0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета, имам един може би редовен въпрос но все пак търся конкретен отговор на проблема ми. Значи взимах противозачатъчни Жанин, първо за 6 месеца и почивка 2-3 месеца, след това за година и половина без прекъсване по съвет на лекарката ми защото се отразявали много добре на яйчниците ми. Чувствах се много добре с тях, нямах никакви проблеми. Проблемът дойде след като ги спрях. Значи спрях ги преди 3 месеца, средата на август защото лекарката ми каза че съм в идеална форма и решихме че искаме бебче. И така след като си свърших опаковката и си ми дойде нормално и ми свърши, ги спрях,  това е средтаа на август и ми дойде чак на 26 септември, т.е. на 41 ден от цикъла ми.След 3 отрицателни теста за бременност, няколко дена преди да ми дойде звъннах на лекарката ми по телефона да питам дали е нормално такова закъснение, защото не живеем в България а тук трудно мога да се добера да гинеколог ако не съм бременна.Та лекарката ми каза че е нормално първите няколко месеца да ми закъснява защото организма все още се настройва към промяната от скорошното спиране на противозачатъчните и каза  ако не ми дойде до 1 седмица да пия Оргаметрил 5 дена по 3 таблетки, обаче пък то си ми дойде само без да се налага да пия хапчета за предизвикване на цикъла ми. До тук ок, обаче сега пак ми закъснява, последно ми дойде на 25.09 и ми свърши на 8.10 и си мисля че досега трябваше да ми дойде,май пак гоня 40 дена, но уви още чакам. Правих 2 теста за бременност и са отрицателни.Първият път когато пих противозачатъчни и ги спрях след 6 месеца, пак имах закъснение на цикъла първите 2 месеца доколкото помня, но не си спомням дали закъсненията са били толкова дълги.Та въпросът ми е, към всички които са пили противозачатъчни и са ги спрели, имали ли сте подобни проблеми с цикъла след спирането им, и колко време след като спряхте противозачатъчните ви се регулира цикъла? Това че в момента ми е нередовен цикъла означава ли че нямам овулация и не мога да забременея докато не ми се регулира цикъла? И също кое според вас е по добре - да пия Орагемтрил за да ми дойде или да си го оставя само да си ми дойде, че доколкото знам и Оргаметрила си играе с хормоните ама не съм напълно сигурна, пък нали целта е да си регулирам хормоните а не пак да си играя с тях? Благодаря ви предварително
Мила само да попитам а някакви симптоми за предстояща лелка или нещо такова да си имала?? Аз спрях хапчетата преди месец защото се оптваме да направим бебчо! От 1 седмица са ми болките ниско доло и кръста! От вчера всичко спря ще кажеш че ми е дошло през ноща и ми е свършило пак докато спя! Сега сам само с леки пробойдания в яйчниците и сам с един отрицателен тест! Незнам дали всичко това ти звъчи позната,но ако е така ще се радвам ако ми отговориш,че аз сам изпаднала в едно мислене и се побърках вече! А забравих да уточня с 4 дена закъснение сам и на първия ден ми е правен теста!!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Та въпросът ми е, към всички които са пили противозачатъчни и са ги спрели, имали ли сте подобни проблеми с цикъла след спирането им, и колко време след като спряхте противозачатъчните ви се регулира цикъла? Това че в момента ми е нередовен цикъла означава ли че нямам овулация и не мога да забременея докато не ми се регулира цикъла? И също кое според вас е по добре - да пия Орагемтрил за да ми дойде или да си го оставя само да си ми дойде, че доколкото знам и Оргаметрила си играе с хормоните ама не съм напълно сигурна, пък нали целта е да си регулирам хормоните а не пак да си играя с тях? Благодаря ви предварително
Аз съм пила противозачатъчни толкова отдавна (преди 10 год.), че вече нямам спомени како е било тогава. Но цикъл от около 40 дни най-вероятно означава че нямаш овулация. По-малко вероятно е тя да е много късно - след 25 ден. Така че докато не се регулира цикъла не взлагай големи надежди. Дано да стане. Но недей всеки месец да мислиш само за това и да се побъркваш. Дано да се регулира този цикъл и нещата сами да си дойдат на мястото. АКо обаче преди да пиеш противозачатъчни си правила кисти, добре е и сега да ги следиш (ако имаш възможност).
