0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: моля,разчетете ми изследванията
« -: Ноември 18, 2008, 20:26:36 pm »
Нова съм във форума и още не съм успяла да изчета всичко, но тази тема тема беше най отгоре и реших да се включа. Всъщност търсех някаква такава тема.  :oops:
Ще препиша това което пише на изследванията:
1) влагалищен секрет
Изолира се голямо количество Streptococus agalactiae (Streptococus beta haemolyticus group B). Не се изолира Candida spp. Микроскопски препарат за влагалищна чистота: Много лактобацили, много епителни клетки, единични левкоцити.

По първата част от това изследване не ми е ясна как съм ги лепнала  :ask:
По втората част нищо не ми е ясно - нито дали е добре нито дали е зле това изследване
 :help1:
2) Хормонални
LH (6,05) [U/L]
FSH (6,38) [U/L]
Estradiol (76) [pg/ml]
Prolactin /-15' - 14.99; 17.31/ /-0' =/ [ng/ml]

с тези мерни единици не ми е ясно какви какви са границите. Границите не са написани в изследването. и доста се обърквам дали е в граници или не е и ако нещо не е в граници до какво би довело това. :dontknow:
 :balk_81:
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2008, 15:28:04 pm »
Не мога много да ти помогна , но по отношение на хормоните , трябва да имаш референтни стойности посочени, от значение е и на кой ден е правено изследването . На пръв поглед съотношението LH -FSH е перфектно . Но това е единственото ,което мога да ти кажа , просто трябва да има референтни стойности защото понякога различните лаборатории използват различни мерни единици и т.н
*

ivkaa80

• *
  • 21
  • ИСКАМ ОЩЕ ЕДНО ДЕТЕ
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2008, 19:14:44 pm »
Здравейте момичета имам резултати от хормонални изследвания, но истински съм объркана,понеже съм от малък град на 3-яден от мц,направих естрадиол,пролактин,LH и FSH в наша лаборатория,резултатите са пратени в Плевен,но в др.лаборатория ,защото аз ходя в Медицински Център и така рез.от хормоните са LH-10.28при реф.с-ти ж.фол.ф12.6 и FSH 9.18 при ж.фолик.ф12.5,но като утидох в мед.център Плевен док.Емин каза че тези 2 хормона са нереално високи и според тяхните реф.стойности ,който са за LH/2.12-10.89mlu/ml и за FSH/3.85-8.78/ при което тотално се обърках .Дано  сте разбрали макар ,че много объркано го написах .Моля дайте си мнението.БЛАГОДАРЯ
*

evgeniq

« Отговор #3 -: Януари 21, 2009, 16:03:39 pm »
 :)Здравейте.Днес си видях изследванията и ми се ште ако може няки да ми каже какво точно означават!Ште ви бъда много благодарна :wink:
Изследване:  Цервикален секрет
Материал:   
Микроскопски препарат:  Липсват Lactobacilli; Преобл. Гр (-) кокобацили (Gardnerella морф.);<1 Leuco/поле;"clue cells"
Резултат:  Не се изолират аеробни бактерии Candida sp.(-)отр.
Забележка: Бактериална вагиноза Липсват данни за цервицит
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #4 -: Януари 22, 2009, 20:11:56 pm »
Моля за мнения и за моите изсл.Няма да пиша всички резултати,само LH и FSH,другото е в норма.
LH - 7,78 mlU/ml реф.с-ст - фолик.ф. 2,4-12,6 mlU/ml
FSH - 9,84 mlU/ml  реф.с-ст - фолик.ф. 3,5-12,5 mlU/ml
Правени са на 3-ти ден от цикъла.
Също и Естрадиола ме интересува дали ми е добре
ESTRADIOL - 47,11 pg/ml - реф.с-ст фолик.ф. 12,5-166 pg/ml
Благодаря предварително.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"