0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Поликистози яйчници
« -: Януари 18, 2009, 11:05:14 am »
Здравейте!
От 2 години и половина с приятеля ми не се пазим,а аз не забременявам.Отначало не ми правеше впчатление,защото дори и не исках,но от няколко месеца ме притеснява факта,че с напредването на възрастта ми започвам да искам бебе,а е най-добре по от рано да си оправя проблема.А той е че съм с надномено регло от както се помня и имам поликистозни яйчници от 5 години.Последно д-р Нецов ми каза да си направя лапароскопия,но мен ме е страх.Изпитвам ужас от операции.Та,искам да попитам дали това,че имам кисти е проблем,че не мога да забременея или това не пречи?Наднорменото тегло влияе ли в случая?И кой специалист бихте ми препоръчали по стерилитет?Благодаря ви предварително!
*
Re: Поликистози яйчници
« Отговор #1 -: Януари 18, 2009, 11:46:11 am »
Здравей Аз също съм с поликистозни яйчници и правим опити за бебе от три години. Правих лапароскопия и след три месеца забременях. Бременността беше неуспешна, но лапароскопията си свърши работата. От операцията насам имам редовен цикъл и започнах да свалям килограми. Все още не съм бременна, но се надявам и това да стане. Преди всичко не се отчаивай има много хора забременели с този синдром, така че при всеки е индивидуално. И все пак се посъветвай с добър специалист. Аз не мога да ти препоръчам защото и аз в момента търся такъв. Лапароскопията ми беше при доктор Мазнейкова и като цяло съм доволна.
« Отговор #2 -: Януари 18, 2009, 15:27:22 pm »
Благодаря за бързия отговор :)
След ровене в интернет се реших да си направя лапароскопията.Рано или късно май ще се стигне до нея,а е по-добре докато съм все още на 25 :oops:
До колкото знам д-р Нецов е в екипа на д-р Мазнейкова и са най-добрите в България за лапароскопия..
Успех и на теб и дано скоро се сдобиеш с бебче :)
*
« Отговор #3 -: Януари 19, 2009, 11:09:56 am »
Според мен е по-добре да се консултираш със ендокринолог и специалист по репродуктивна медицина преди да правиш лапароскопия.
2 години са доста време и е редно да започнете със по-щадящите тестове докато се установи къде е проблема, лапарото е тежката артилерия така да се каже.
Първо и основно се започва със спермограма задължително в специализирана клиника.
Фактът, че имаш наднормено тегло и поликистоза, предполага проблеми с хормоните или инсулинова резистентност например, затова посети ендокринолог. Желателно е да е специалист в репродуктивната ендокринология. Може също така да направиш тест за проходимост на тръбите.
Чак след като се изключат проблеми в тези две насоки, може да се замислиш за лапароскопия. Все пак това е оперативна интервенция и колкото и да е щадяща крие рискове.
Успех!

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #4 -: Януари 19, 2009, 11:18:50 am »
Макси е права! И аз съм на нейното мнение
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #5 -: Януари 19, 2009, 11:39:12 am »
Според мен е по-добре да се консултираш със ендокринолог и специалист по репродуктивна медицина преди да правиш лапароскопия.
2 години са доста време и е редно да започнете със по-щадящите тестове докато се установи къде е проблема, лапарото е тежката артилерия така да се каже.
Първо и основно се започва със спермограма задължително в специализирана клиника.
Фактът, че имаш наднормено тегло и поликистоза, предполага проблеми с хормоните или инсулинова резистентност например, затова посети ендокринолог. Желателно е да е специалист в репродуктивната ендокринология. Може също така да направиш тест за проходимост на тръбите.
Чак след като се изключат проблеми в тези две насоки, може да се замислиш за лапароскопия. Все пак това е оперативна интервенция и колкото и да е щадяща крие рискове.
Успех!

