0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Внимание! Опасни лекарства на пазара...
« -: Декември 09, 2007, 17:09:46 pm »
Внимание- турски ИЛАЧИ-Опасно!!
http://www.nobelpharma.bg/display.php?article=28

Това е груба фалшификация на оригиналния Тиленол.
В никоя детска прескрибция не се ползват Е оцветители! (Оцветител: Е104; Е110...)
Вижте освен това какво друго се съдържа "...прах с аромат на портокал и алкохол (96%)"
НИТО АЛКОХОЛ!

На опаковката на "препарата" не пише изобщо кой го произвежда. Вероятно "Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret A.S. е основана през 1964 г. в Истанбул, Турция."

СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ТУРСКИ ИЛАЧИ! (Македонски, сръбски)
Моля се някой да докладва тези ориенталски мошеници където трябва за нарушаване на патентни права относно името на продукта... .

Докъде я докарахме... тъжно.

Какво съдържа оригиналният Tylenol:
http://www.tylenol.com/product_detail.jhtml?id=tylenol/children/prod_child.inc&prod=subpchild#Top
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Внимание! Опасни лекарства на пазара...
« Отговор #1 -: Декември 09, 2007, 17:14:38 pm »
Докторе, а Панцеф-а, който се прави в Скопие?...
*
« Отговор #2 -: Декември 09, 2007, 23:26:26 pm »
Д-р Бърди, Тайлов е трета година на нашия пазар във вид на прах и тб, а от тази година и на сироп за бебета и деца.Прави ми впечетление,че много бързо навлязаха в нашия пазар - автобусите ни поне в нашия град са изрисувани с него,билбордове също.Самата фирма прави фантастични предложения и промоции примамливи за всеки един търговец т.е. собственик на аптека.Освен предметните награди се предлагат и екскурзии до Турция,Гърция и уикенди във луксозни спа центрове.
  Какво забелязвам аз от месец насам на нашия пазар.Започнаха  да се губят продуктит на Упса - Фервекс,Ефералган,Упсарин - неща,които се продават страшно много зимните месеци и не само.И така хората са принудени да закувупав Тайллол хот.Струва ми се са замесени страшно много пари,или спъват вноса на Упса продуктите целенасочено.
  А това за аналозите сръбски,турски и прочие никнат като гъби ежедневно.Наемат се скъпо платени представители на космически заплати ,раздават се готови напечатани рецепти и от доктора се иска само да я подаде на пациента.
 Извинете ме  за дългия пост ,но действителността е това в България.А в този бранш има доста пари.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
« Отговор #3 -: Декември 09, 2007, 23:28:46 pm »
Те купуват субстанция. Такава могат да правят два,три производителя. Все добри.
Аз обаче лично Македонско,сръбско,турско лекарство не купувам.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #4 -: Декември 09, 2007, 23:29:20 pm »
Д-р Бърди, Тайлов е трета година на нашия пазар във вид на прах и тб, а от тази година и на сироп за бебета и деца.Прави ми впечетление,че много бързо навлязаха в нашия пазар - автобусите ни поне в нашия град са изрисувани с него,билбордове също.Самата фирма прави фантастични предложения и промоции примамливи за всеки един търговец т.е. собственик на аптека.Освен предметните награди се предлагат и екскурзии до Турция,Гърция и уикенди във луксозни спа центрове.
  Какво забелязвам аз от месец насам на нашия пазар.Започнаха  да се губят продуктит на Упса - Фервекс,Ефералган,Упсарин - неща,които се продават страшно много зимните месеци и не само.И така хората са принудени да закувупав Тайллол хот.Струва ми се са замесени страшно много пари,или спъват вноса на Упса продуктите целенасочено.
  А това за аналозите сръбски,турски и прочие никнат като гъби ежедневно.Наемат се скъпо платени представители на космически заплати ,раздават се готови напечатани рецепти и от доктора се иска само да я подаде на пациента.
 Извинете ме  за дългия пост ,но действителността е това в България.А в този бранш има доста пари.
Тъжни работи са тези, тъжни.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #5 -: Декември 09, 2007, 23:47:03 pm »
Те купуват субстанция. Такава могат да правят два,три производителя. Все добри.
Аз обаче лично Македонско,сръбско,турско лекарство не купувам.

