0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
има ли овулация?
« -: Декември 29, 2008, 02:52:49 am »
Здравейте мили момичета,както винаги искам съвет от вас,уж имам овулация,обаче не е сигурно дали се пука фуликула,по точно след менстр.цикъл около 10-14 ден ме наболява,реших да отида на гинеколког,и вече два пъти по едно и също време ходя и се появават малки кистички,назначи ми утрогестан,изпих го,това за пукане на кистите ли е,дали е било кистички,правим бебче уж,чувала съм че има лъжлива ову.и болезнена ову.правих лапаро преди време и ми казаха че тръбите са проходими,яйчниците нормални,премахнаха ми фукнционална киста,преди като съм ходила на преглед всичко беше ок.Дали утрогестана е за пукане на фуликула,за да има ову или за нещо друго така и не разбрах.извинете ако питам нещо тъпо или се повтаря темата.БЛАГОДАРЯ ВИ
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: има ли овулация?
« Отговор #1 -: Декември 29, 2008, 08:13:55 am »
Утрогестана се прилага при различни проблеми, но почти всички имат нещо общо с прогестероновия дефицит.
Напр. при  ПМС, нередовна менструация, ановулоция, пременопауза, менопауза -като допълнение към  терапия с естроген ,доброкачествена мастопатия и т.н
В домашни условия О. може да се засече с тестове за О. + измерване на БТ

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

лилия13

• 360
« Отговор #2 -: Декември 29, 2008, 12:52:49 pm »
Мерси мила за бързия отговор,явно е заради ОВУ.защото с другите изброени нямам проблем,или да предизвика пукане на фуликулите,знам ли?
« Отговор #3 -: Декември 29, 2008, 13:47:29 pm »
Мила Lulu, нека някой да ме поправи ако греша, но аз знам ,че Утрогестан,Дуфастон и т.н. не се пият за "пукане" на фоликул, а за стимулиране на маточната лигавица.Прегнил е инжекция и се слага при необходимост, когато имаш хубав доминантен фоликул и не може да се "спука" сам.Аз Утрогестана го пия от 15 до 25 ден (при всеки е индивидуално), защото имам стимулации с Клостилбегит, а той изтънява маточната лигавица и прави невъзможно имплантирането на оплодената (Дай боже!) яйцеклетка  :bighug:

*

лилия13

• 360
« Отговор #4 -: Декември 29, 2008, 20:47:00 pm »
Уф и аз незнам вече,нищо не ми обясни д-ра,единствения проблем е 4е имах 2 малки кистички,и за това ми го изписа и аз незнам за какво е и затова питам,дали има нешо общо кистите и утрогестана,пих го по същия начин от 14 ден,десет дни по две таблетки,после ми дойде мц. :(