0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ИКСИ
« -: Март 23, 2006, 18:51:17 pm »
Отскоро се опитвам да открия най - подходящата за мене клиника за ИКСИ. Клиниката на Щерев я бях отхвърлила тотално, четох че е най - скъпа. А сега откривам че това не е така. БИхте ли ми казали какви са цените в отделните клиники и защо имат такива - големи разлики!
НЕ са ли приблизително сходни манипулациите в отделните клиники?
*
ИКСИ
« Отговор #1 -: Март 23, 2006, 20:25:49 pm »
Аз правих ИКСИ във Варна при доц.Маркова- 1400 лв е процедурата + прегледите.За другите клиники не знам ,нека другите момичета да се включат , а на тебе късмет ,в която и клиника да започнеш.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ИКСИ
« Отговор #2 -: Март 24, 2006, 07:25:07 am »
клиниката на Щерев беше най-скъпата, но от известно време са намалили цените.

според мен, разликата в цените отчасти се обяснява с разликата в цените на консумативите, които се използват при инвитро или икси процедурата. някои клиники ползват по-евтини материали, поръчват по-евтини среди и по-на едро, докато други подбират и поръчват средите индивидуално за всеки пациент.
лошото е, че пациентът няма как да знае какви консумативи и среди се използват в клиниката, която си е избрал...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

ИКСИ
« Отговор #3 -: Март 24, 2006, 10:17:46 am »
Още едно предположение за разликите в цените - може би и самата процедура на различните места включва различни неща. Нямам предвид само като консумативи, а например 3 УЗ прегледа, надвишиш ли ги - плащаш си допълнително; или 1 изследване на ЛХ и Естрадиол включено в цената; или например навремето в инсеминацията при Щерев влизаше и прегнилът, сега намалиха цената, но ти сама си купуваш прегнила... такива ми ти работи...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.