0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Зов за помощ!
« -: Януари 05, 2009, 19:12:00 pm »
Здравейте!
 Първо да ви честитя 2009 година и да пожелая на всички ви сбадване на най-съкровенните желания!
Това което ще напиша не е никак радостно,но знам че тука ще намеря подкрепа и ще ми баде даден професионален съвет.Не е сварзано със самата мен,а с моя близка позната,която изпита най-страшната мъка за една майка-точно преди великден загуби сина си,който бе на 11години и почина от сарком.Това е ужасно и аз не го пожелавам на никого.Естествено преживяха го много тежко.......И тъй като беше единствено дете веднага се започнаха опити за забременяване и са сажаление все още не успешни.На пръв поглед всичко е наред.Няма видими причини да не настъпи бременност.Изследванията при мъжа й са също наред.Започна се терапия с Дуфастон,която вече продължава 6 месеца,последствие бе включен и Клостилбегит-вече трети месец.Но базалната температура варира от 36.8 до 36.4 в дните на овулация,а кам 17-18 ден достига до 37.1,което по мое предположение се дължи на Дуфастона.Както разбирате желанието за дете е постоянна доминанта и до такава степен доминира,че се стигна до успокоителни,безсъние,загуба на апетит....с една дума депресия.Вярно е,че и загубата на рожба си оказва влияние....Сега предстой поредната консултация при специалист....тя много е притеснена и се страхува от това,което ще й кажат.Незнам как да я успокоя вече,незнам как да отговоря на въпросите й,за това се обръщам към ВАС.Може ли някой да ми обясни какво представлява фоликуло терапията?Благодаря!
Re: Зов за помощ!
« Отговор #1 -: Януари 05, 2009, 20:04:46 pm »
за фоликулометрия ли искаш да кажеш. ако е това представлява проследяване от няколко поредни вагинални прегледа около предстоящото ову и след това. колко нараства фоликула, колко са на брой, след това дали е спукан фоликула и т.н. но това ще и го каже АГ доктора , при който ще иде.
този месец това ще правя за първи път и дано да е това, което съм написала. но това мога да кажа с точност след 11 дни. тогава ще е първия ми преглед.
успех и само мога да кажа , че и трябва спокойствие на твоята приятелка , което трудно може да се постигне след загуба на детенцето и  :bighug:

ето малко линкове http://www.bg-mamma.com/site/content/view/462/37/
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
http://archives.zavinagi.com/archive/index.php?topic=10698
може да потърсиш още
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Януари 05, 2009, 22:36:21 pm »
много съжалявам за огромната загуба, сполетяла твоята приятелка...

кажи за кой град става дума, да помогнем със съвет за добър специалист. така, както описваш нещата, не ми се струва, че е попаднала при наистина свестен лекар.
не може 3 месеца да приема Клостилбегит и едва сега да се говори за фоликулометрия (това е проследяване на развитието на фоликулите чрез ултразвукови прегледи). ефектът от Клостилбегита не се доказва с мерене на базална температура.

тъй като жената вероятно не е в първа младост, а и е силно стресирана, може би няма много време за губене.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Януари 06, 2009, 10:43:50 am »
Благодаря ви,че се отзовахте толкова бързо.Става дума за гр.Варна.Положението наистина почва да става сериозно,явно ще се стигне първо до психиатър,защото депресията се задълбочава.....