0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: майката-едноличен собственик на детето
« Отговор #40 -: Февруари 24, 2009, 13:58:30 pm »
Всъщност, и двамата са доволни от това, че си тръгнах.Явно не им липсвам изобщо. Пък и защо ли... Теренът е свободен. Татенцето също си има приятелка, която е майка на две деца. Тежко и, защото бившият ми партньор не понася чуждите деца.
За него те са "копелета", както се изказа по повод на желанието ми да си осиновим дете. Възпитава сина си в егоизъм. Насажда му омраза към братчето му от втория съпруг на майката! Опитах се нещо да променя, но без успех! След, като разбрах, че спалнята ни се ползва от него и негови приятели, възроптах. Отговорът беше:"Това е моят апартамент и ще правя в него, каквото искам и където искам!"
Единият път легнах върху мокър чаршаф, позапран от петната и проснат на леглото, все едно нищо не се е случило. А аз съм ужасно гнуслива! Не мисля, че това е редно! Таткото ме обвини в егоизъм, че и луда ме нарече. Естествено изтъкна причината да съм такава в това, че нямам деца. Съответно и нямам право да възпитавам неговото.
Три месеца след това си тръгнах. След поредния скандал, когато ми каза:"Пречиш!"
Е, сега съжалявам, че не го направих години по- рано!
Опита се да ме придума да се върна, но след като имаше вече нова приятелка.Не бил удовлетворен от връзката с нея! Сигурно жената няма време да им слугува пълноценно, заради децата си... Аз бях удобна за слугиня. Без деца и ангажименти.
Сега имам нов приятел. И той има син от бившата си жена.Само, че разликата е огромна. Още първият път, когато се срещнахме с детето, баща му каза: "Каквото ти каже Н..., ще го правиш, все едно аз съм ти го казал."Запозна ме и с майката на детето. Моето име вече не е "мръсна дума".Няма омраза, няма егоизъм... И съм щастлива.
« Последна редакция: Февруари 24, 2009, 14:02:56 pm от higia »
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #41 -: Февруари 24, 2009, 19:44:57 pm »
Хигиа, възхищавам се пред силата, която си проявила да загърбиш този псевдо-мъж... За съжаление е пълно май с такива. Чудя се от самото начало дават ли индикации, че след месец, година или две ще се превърнат в абсолютни простаци ?!
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Izpatilata

« Отговор #42 -: Февруари 25, 2009, 11:44:21 am »
Higia
Страхотна си! Браво на теб! Пример си за всички, които се чудят какво да правят, защото видиш ли, няма да намерим друг или пък ще е твърде късно или пък, защото така сме свикнали, или финансовата страна ни е изгодна! Май и аз съм една от тях!
Първият път не издържах и избягах в голямата зима с дете на ръце на 1 г. и половина по терлички, дори и яке не успях да му облека... Това беше преди 13 години ...
Сега отново чакам дете, отново от неподходящ, но този път той е с дете, което ми трови живота. И отново съм разочарована... и съм на път да ги изгоня. Живеем на квартира - бащата-егоист, който се интересува само от собственото си дете и родителите си и малката лигла, която ме мрази от дъното на душата си, защото баща й трябвало да се ожени за нея, не за мен!
Ей, затова, мили момичета, не ги съжелявайте тези мъже! Ако са мъже на място няма да Ви карат да страдате! Ще избършат всяка ваша сълза, ще бъдат вашата опора и ще ви гледат като принцеса!
Хигия, бях сигурна, че тези "твои хубостници" отдавна са искали да се изнесеш и са се радвали като си го направила! Само, че бащата е започнал малко да се усеща, че удобната вече я няма!
Много се радвам, че вече имаш истински човек до себе си! Успех и вече знаеш - имай едно на ум за "неговото дете"!
*
« Отговор #43 -: Февруари 25, 2009, 11:58:34 am »
Благодаря за подкрепата, момичета!
Не искам да разводнявам темата на Киви с моите проблеми от миналото.
Всъщност, индикации за това, което се случи, имаше достатъчно! Само, че аз бях една заслепена/и аз не знам от какво/глупачка, която си затваряше очите и си мислеше, че се жертва благородно в името на "голямата любов".Също, като Киви!Мислех си- повече изпитания, по- здрава връзка! Какъв абсурд!
НЕ си заслужава да правим компромиси със себе си, когато отсреща има Егоист!
Рано или късно такава връзка ще се разпадне, защото в нея няма взаимност.
Дано да е по- навреме...
*
« Отговор #44 -: Март 25, 2009, 21:08:19 pm »
Благодаря за подкрепата, момичета!
Не искам да разводнявам темата на Киви с моите проблеми от миналото.
Всъщност, индикации за това, което се случи, имаше достатъчно! Само, че аз бях една заслепена/и аз не знам от какво/глупачка, която си затваряше очите и си мислеше, че се жертва благородно в името на "голямата любов".Също, като Киви!Мислех си- повече изпитания, по- здрава връзка! Какъв абсурд!
НЕ си заслужава да правим компромиси със себе си, когато отсреща има Егоист!
Рано или късно такава връзка ще се разпадне, защото в нея няма взаимност.
Дано да е по- навреме...

