0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,момичета.
Един въпрос си задавам от известно време и не съм сигурна дали начина,по който си го обяснявам е наистина верен или само при мен е така.
Значи,имах висок пролактин и на ЯМР открихме 3-4 мм аденом на хипофизата.Ендокринолог ми назначи прием на Бромокриптин,в следствие на което пролактина ми не само се нормализира,но и слезе дори под долната референтна граница.Според БТ имам овулация,почти всеки месец преди цикъл си имам и почти всички ПМС.Обаче гърдите ми не са чувствителни както преди.В смисъл,уголемяват се малко,но не са болезнени.А преди (е не всеки месец) са били доста болезнени преди цикъл.
Та въпросът ми към момичетата,които приемат Бромокриптин и други негови заместители,както и към тези,които са забременели след овладяването на високия Пролактин е-Имахте ли чувствителни гърди преди цикъл или когато установихте бременност?!?Нормално ли е при приема на Бромокриптин този симптом да го няма?!?
« Последна редакция: Декември 27, 2008, 13:20:11 pm от ВиЛиЛи »
Re: пролактин-> бромокриптин ->чувствителност на гърдите
« Отговор #1 -: Декември 28, 2008, 14:58:25 pm »
От 3 години приемам Бромокриптин и до сега не съм забелязала свързаност между приема му и чувствителността на гърдите. Преди цикъл винаг и са ми болезнени, което още повече се засили при бременността. Мисля ,че това с чувствилелността е много индивидуално и не е много показателно.
« Отговор #2 -: Декември 29, 2008, 07:22:30 am »
Мислех си,че след като пролактина отговаря за лактацията и следователно за работата на млечните жлези,има логика да се търси връзка между него и тяхното състояние.По не при мен сякаш има такава зависимост.Но разбира се е нормално да е строго индивидуално.
*
« Отговор #3 -: Декември 29, 2008, 11:46:38 am »
ВиЛиЛи,мила и аз имах болки преди цикъл и през първия месец на бременноста.
Доколкото знам е възможно да ти изчезнат болките от Бромокриптина.
« Отговор #4 -: Декември 29, 2008, 14:08:08 pm »
Здравей ,вилили според мен болките в гърдите преди цикъл са строго индивидуални и едва ли биха се повлияли от лекарства по скора са свързани с така наречения ПМС. Аз взимам бромкрептин  вече 5 години и не намирам съществена разлика от това. Има месеци в който въобще не усещам никакви болки и месеци в които дори дрехи не мога да понасям а да не говорим ,че се уголемяват почти с един размер ,така че за това правила няма . Не забравяй освен това че пролактина е хормон който отговаря за лактацията , но и е хормон на стреса -така че всяка една по стресова ситуация може да го повиши 2-3 пъти . Аз не усещах болки в гърдите единствено като взимах  Фемикур ,но се оказа че е противопоказан за хора имащи аденом на хипофизата , така че това е положението .
*

berry

• *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
« Отговор #5 -: Декември 29, 2008, 15:15:47 pm »
Здрасти, Вилили! Не се притеснявай, нормално е гърдите ти да са по-спокойни по време на приема на Бромокриптин. И аз бях като теб, висок пролактин, но без аденом - Бромокриптин.От ендокриноложката си знам, че вследствие на Бропокриптина ще намалее силата на ПМС, а оттук и безболезнени гърди. А що се отнася до бременността - мен гърдите ме спукваха, болеше ме дори при допир с блузата. И най-странното - сърбяха ме. Не знам доколко съм права, но си мисля, че суперболезнени гърди свидетелстват за висок пролактин.