И аз подкрепям твърдо идеята за протест. От София съм, така че със сигурност ще присъствам. Искам само да споделя някои от опасенията и идеите си:
Много е важно протестът ни да има ясно и еднозначно послание :
- Стерилитетът е сериозен социален проблем – ако накараме всеки човек да се замисли колко често чува от свои близки и познати репликата „Още ни е рано за деца, сега се забавляваме и/или правим кариера” и осъзнание, че в повечето случаи това го казват хора, които искат, но все още се борят за дете, нашата болка ще докосне повече хора. А колкото и много да сме, ако нямаме подкрепата на обществото, никой политик няма да се стресне.
- Трябва да има фонд, защото само фонда гарантира прозрачност при усвояването на парите!
- Няма да позволим да бъдем обиждани и унизявани!
Много, много трябва да внимаваме, всяка една от нас какво казва и как го казва, защото една непремерена приказка може така да бъде интерпретирана, че до обществеността да не стигне нищо, от това, което искаме да кажем.
Всяка от нас трябва да вземе пример от Ани и Радина – момичета шапка ви свалям за самоконтрола по време на предванията – бяхте конкретни, умерени и всяка ваша дума беше на място и по темата. Само вие си знаете какво ви е коствало, но бяхте страхотни.
Ще ви дам само един пример за да ме разберете – на протестите прес 97ма бях много деен организатор на една от живите вериги. От повече от 100 човека, които бяхме на барикадите ЕДИН беше решил, че сега е момента да се почерпи и извади от някъде бутилка коняк. Имаше медии, които видяха точно това. Попитаха го защо е там и той отговори „Копеле, купон да става бе!” – репортажът отрази точно това „Група пияни ученици също се присъединиха към студенсткия протест – „купон да става”.”
Разбира се, не мисля, че това може да се случи, но просто казвам, че може да се опитат да ни провокират и трябва да сме подготвени как да реагираме.
Разбирам, че имаме малко време, но не е ли важно протестът да се състои точно в деня на гласуването. Гласуването не е ли във вторник?