Мила higia съжалявам,че са се стекли така нещата при теб,но както обичам да казвам"всяко зло за добро".Ето,че и при теб всичко се нарежда. :balk_5:
При мен нещата се развиват доста добре благодарение на това,че чувствата са взаимни.
Щеше да бъде много по-лесно ако мъжът ми беше грубиян и с простащината си ме отблъсне(като в твоя случай)
Е,аз нямаше да чакам толкова години,защото съм доста обидчива и чувствата ми щяха да се изпарят при такова отношение от негова страна.
Аз нямам лоши взаимоотношения с бащата или с детето а със майката,която е решила с цената на всичко да ни раздели.
Да ама Не.
За нейно най-голямо разочарование ние отново живеем заедно и се радваме на любовта си.И както повечето жени и тя е предвидима.Бях абсолютно права за това,че щом и свърши майчинството по второто дете,ще си "свие перките".
Сега детето идва редовно при нас.Прекарваме си страхотно(даже не иска да си тръгва)
На тази "майка"явно и е трудно да осъзнае,че с лошото си отношение нищо няма да спечели(хора всякакви)
Слава Богу,че детето е умно и разбира цялата тая ситуация и само се ориентира към
тези които наистина го обичат и не го използват като разменна монета.
Дано се вразуми тази жена,защото с този подход би изгубила любовта и уважението на детето си(въпрос на време)
А относно взаимоотношенията ни с милия -подкрепата от негова страна за стерилитета ми(все още неизяснен)е огромна.Подхвърля даже варианти за осиновяване.
Имам още куп изследвания да направя и без неговата подкрепа не знам как бих се справила.Осъзнахме,че заедно можем повече.Ако любовта и уважението не бяха взаимни щеше да е безмислено всичко.
Колко малко му трябва на човек.

*
« Отговор #45 -: Март 26, 2009, 13:31:26 pm »
Ако можеш недей се навива негативно срещу нея. Не познавам ситуацията в детайли, но ако можеш приеми, че тя като начало е една наранена жена ... мъжа й живее с нова жена, отговорността за децата е нейна ... няма как да е добра и мила.

Ти си в силната позиция - имаш любов и подкрепа.

П.С
 :wink: като начало махни кавичките... ами тя е майка
В очакване ....
*
« Отговор #46 -: Март 26, 2009, 20:35:24 pm »
Ако можеш недей се навива негативно срещу нея. Не познавам ситуацията в детайли, но ако можеш приеми, че тя като начало е една наранена жена ... мъжа й живее с нова жена, отговорността за децата е нейна ... няма как да е добра и мила.

П.С

fussii наистина ми е трудно да запазя самообладание щом стане въпрос за тази особа.
Съзнавам факта,че негативното отношение към нея не е добра политика.
Аз нямам вина за това,че навремето те не са съумяли да запазят семейството си.
И не мисля,че е наранена от факта,че бившият и живее с друга жена,а по-скоро ревност,че тя не е могла да бъде на мое място.
Не мога да гледам на нея като на жертвено агне,защото не е точно така.
Малко грубо ще прозвучи,но факта,че е родила деца не я издига на пиедестал.
Има майки и майки.
Е,може ли на 40 год.да нямаш един работен ден и единствените ти приходи да са от мъжете от които си родила??Хубава работа ама циганска.
Как да не се възмущавам?
Дано се "вземе в ръце",че както виждам и вторият и брак е пред провал и разбира се пак някой ще и е виновен.
От моя страна няма да получи нито добро нито лошо отношение.
За нея точното отношение е безразличието докато не се вразуми.(надявам се да е по-скоро)

*
« Отговор #47 -: Март 26, 2009, 20:49:47 pm »
имам предвид, че твоето негативно отношение към нея, носи лоши емоции на теб, не помага и на детенцето...
Трудно е да си неутрален в подобна ситуация вероятно.

