0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нередовен цикъл и забременяване
« -: Февруари 28, 2006, 21:28:00 pm »
Здравейте момичета! Чета форума от доста време и търся в него отговор на въпросите си. Следвам линията на поведение, която и вие тук следвате относно прегледи, консултации, изследвания и ви моля за коментар по моя случай защото се доверявам на опита ви :grouphug:
Ситуацията при мен е следната: на 27 години съм и правим опити за бебче от 6 месеца в условията на нередовен цикъл (около 30 дни нормално, а много често с големи закъснения), който си идва когато си поиска (имало е години когато ми е идвал 5-7 пъти в годината). Направих си изследвания, които са много добри. Спермограмата на съпруга ми също е много добра. Лекарката ми ни даде още 6 месеца време да опитваме и ако не се получи, ще ми изпише стимулиращи овулацията хормони. Когато  я попитах как да постъпя в случай, че отово ми закъснее и пропусне цикъла, тя каза: ако след 10 дневно закъснение нямам положителен тест, да предизвикам цикъла с Примолутнор. Как гледате на това решение вие? Мен доста ме притеснява. Не ми каза да меря температува и да следя овулация. Според вас колко често мога да го предизвиквам така и достатъчни ли са 10 дни закъснение? Объркана съм от това лекарско решение и имам нужда от вашия опит. Много разчитам на вас. Благодаря ви.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2006, 22:18:44 pm »
Здравей,Лилияна ! :) Предполагам ,че си изследвала хормоните си.Мисля,че тия вариации в цикъла са от хормонални нарушения и смущения в Ову-то. Там трябва да се съсредоточиш. Аз бих мерила БТ,правила тесове за овулация и ...бих я карала по-спокойно. Шест месеца опити са нищо /особено на мойте седем години :oops: /,не се шашкай още нищо не се знае. Това,че резултатите на мъжа ти са добри е супер,но не е зле след време /ако все още не си бременна /да повторите узследването. Абе всичко си го пише във форума. Щом си тук ,ще направиш каквото трябва. Пожелавам ти да не се проточи дълго ! Успех ! :balk_103:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2006, 22:56:01 pm »
какви конкретно изследвания си направи ти, дето са излезли много добри?
с такъв идващ когато си иска цикъл, няма начин хормоните ти да са добри...
не мисля, че решението е да се примириш с това състояние и да пиеш редовно примолут нор за предизвикване на цикъл.
изследвала ли си полови хормони?
аз винаги търся и второ лекарско мнение, когато имам съмнения в мнението на първия лекар, както и ти имаш сега.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Февруари 28, 2006, 23:07:43 pm »
Благодаря ви, че толкова бързо се отзовахте, момичета! Аз също смятам да се обърна към още някой гинеколог за мнение и за алтернатива. Jam, направих си стандартните: прогестерон, тестостерон, естрадиол и пролактин на 5-тия ден от предизвикан с примолутнор цикъл, спазвайки всички изисквания. Мисля, че това което зависи от мен и мога да започна да правя, както казва Eli_ , е да меря БТ и поне да се ориентирам кога ми е овулацията. До сега все съм отлагала този момент, защото и без това съм се панирала по въпроса, но всъщност има място само за действия, а не за пасивно паникьосване. Благодаря ви! Приятна вечер!
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2006, 23:46:25 pm »
само тези 4-те ли си пускала? А LH и FSH ? погледни този линк.....инфото отнасящо се за хормоните. http://www.zachatie.com/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35  

Спермограмата на мъжа ти само една ли е?В смисъл имаш лил база за сравнение да прецениш дали резултатите верно са добри....и какви са показателите му?
« Отговор #5 -: Март 01, 2006, 16:59:25 pm »
LH и FSH не съм изследвала. В такъв случай, задължително ли е гинеколог да ми изпише тези изследванията или мога в лабораторията сама да поискам да ми ги изследват? А на кой ден от цикъла трябва да се изследват LH и FSH?
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #6 -: Март 01, 2006, 17:09:42 pm »
LH и FSH могат да бъдат заплатени от Здравната каса, но за целта трябва да си вземеш направление от личния лекар. Ако не ти се занимава можеш и направо в лабораторията да си ги поискаш като важното е да ги направиш НАЙ-КЪСНО до 5 ден от цикъла (за предпочитане 2-3 ден).
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #7 -: Март 01, 2006, 17:13:33 pm »
Направете и втора спермограма в център по стерилитет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #8 -: Март 01, 2006, 18:39:32 pm »
Благодаря ви, момичета. Ще последвам съветите ви и още на следващия цикъл ще направя и LH, FSH, та да видим от там какво ще изскочи и как ще процедираме нататък. Пожелавам на вас и на себе си да не чакаме дълго така исканото бебче! Поздрави!
« Отговор #9 -: Март 02, 2006, 09:39:53 am »
Още нещо да добавя - прогестеронът трябва да го изследваш 7 дни след овулация. Така че, ако започваш да следиш ову с мерене на БТ, като засечеш ову, броиш седем дни и пускаш прогестерон. Това е доста важно изследване.

Успех и от мен :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #10 -: Март 06, 2006, 13:25:25 pm »
Момичета, ходих за още едно мнение при друг гинеколог. Той потвърди съмненията на други свои колеги от преди години за поликистоза. Е това не мога да разбера - как за толкова години прегледи един доктор вижда поликистозата, а друг не и на кого да вярвам. Вярно е, че това е много спорна диагноза, но все пак ... Докторът ме успокои с това, че съм била много "плодородно" поле за стимулация ... Чудя се какво да правя сега - дали да меря известно време температура или да не си губя времето и направо да почвам клостилбегит-а от другия месец?
Отивам за чета в съседния форум за СПКЯ.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #11 -: Март 06, 2006, 13:28:56 pm »
ей тия докторя с тоя клостилбегит беее :evil: айдеее, юруш
ти си виж хормоните първо и тогава се стимулирай. има случаи, в които стимулацията няма да помогне....
търси причината първо
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #12 -: Март 06, 2006, 13:45:59 pm »
Според мен също е по-добре първо да си провериш хормоните и тогава, ако е налице проблем, да прибегнеш до хормонални препарати. На мен един лекар след 5 месеца неуспешни опити за бебе ми предписа Клостилбегит, за да станело по-бързо, както каза той, не че съм нямала овулация. При това каза да си го пия, мисля че от 5-ия до 9-ия ден на цикъла по едно, нямало нужда да ме наблюдава допълнително, а само ако не забременея в продължение на 3 месеца от употреба на Клостила!!! Тогава не се бях интересувала и направих това, резултата - киста на единия яйчник и изтънена лигавица на матката, след като го спрях, естествено, нещата се регулираха, но се убедих, че лекарства се пият, само при необходимост да регулират някакъв проблем, а не просто така, за да стане по-бързо, защото ти създават други главоболия. Това е моя опит, разбира се, споделям с теб, за да знаеш и евентуалните негативни последствия. Сама прецени и Успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6