Оргамертилът аз нещо не го харесах, че в тази доза дето са ти я изписали при мен се получаваше много силно кървене и то седмица след като свърша хапчетата. Останала съм с впечатлението обаче, че той е като дуфастона, само на друга фирма. Тук при бебеправене май препоръчват дуфастон. Той няма да навреди. Може да подготвя лигавицата. Но ако няма овулация... пак така ще ти дойде десетина дни след като свършиш приема. Т.е. при теб е малко безмислено по този начин.
Ако можеше да определиш дали и кога имаш овулация, тогава е добре да започнеш да взимаш дуфастон веднага след овулация за десетина дни по 2 хапчета. Така хем ще пазиш евентуална бременност, хем ако няма бременност цикълът ти ще си идва на време (евентуално пак). Защо не пробваш с тестове за овулация или мерене на базална температура? Поне ще знаеш какво става и кога да се надяваш.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
 И аз съм пила година противозачатъчни,но нямам спомен да са се появали такива аномалии с менструацията ми.Не знам дали има отношение с твоя проблем,но когато ги спрях лекарите ме предупреждаваха,че след дълъг прием на противозачатъчни бебето може да се забави докато се регулират хормоните.Може при теб в момента има такъв процес,но е добре,че се консултираш с лекар.
 Оргаметрила беше най-гадното лекарство което съм пила някога.Дори получих коластра от него.Не е добре да се лекуваш на своя глава,защото тия хормони не са шега работа.В твоя случай май трябва да се довериш на твоя лекар.Успех!
Здравейте!Нова съм в този сайт,който се оказа много интересен.Искам да кажа относно противозачатъчните хапове.Аз дълго време пиех Ясмин и бях много доволна от тях.Но ги спрях защото с моята половинка решихме да имаме второ.Месеца без хапчета  мина добре но ми дойде 5 дни по-рано с  много слабо течение последвано с 5 дни нормално течение,последвано с 2 дни много слабо течение.Бях в ужас,но следващия месец всичко беше нормално.Точно както ми каза и доктора.Един до два месеца е нужно зада се освестят хормоните.Но уви бебе няма,явно при мен нещо за сега не се получава.Но имам търпение(поне така си мисля)за сега.Желая успех на всички.
Здравей babyhope! за съжаление аз имам същия проблем, да не казвам силна дума но може би жанина не е много добър за пиене! и на мен трети пореден месец ми закъснява по същия начин дори последния път беше с разлика 45  дни, като правих и в началото и в края тестове за бременност отрицателни! Незнам какво да те посъветвам, защото и аз нямам решение на въпроса, но може би е хубаво да изчакаш преди да отидеш на лекар, защото още повече ще се объркат нещата според мен, още едни хапчета незнам как биха се отразили, аз също съм в чужбина и тук не е лесно да намериш генеколог! :(
По-скоро си вземи тестове за овулация и пробвай ако можеш да се оцелиш овулацията, наистина е трудно когато цикълът ти не е редовен, обаче ако продължава така може би след три месеца е хубаво да се консултираме с лекар, според мен не е нещо страшно, може би трябва да засилим витамините от групата В, които подсилват организма! Ние също пробваме с мъжа ми за бебе, но уви засега без резултат! ще се радвам да пишеш, ако имаш по- нататъшно развитие с нещата, аз също ще пиша, ако се случи нещо!
Успех!
« Последна редакция: Декември 12, 2008, 01:20:24 am от stanislawa76 »
Здравейте момичета! Аз установих за себе си че овулацията ми настъпва на 25 ден след първия ден от менстурацията, поне това успях да постигна за няколко месеца, и сега ще пробваме точно тези дни упорито! Надявам се да се получи и ако е така ще пиша! Успех на всички!