсем малко порастнала. Сега вече плодния сак си ми е голям, но пък не съм видяла ембрион и сърдечна все още и пак чакам да мине време.... С две думи споко, май си трябва чакане, макар, че знам колко е нетърпелив човек. Сега разбирам, че не е достатъчно да се види само сакче или теста да е положителен, а има и още много други неща :) Бъди оптимист и така,
Успех мила.
*
Моля ви за съвет!
« Отговор #3 -: Март 20, 2006, 11:27:11 am »
Всичко ще бъде наред, много е рано да се види плоден сак още, а да не говорим за ембрионче и пулс.
Успех :D
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Моля ви за съвет!
« Отговор #4 -: Март 20, 2006, 11:44:47 am »
А защо ти е да определяш закъснението?Нещо немога да разбера?
Нали знаеш предполагаемата дата на овулацията.Този термин "закъснение",е малко условен.
В МЦ има първа и втора фаза (между двете е овулацията).Обикновенно втората фаза е относително постоянна (12-14-15 дена).Закъснението се брои след дните от втората фаза (12-15).
Тъй като при теб овулацията е настъпила доста късно,ако се определя бременността по деня на последната менструация,то сигурно ще има около 25 дена по-ранно определяне на термина.

Стискам палци да е станало чудото и да си имаш едно хубаво бебе.
А за УЗ е доста рано,така че се успокой.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Моля ви за съвет!
« Отговор #5 -: Март 20, 2006, 12:34:50 pm »
Благодаря на всички, много сте мили и отзивчиви!Ще ви държа в течение,вярвам, че всичко ще е наред!