0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
има ли и други като мен???
« -: Май 20, 2009, 12:48:21 pm »
Здравейте, аз имам установена генетична аномалия.
Носител съм на 3Х хромозоми, т.нар. тризомия Х, кариотип 47ХХХ.
Интересува ме, има ли някоя сред Вас носител на същото генетична аномалия, нека ми пише тук в темата или на лични.
Аз имам проблем, т.к вследствие на тази хромозомна аномалия, ранно ми е отпаднала яйчниковата дейност, насочена съм към инвитро и то с донорска яйцеклетка.
Проблемът ми е и, че МЦ изведнъж спря, но нямам абсолютно никакви симптоми, от които да съдя, че влизам в климактериум.
Досега нито един лекар, ендокринолог или гинеколог, не разбра и не установи причината за неговата липса (МЦ). Защото след прием на съотв. хормонални препарати за предизвикването му, си ми идва, след прием на противозачатъчни също, но аз, не мога цял живот да пия едните или другите, тк искаме да си имаме и бебе, а отделно от хормоните качих около 15-20 кг, които по никакви диети и режими не мога да смъкна.
Моля ви, нуждая се от съвета на тези от Вас които са с моят проблем, ако можем да си помогнем взаимно.

Re: има ли и други като мен???
« Отговор #1 -: Май 21, 2009, 00:18:35 am »
dess_dess, аз не съм си правили генетични изследвания и не мога да ти бъда полезна в тази област, но и моят МЦ спря по същия начин и никой не можа да ми каже от какво се е получило това, това беше преди 10 години и аз нямам никакви симптоми на менопаузата и това много учудва всички лекари, като ми видят изследванията на FSH и ме гледат учудени, че нямам симптоми. Килограмите не ми се промениха от приема на хормони ами от спирането на цигарите, малко ги смъкнах а и не правя кой знае какви усилия :? Относно донорските яйцеклетки вече ще правя трети опит, попитах док дали да си пускам генетични, отговора беше не в последствие разбрах че няма смисъл тъй като хромозомите са 46 на брой и децата вземат по 23 от всеки родител, а като съм с донорски яйцеклетки няма смисъл от тези иследвания. Дано съм ти била полезна може да ме питаш каквото искаш насреща съм ако мога да помогна. Пожелавам ти успех и не се притеснявай за хормоналните препарати те са дозирани така както по естествен начин организма ти ги произвежда само, че ние за да имаме МЦ трябва да си ги доставяме от вън /имам впредвид перорално/. За разлика от другите момичета не мога да си избирам кога да правя инвитро тъй като съм зависима от големите сърца на момичетата в процедура, които отделят частица от себе си за да помогнат на нас и ние някой ден да се сдобием с така желаната рожба, вярвам че този ден не е далеч.
Момичета благодаря Ви за голямата щедрост която проявявате към нас!
« Последна редакция: Май 21, 2009, 00:27:48 am от Felindra »
Re: има ли и други като мен???
« Отговор #2 -: Май 24, 2009, 22:37:47 pm »
Здравейте, и аз имам генетичен проблем.Имам балансирана транслокация на 13 и 14 хромозома.Установих го след една неуспешна бременност- плодът имаше тризомия 13.
Сега отново съм бременна,но има вероятност да се повтори.Много ми се иска това бебче да е здраво, но тепърва ми предстоят изследвания.Многоще се радвам ако има някоя мама с подобен проблем да пише.