Напълно съгласна съм с това мнение, само поредността мога да поразместя малко. Задължително ЦС за да се види проходимостта на тръбите и спермограма и двете да бъдат при специалисти в репродукцията, след това виж както са ти писали хормоните и инсулиновата, но ако се ориентираш към добър специалист по репродуктивни проблеми той ще си знае работата и сам ще върви по тази пътека. Две години не са малко, време е да се насочиш към специалисти в тази област, а не просто към обикновенни гинеколози.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #6 -: Януари 19, 2009, 19:34:21 pm »
Преди години съм ходила на ендокринолог за наднорменото тегло,но хормоните ми бяха наред.Очудващо дори и за мен  8O
Бихте ли ми казали някой добър специалист в тази област,защото идея си нямам къде и какво да направя.А този тест за проходимост на тръбите как и къде да го направя?
Тъкмо се бях навила за лапароскопия  :D
*
« Отговор #7 -: Януари 19, 2009, 22:11:09 pm »
На мен ми направиха изследвания на хормони в клиниката на Мазнейкова преди лапароскопията. Също така правихме спермограма и цветна снимка. И аз съм съгласна , че това е задължително преди операцията
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #8 -: Януари 20, 2009, 09:28:31 am »
Изпитвам ужас от операции.Та,искам да попитам дали това,че имам кисти е проблем,че не мога да забременея или това не пречи?

Аз също съм с поликистозни яйчници и преди 11 години забременях, и то по естествен път. Мисля, че трябва да установиш в клиника по стерилитет дали само това е проблемът и с лекаря, който избереш, да решите как да действате. Когато ми поставиха диагнозата /бях на 18 години/, в моя град искаха да ме оперират. Тогава ходих на преглед при д-р Щерев и той беше категорично против операция.
« Отговор #9 -: Януари 20, 2009, 19:55:04 pm »
Благодаря на всички за отговорите.Днес си записах час при д-р Тинева от САГБАЛ „Д-Р ЩЕРЕВ” за 10-ти февруари.Някой има ли отзиви за нея?
« Последна редакция: Януари 20, 2009, 21:34:34 pm от societasportivaLAZIO »
« Отговор #10 -: Януари 22, 2009, 11:37:40 am »
Здравейте сладурки  :D.
Както всички вас и аз съм с поликистоза 8O. Да споделя малко и аз с "приятелките" си по съдба. Първоначално ми бяха изписали да пия Diane 35 за регулиране и изчистване на кистите- половин година всичко си беше ок, но след продължителния прием пак си имах кисти на яйчниците. Тъй като скоро се омъжих и решихме, че искаме бебе спрях противозачатъчните и от там започнаха мъките. Първите 2 пъти ми дойде нормално, но след това имах закъснения от порядъка на 3-4 и повече седмици. На всичкото отгоре качих и 10 кила  :lol: (КОЕТО СИ БЕШЕ СТРЕС). Ходих на прегледи и се оказа, че след първото голямо закъснение имах киста, е слава богу беше фуликулярна и се спука. Гинеколожката ме прати при ендокринолог, тъй като имаше съмнения за това рязко напълняване, да не е инсулинова резистентност. Е при изследванията почти всичко си беше наред, с изключение на LH-беше мн високо (което показа че има налична поликистоза) и холестерола. Предписа ми лечение със Сиофор за половин година. Да се похваля, започнах да свалям килограмите малко, по-малко, но пустия М рак не идва. Консултирах се с гинеколожката и тя ми предписа заедно със Сиофора да пия и Дуфастон от 14-24 ден след М. Това лечение ще продължи 6м и силно се надявам да има ефект. Дали някоя от вас  е пила Сиофор и Дуфастон едновременно и дали има ефект?
Предварително се извинявам за дългия пост  :oops:
« Отговор #11 -: Януари 22, 2009, 20:37:14 pm »
Здравей! Аз съм на лечение със Сиофор и Дуфастон от 16-тия до 27-мия ден, вече 1 година. Честно казано при мен няма почти никакъв ефект  :( Нито съм отслабнала драстично / е аз нямам кой знае колко за сваляне/, нито съм смъкнала инсулина, нито пък ми се е появила овулация  :? Но при всеки е различно. Само ще ти кажа, че е хубаво да спазваш НВД и да имаш повечко движение, защото по този начин се сваля инсулина. Аз сега този месец ще правя стимулация с Клостилбегит, та ще видим какво ще стане, силно обаче се моля и надявам за доминантен фоликул.
Желая ти успех в лечението и като резултат малко сладко бебче!
« Отговор #12 -: Януари 29, 2009, 13:21:10 pm »
Момичета чували ли сте някои билки да помагат при поликистоза.Дайте мнения.Аз на 13 г. в продължение на 3-4 месеца бях с "менстуация' пих билки като бял равнец основно и други и за 15 дни ми се нормализираха нещата.Сега съм с поликистоза и ми предстоят хормонални иследвания, цветна снимка и лечение с клостилбегит и се чудя дали да не пия и билки .Все пак едва ли биха навредили.Незнам ако някой има опит и мнение.Споделете.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #13 -: Януари 29, 2009, 13:33:48 pm »
Момичета чували ли сте някои билки да помагат при поликистоза.Дайте мнения.Аз на 13 г. в продължение на 3-4 месеца бях с "менстуация' пих билки като бял равнец основно и други и за 15 дни ми се нормализираха нещата.Сега съм с поликистоза и ми предстоят хормонални иследвания, цветна снимка и лечение с клостилбегит и се чудя дали да не пия и билки .Все пак едва ли биха навредили.Незнам ако някой има опит и мнение.Споделете.

