0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Проследяване на бременността, фетална морфология
« Отговор #300 -: Декември 23, 2008, 16:54:30 pm »
Здравейте д-р Даскалов!
Бих искала, ако е възможно да получа съвет от Вас. Въпроса ми е, доколко е опасен приема на Ремантидин в първите седмици от бременността и може ли той да увреди зародиша или по- точно бременността да протече нормално, но бебето да се роди с малоформации?
Бих искала да Ви опиша накратко моя случай.
Последният ми месечен цикъл беше на 06.11.2008г. Сега съм бременна в 5-6 г.с., но когато бях в 4-5 г.с. пих Ремантидин(който сама си самозначих :oops:)и Амоксиклав( след консултация с личният ми лекар). В този период не знаех, 4е съм бременна и затова предприех самолекуване :oops:
Няколко дни след това бях на преглед при гинеколог и той потвърди бременността ми, но спомена, че много го притеснява това, че съм пила Ремантидин.Обясни ми, че той действа на клетъчно ниво и може да доведе до спонтанен аборт или до малоформации при новороденото. В момента съм много притеснена и не знам какво да предприема. Гинеколога ми не препоръчва аборт за момента.
 Ще ви бъда много благодарна за Вашето мнение. А също бих искала да Ви попитам препоръчвате ли ми фетална морфология и в коя седмица?
Благодаря Ви предварително. Весели празници на Вас и на цялото Ви семейство.
*

роси

« Отговор #301 -: Януари 05, 2009, 15:09:31 pm »
здравеите искам да ви помоля за сьвет,на 4.12.08 направихме опит за бебе,но ми доиде на 9.12.08 а трябваше да ми доиде на 22.12.08.цикьла ми продьлйи 5 дена.след това пробвахме пак на 22.12 и ми доиде пак на 29.12 до 2.1.09 през това време си правихме секс и мьжа ми си свьршваше ж мен и усещам много лека болка като опьване ниско долу ж корема.вьзмойна ли е бременност?
« Отговор #302 -: Януари 14, 2009, 13:59:28 pm »
Здравейте д-р Даскалов. Бихте ли ми казали къде мога да дойда при вас за консултация и евентуално за преглед
« Отговор #303 -: Януари 15, 2009, 11:25:00 am »
Здравейте!!! Бих искала да разбера кога трябва да се посети 4Д видеозон-в ранна бременност ли? Ако е така в кой месец трябва да стане? Кога този вид видеозон би могъл да улови пола на бъдещото бебче? Благодаря ви предварително!!! Лек ден желая на всички!!
« Отговор #304 -: Януари 15, 2009, 11:30:49 am »
Д-р Даскалов установиха че съм бременна в 4 г.с, кога трябва да посетя 4Д видеозон и дали е възможно да стане през 2 месец от бременността? Ако е така как мога да се свържа с вас за да си запиша час? Благодаря Ви предварително!!!
« Отговор #305 -: Януари 20, 2009, 15:55:37 pm »
Здравейте господин Даскалов.Бременна съм в 7мия месец.През бременноста през4=5месец ми се появи заболяване еритема нодозум.Не съм лекувана по никакъв начин и не знам към какъв специалист трябва да се обърна и какви изследвания трябва да ми се правят.
*

Totta

• *
  • 2
  • ВМЕСТО ДА ПРОКЛИНАШ ТЪМНИНАТА, ПОТЪРСИ СВЕЩ!
« Отговор #306 -: Януари 21, 2009, 15:36:38 pm »
Здравейте д-р Даскалов. Бременна съм в 16 г.с.- притесняват ме резултатите от ФМ, макар че моят лекар каза, че всичко е наред:
NT - 6.3 mm
FAC - 111 mm

BPD - 33 mm
FL - 22 mm

Какво е Вашето мнение

« Отговор #307 -: Февруари 02, 2009, 20:30:06 pm »
Здравейте!
Много съм притеснена от резултатите си от БС. Резултатите са:
Хормони HCG+b 16350 mIU/ml при референтни граници: 0 - 3
Туморни маркери: AFP 11.50 IU/ml при референтни граници:0 - 5.8
Какво мислите за тези резултати?
Благодаря Ви предварително!
« Отговор #308 -: Февруари 05, 2009, 21:38:52 pm »
Доктор Даскалов,здравейте.
  Бих желала да ви задам един въпрос.С приятеля ми решихме да създадем дете.До сега приемах противозачатачни Ясмин.Искам да попитам дали ще има някакъв проблем,защото преди месец ми гориха брадавицовидни израстаци по срамните устни,терапията беше полижинакс в.гл.,фарматекс унг.,кондилин.Те обаче се появиха отново и то повече.Понеже беше много болезнено приятеля ми не иска да ходя пак.Вярно ли е,че при едно раждане детето ще се разболее от рак на гърлото.Може ли да се избегне с раждане с цезарово сечение.Благодаря ви предварително.
*

Гергана Дачева

Здравейте, др. Даскалов!Бременна съм в 8 г. с.  Интересуваме дали мога да направя ФМ в 12 седмица при вас ?Дали не е прекалено рано? Ще може ли да се определи дали бебето е добре и евентуално пола му?
Благодаря ви!
Гергана Дачева, щях да задам същият въпрос и аз, но си ме изпреварила, така че ще чакаме заедно :) отговорите на д-р Даскалов.
Здравейте д-р Даскалов,

Последният ми МЦ беше на 12.02.09, по принцип ми е на 25 дни,
след като ми закъсня на 12.03.09 си направих тест и той е положителен.
Посетих и гинеколог на 18.03.09, който потвърди бременноста и че е маточна.
Но ме притесни факта, че каза, че размера на околоплодния сак е по-малък измери го 9.6 мм. Моля Ви кажете ми, защото не пожелаха от кабинета да ми отговорят, каква е нормалната големина за този период, това много по-малко ли е?

Благодаря Ви предварително!
*

веляна

Здравейте д-р.Даскалов и аз бих искала да ви задам един въпрос.
Бременна съм след ИКСИ сега съм в 26 седмица.След преглед на Доплер излиза че има проблем с кръвопотока от пъпната връв.Стоиностите са Pi1.20 i Ri 0.72.
На Фраксипарин0.6 съм но явно и той не помага.Бебето расте с една седмица по голямо.Въпросът ми е:Възможно ли е при недостиг на кръв бебето да расте дори да изпреварва със седмица?
В заключение на феталната ми морфология пише.С висока съдова резистентност,но кръвопотока в д.веносус е нормален и бебето се развива добре.Доктора при който правих ФМ каза,че е на границата.Всеки лекар при които да отида казва че такава аномалия не е виждал.И на колко време трябва да ходя да гледаме бебето дали върви добре.
Благодаря ви предварително.
Здравейте д-р Даскалов,
от 5 дни разбрах че съм бременна - втора бременност нормално зачеване (първото е  икси) :oops:, затова и беше съвсем неочаквана тази бременност.
Радостта ни от тази бременност, обаче е помрачена от факта, че може би седмица след зачеването аз се разболях от пневмония  и правих рентгенова снимка, след което ми беше предписан терцеф венозно, след това отново контролна рентгенова снимка...
И след всичко това аз разбрах че съм бременна. Сега съм много притеснена от рентгеновите снимки.
Според УЗД съм в 5г.с., а според моите изчисления - 4г.с.
Моля за съвет. Благодаря Ви предварително