Ами вече го изпихме. Нямам представа дали изобщо е имало някакъв друг вариант по аптеките.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #6 -: Декември 10, 2007, 11:42:26 am »
Имайте пред вид информацията... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #7 -: Март 23, 2008, 14:03:16 pm »
Интересно ми е, защо продукт като Нурофен в Турция е в пъти по-евтин, отколкото в България? Аз редовно си купувам такива таблети, за главоболие предимно ги ползвам и в Турция 20 таблети Нурофен струват 2 лв, а в България - 12 таблети - 5 лева..
*

СЛЪНЦЕ

« Отговор #8 -: Януари 25, 2009, 12:28:00 pm »
Vie neshto suvsem ste se oburkali...Ne razbrah otkude cherpite tazi informaciq za proizvoditelite,za tova koe e kachestveno i koe ne?Da ne bi da nqma bulg.lekarstva,koito ne sa kachestveni.Haresa mi tova sus zaplatite na predstavitelite na turskata firma.Tova za poreden put dokazva,che bulgarina si govori,kolkoto da si cheshi ezika.

бел. мод. - правилата на този форум изискват да се пише на кирилица!
« Последна редакция: Януари 25, 2009, 13:33:32 pm от jam »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #9 -: Януари 25, 2009, 13:04:40 pm »
Пишете нонсенси.

*Знанието в производството на,традициите и качеството на Бг лекарства не може да се сравнява с прозведените в Турция илачи. По какъвто и да е "лиценз". Турция може да си произвежда каквото иска. Просто ние не сме длъжни да го потребяваме. Ние избираме качествените лекарства на реномирани фирми. "Софарма" или АБ Разград са също качествени производители. Както е факт че Турция не може да произвежда компютри, така е факт и че лекарства не може. Дюнер-кебап и баклава? Да. Стига да не се отровите и да попаднете не на мошеник.
*посочените медикаменти съдържат забранени за деца съставки.

Ето тук:
http://www.tylenol.com/product_detail.jhtml?id=tylenol/children/prod_child.inc&prod=subpchild#
погледнете и кажете, защо в оргиналния няма алкохол. В кое детско лекарство е допустимо да се слага алкохол? Просто "съседите" са грубо, по ориенталси и тъпо, копирали. Но щом не могат да "го докарат", слагат каквото "им скимне"(както онези китайци с меламина в млеката за бебета). Може ли да намерите този илач в Германия, Австрия, Дания? Едва ли.
*посочените медикаменти са със заблуждаващо название с цел да НЕ се различи илача от качествения оргинален "Тиленол" на ф "Орто-Макнийл". Практики подсъдни по всяко законодателство- "Заблуждаваща и злоупотребяваща с регистрирани търговски марки". Ако Вие не виждате разликата между "Тайленол" (оргинален) и Тайлол, или колко е лесно така едното да се вземе за другото, значи или ни мътите тук мозъците, или се опитвате да ни правите на маймунки.
« Последна редакция: Януари 26, 2009, 01:49:02 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

redfoxbg

« Отговор #10 -: Февруари 21, 2009, 14:25:48 pm »
Пет хапчета за 30 лв. - обир! Днес ми е пети ден от приемането на "Панцеф" - произведено в Скопие. С НИЩО НЕ МИ ПОМОГНА! НЕ СИ КУПУВАЙТЕ БОКЛУЦИ!
Сега се чудя какво да си купя от аптеката, защото една седмица вече се мъча, не се оправям, а трябва да ходя на работа...
*
« Отговор #11 -: Февруари 22, 2009, 16:08:53 pm »
вече без рецепта почти  нищо не можеш да си закупиш от аптека.особено пък нещо подобно до панцеф.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #12 -: Февруари 25, 2009, 15:07:35 pm »
Препаратите на нобелфарма са едни от най-продаваните.Причината за това са именно докторите ,понеже представителите им мощно ги атакуват-как сами се досетете