Не очаквай някой да се вразуми... личен опит  :lol:
В очакване ....
*
« Отговор #48 -: Март 30, 2009, 02:43:22 am »

П.С

fussii наистина ми е трудно да запазя самообладание щом стане въпрос за тази особа.
Съзнавам факта,че негативното отношение към нея не е добра политика.
Аз нямам вина за това,че навремето те не са съумяли да запазят семейството си.
И не мисля,че е наранена от факта,че бившият и живее с друга жена,а по-скоро ревност,че тя не е могла да бъде на мое място.
Не мога да гледам на нея като на жертвено агне,защото не е точно така.
Малко грубо ще прозвучи,но факта,че е родила деца не я издига на пиедестал.
Има майки и майки.
Е,може ли на 40 год.да нямаш един работен ден и единствените ти приходи да са от мъжете от които си родила??Хубава работа ама циганска.
Как да не се възмущавам?
Дано се "вземе в ръце",че както виждам и вторият и брак е пред провал и разбира се пак някой ще и е виновен.
От моя страна няма да получи нито добро нито лошо отношение.
За нея точното отношение е безразличието докато не се вразуми.(надявам се да е по-скоро)

Фуси е много права ,как живее тая майка не е твоя работа ,надявам се си имаш достатъЧно други развлеЧения ,а не да я калкюлираш, кой колко и дава и как живее,дали работи  или не работи ,нали не я издържаш ти? Дет се вика хубава работа ама българска ...Тази жена каквато и да е ,е МАЙКа (не в кавиЧки)на детето ,нито го е зарязала ,Че да я слагаш в кавиЧки  :?.Тя ли се грижи за детето -ТЯ ,баЩата дава пари ,Ще дава ми -не виждам ниЩо абсурдно в това  ,оставаше и да не дава ,като повеЧето сулиовци ,ако трябва и половината си заплата Ще дава ,това е негово дете и тебе не трябва да ти влиза в работата ,Щом не ти бърка в твоя джоб ...Аз се поставям на мястото на тая жена и си преставям един ден да имам работа с една такава философка като тебе ,ами веднага Ще я поставя на мястото и няма да се занимавам и отЧет да и давам.Послушай Фуси и няма да сгрешиш
Цитат
И не мисля,че е наранена от факта,че бившият и живее с друга жена,а по-скоро ревност,че тя не е могла да бъде на мое място
Това ти изреЧение не го разбирам ,хем не е наранена от това ,Че живее с друга жена ,пък всъЩото време ревнува ,Че не може да бъде на твое място  :lol:.
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #49 -: Март 30, 2009, 15:35:07 pm »
Киви, моля те, не мисли, че те нападаме...

Всичко, което аз искам да кажа е, че ЗА ТЕБ ще е по-лесно да не се настройваш прекалено отрицателно срещу майката. Ще си спестиш бъдещи разочарования и очаквания...
Сигурна съм, че те боли... незнам и как да ти помогна ... просто се опитвам да ти дам и друга гледна точка, защото има и друга страна, а ако не я видим навреме, после ние страдаме

В цялата работа има едно много хубаво нещо. Приятелят ти очевидно е отговорен баща. Както се държи към това си дете, така ще се държи един ден и към вашето общо. Точно толкова ще бъде загрижен и отговорен. Мисля, че това е страхотно
« Последна редакция: Март 30, 2009, 17:56:24 pm от Fussii »
В очакване ....
*
« Отговор #50 -: Март 30, 2009, 20:01:27 pm »
Shakira25 предполагам,че не си запозната с темата ми и си направила грешен извод.
Fussii  :bighug: не съм си и помисляла,че ме нападате.Твоето(и не само твоето)мнение
ми помага да разширя кръгозора си и да търся начини да овладея ситуацията.
Благодаря за отзованите мнения на всички :bighug: