Здравей Куна!
Постта ти ме върна в 2010 г., когато бях изправена пред следния избор: бяхме направили един неуспешен опит ИКСИ предната година, пари за нов нямаше. Водехме се с неизяснен стерилитет, обаче нямахме 4 АРТ опита, за да кандидатстваме по Фонда. Реших, че ще направя 3 инсеминации, независимо че лекарят ми беше против, само и само да мога да подам документи. Така в три поредни месеца всичките ни пари отиваха за инсеминации. При мен от тях нямаше успех, но и аз нямах почти никаква вяра. Веднага след като опитите АРТ станаха 4 подадохме документи.
Аз също като теб нямам проблеми с тръбите и се отдадох на надежди. Нищо не се получи. Всеки месец пълен срив.
След като излезе заповедта от Фонда, трябваше да направим още изследвания, тъй като бяхме сменили клиниката и така в края на 2011 г. направихме още един опит ИКСИ - и той неуспешен. Пореден срив. От него ни останаха замразени ембриончета, които върнахме април тази година заедно с едно от ЕЦ. И сега чакаме нашия снежко.
Та какво исках да ти кажа. Имам чувството, че губиш време. Да, разбирам те много добре, защото съм била на това място, парите все не стигат, процедурите са скъпи. При теб и пътуването допълнително усложнява нещата, но може да се действа поетапно, както и Маги и Меца са те посъветвали. А напразните надежди? А времето? Имаш един много добър лекар, довери му се, иначе ще се луташ и ще се чудиш постоянно правилно ли е това, което правите.
Относно хормоните - от март до сега е минало много време и е нормално д-р Даскалов да поиска нови хормони. Не би било нормално, ако разчита на стойностите от преди повече от половин година. Особено преди започване на инсеминация.
Прегръщам те и ти пожелавам много успех!