Потърси из този подфорум http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=9.0
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #14 -: Януари 31, 2009, 00:13:42 am »
 8O Ох малко ми беше поликистоза но и на прегледа ми последния доки спомена че матката ми е хипопластична?!Не бях чувала такова нещо,не питах тя нищо не ми каза...Като се прибрах питах google и ужас.Не стига че трудно ще забременея а и трудно бих го износила.Така ли е.Май да.още съм съвсем в началото в борбата с проблемите а трудно спя и само за това мисля.Ако някои може да каже нещо положително много ще съм му благодарна.преодолява ли се проблема с матката,стимулира ли се развитието някак.
*

Totty

« Отговор #15 -: Февруари 02, 2009, 18:44:07 pm »
Здравейте!

За пръв път пиша в този форум, но го намирам за доста полезен. Та надявам се и на мен някой да ми помогне със съвет  :). Преди час си видях резултатите от кръвни изследвания и от тогава не спирам да се ровя в Интернет, търсейки информация преди да посетя лекар. Повечето ми показатели са в норма, но нивото на инслулина ми е завишено:
 Серумен Инсулин 10.64 0 min
 референтни граници: mU/l 3.0 - 25.0 на гладно

Серумен Инсулин 40.76 60 min
 референтни граници: mU/l 3.0 - 25.0 на гладно

Втората стойност предполагам се получава след като съм приема глюкоза (около 70-80 мин след приема, на гладано).
Много съм обезпокоена, защото се вижда че нивотот на инсулина е силно завишено.

Някой може ли да ми каже, дали е задължително да имам проблем с яйчниците или репродуктивните способности, при повишен инсулин? Може ли причинара да е друга, например нещо по-безобидно?

Предварително благодаря!
« Отговор #16 -: Февруари 03, 2009, 14:06:30 pm »
то като става дума За Завишен инсулин, сьвсвем беЗобидни работи няма. хиперинсулинемията е предпоставка За диабет, ако НЕ СЕ ЛЕКУВА. но на тоЗи етап има лечение. така че потьрси добьр ендокринолог.
иначе в репродуктивен план, висок инсулин се асоциира с поликистоЗа. но и там се оправят нещата с неЗабременяването с подходящо лечение.
иЗчакай срещата си с лекаря и не се шашкай предварително, теЗи неща се коригират :balk_103:
« Отговор #17 -: Февруари 04, 2009, 12:59:05 pm »
Момичета да споделя с вас, след приема на Дуфастон (предписан ми е за 6 месеца прием, като започвам да го пия от 14 ден след М) какво се получи- оказва се че за последните 20 дни ми идва за втори път и то като лека зацапване. Дали сте имали подобни аномалии при лечението си на поликистоза?  и трябва ли да се притеснявам, аз съм решила да отида при гинеколожката ми тези дни, но едно ваше мнение няма да е излишно  :wink:
« Отговор #18 -: Февруари 06, 2009, 21:52:57 pm »
Мили, мисля че не е никак препоръчително пиенето на билки по време на стимулация. Преди около половин година си бях взела билки за кисти от аптека на ул. Поп Богомил и там изрично ме питаха дали взимам хормонални лекарства за стимулация, понеже може да има лоши последствия ако се смесят. При мен ефект от билките нямаше.
« Отговор #19 -: Февруари 13, 2009, 20:06:39 pm »
Здравеите момичета и аз реших да споделя с приятел.и аз сьшто сам с поликистоза доказана лапароскопски преди 2год.след това ми изписаха Диане35 пих го два пьти по 6месецал но след като ги спрях цикала ми започна да прескача.Ходих при прфесор Налбански и тои ми каза че няма медикаментозно лечение на СПЯ и добре ще е да направя втора лапароскопиял.Какво мислите вие? Благодаря предварително. :? :? :?