0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

тета

Силно подсечено дупе
« -: Ноември 05, 2008, 22:35:29 pm »
  Моля помогнете....Синът ми е на годинка и 2м. до сега не съм виждала такова чудо! Дупето не само че е подсечено, но и се появи някакв обрив, който се разпространи по слабините, окило и над чурката. Опитах какви ли не мазила - Цинкова маз, КЛОРАН, Мустела, Пенатен крем, специално приготнвена смес, НИЩО.....става все повече и не минава :( Ходихме при личната докторка и тя ни каза със разтвор на пиоктанин (лилавото)и антибиотичен крем. След 2 намазвания цялото дупе и ануса му се разраниха и дори беше прокървил. Пишете. Чакам за съвет!
Re: Силно подсечено дупе
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2008, 15:45:32 pm »
Сигурна ли си, че е подсичане? Заведи го на лекар, ако трябва и на кожен лекар, иначе за подсичане ние се лекуваме с Дактакорт, а едно упорито подсичане лекувахме с тридерм два пъти дневно, дефламол при всяка смяна на памперса и два пъти дневно пантенол, както и два пъти дневно промивки с калиев перманганат, но докато не отстранихме причината за подсичането, то не се махна. Така че по-добре го заведи на лекар. Успех.
По някога упоритите подсичания са свързани с уринарна инфекция - при нас поне беше така.
« Последна редакция: Ноември 07, 2008, 16:05:43 pm от Фоксче »
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2008, 15:58:28 pm »
здравей! ние сме на вашата възраст и съвсем на скоро имахме този проблем! Педиатърката каза, че са бактерии - при всяка смяна на пелените миех дупето като редувах отвара от смрадлика и вода със сода бикарбонат! даже оставях дупето да постои в легена с отварата в началото! мажех обилно с нистатин и крема на мустела с цинк и витамини! за 1 седмица се оправиха нещата! Не трябва да оставаш дупето наакано! ако се налага да ползваш мокри кърпи първо ги изплакни с вода! дано се оправите бързо!
*
« Отговор #3 -: Ноември 07, 2008, 17:06:08 pm »
Има едно кремче за подсичане-бебе Тан-много е ефекасно и никък не е скъпо.
Ако става въпрос за подсичане може да пробваш и с него.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2008, 20:09:04 pm »
Аз преди доста години имах точно този вид проблем със сина ми.Дупето му беше червено като кръв и се оправи от едно много евтино и обикновенно кремче УНИВЕРТАН се казва.А преди това какво ли не опитвахме.Но това просто ти го казвам че при нас помогна след около 4-5 намазвания.Даже не съм сигурна дали го има още по аптеките защото вече ефикасните и евтини лекарства не се произвеждат или не се внасят за да може по скъпите да се продават.Жив пример за това е амидофена .Мже и да не съм права ама аз намирах голям ефект от него а тия парацетамоли и други подобни нещо не ги харесвам.Дано бързичко да се оправите че то може и да му щипе на бебчето.Успех.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #5 -: Ноември 07, 2008, 21:16:40 pm »
Универтана го има по аптеките, през  лятото купувах.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2008, 17:09:19 pm »
Тета, а установихте ли от какво е подсичането?
Мазала съм Дани като бебе само и единствено с Ексипиал Бадемово масло - никакви проблеми. Преди половин година започнахме да използваме Бочко /вече по-рядко/.
Напълно съм съгласна с Ваня - смрадликата е вълшебна, но щом има рани, по-добре не ползвай сода.
*
« Отговор #7 -: Ноември 14, 2008, 17:18:43 pm »
Мойта племенница беше по същият начин и се оказаха гъбички,които мисля мазаха с някакъв антибиотичен крем и куп други неща и се оправи.Обаче беше упорита работа  :?

« Отговор #8 -: Януари 03, 2009, 22:55:02 pm »
При нас силно подсеченото дупе се оправи за 1 месец, след редовна смена на памперсите, миене при всяка смяна и мазане с козметични кремове, обаче остана едно малко зачервяване по срамните усни. По наше настояване изисквахме от педиатърката да ни изпише кремове. Изписа ни Универтан, след това дефламол. Никакъв резултат. Не знам какво повече да направя. 8O
« Отговор #9 -: Януари 04, 2009, 11:20:35 am »
Пускали ли сте стерилна урина?
При нас беше така и се оказаха е.коли.
« Отговор #10 -: Януари 06, 2009, 21:21:57 pm »
Да, изследванията на урината ни са о.к. Сега съм купила Дактакорт и от днес пробвам с него. На описанието пишч, че за нашата възраст може да се ползва макс. 2 седмици. Педиатърката ни каза, да мажем с по-мазен крем. Аз за сега ползвам Бочко, не знам какъв по-мазен да взема.
« Отговор #11 -: Януари 07, 2009, 06:21:32 am »
Едно голямо подсичане аз мажех с тридерм 2 пъти дневно, два пъти дневно Пантенол и в останалото време дефламол при всяка смяна на памперса. Никакво използване на сапун при миене, само вода - сапун само ако е много изцапана. И два пъти дневно промивки с калиев перманганат - светло розов цвят - едно две кристалчета слагах, че иначе изсушава кожата, но не мисля, че вашето е толкова голямо. Успех. За Дактакорта нашата педиатърка каза не повече от 7 дни.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #12 -: Януари 07, 2009, 07:40:15 am »
Имахме подобен проблем миналата седмица.
Принципно Бочкото много го уважавам, ама тоя път не се получи!
Една мама тук ми каза, че педиатърката им е препоръчала "Цинкова мас".
Стандартна опаковка мазило от аптеката.
На нас ни бяха нужни три, четири дни мазване сутрин и вечер на чисто и сухо дупе и се оправи!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #13 -: Януари 07, 2009, 12:21:18 pm »
И ние имахме такъв проблем. Силно зачервени срамни устни и гънки на крачетата които се опират до тях. Мазах я с какво ли не. Единственото което ни помогна е три дни с дектакорт и после с Lipobase (липобаза). Много е добро става за цялото тяло. Сега я мажа само с това и съм много доволна.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #14 -: Януари 08, 2009, 14:44:51 pm »
Отиди непременно при добър кожен лекар. Бебето ми беше с перфектно дупенце и изведнъж се появи червен обрив - уж подсичане според педиатърката. Мъчих го горкото един месец с а-дерма за подмокрящи обриви, бочко, па-па, судокрем, здраве и какво ли още не, докато на собствена глава не го заведох при кожен лекар. Оказа се кандида /гъбички/, вследствие на приеман от мен антибиотик заради мастит. Оправи се за няколко дни след назначена правилна терапия.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #15 -: Януари 08, 2009, 14:58:47 pm »
подкрепям написаното от elma.
при упорити проблеми с дупето, не бих експериментирала дни и седмици наред с кремчета против подсичане, а бих завела детето на кожен лекар - за да се види дали не са гъбички или друга инфекция.

така и направих, когато се получи проблем с моя син.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #16 -: Януари 08, 2009, 23:32:55 pm »
Да поясня, няколко пъти споменаваме на педиатърката за зачервяването, но тя ни казва, не е  страшно, не е толкова голямо.